0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Lyngby Svømmeklub har indgået aftale om kraftcenter med Dansk Svømmeunion

02-02-2006

Af: 21

I forbindelse med Lyngby Open 2006 markerede Lyngby Svømmeklub sin nye kraftcenteraftale med Dansk Svømmeunion ved en mindre bankét.
 
Formand for Lyngby Svømmeklub Boy Nielsen, indledte banketten med at fastslå:
 
”Vi har i Lyngby svømmeklub et klart formål: Det er at være den bedste svømmeklub;
Vi vil arbejde med de bedste trænere og ledere, have de bedste elitesvømmere og have den bedste svømmeskole.”
Ved at have den bedste svømmeskole, har vi også de bedste muligheder, for at spotte talenterne i tide, og guide dem på rette vej, og det er altså vandvejen.
 
Boy Nielsen sagde efterfølgende om selve kraftcentertanken, og om Lyngby Svømmeklubs vej dertil:
 
”Vi støtter den tanke, at man ved et bredere samarbejde, og større opland, også kan opnå bedre forhold, bedre resultater og en bedre svømmeverden, hvori man kan konkurrere udadtil og samtidig samarbejde indadtil.
Processen hertil, har været lang, men nødvendig, for det har fra starten, ikke været helt klart, hvad vi gik ind til. Der er blevet diskuteret mangt og meget, frem og tilbage, men det endelige valg, blev altså at sige ’ja’.”
 
Boy Nielsen takkede desuden Lyngby-Taarbæk Kommune samt Team Elite (et aktivt samarbejde mellem erhvervsliv, kommunen og elitesport i Lyngby-Taarbæk) for den støtte de har ydet undervejs i udviklingsprocessen frem mod kratcenterstatussen.
 
Blandt de inviterede var der bl.a. tale ved Formanden fra Dansk Svømmeunion Kaj Aagaard, der glæde sig over at Lyngby Svømmeklubs nye status:
 
”Vi er glade for i Dansk Svømmeunion, at Lyngby svømmeklub er blevet et Dansk Svømmeunion kraftcenter. Lyngby Svømmeklub har store ambitioner – og sikkert endnu større. Det ved vi, men det er naturligt, at I er med i den eksklusive klub af kraftcentre i Danmark.”
 
Kaj Aagaard var desuden glad for den velvillighed der er blevet udvist fra Lyngby-Taarbæk Kommunes side, under den langstrakte forhandlings- og udviklingsproces frem mod statussen som kraftcenter:
 
”Som kraftcenter stilles der krav til faciliteterne. Således skal kommunen med ind over. Vi er glade for at det er lykkedes for klubben at få gode aftaler med Lyngby Taarbæk Kommune, så svømmerne får de nødvendige betingelser. Selvfølgelig skal vi også rette en tak til kommunen, fordi man går med på at lave aftaler. Jeg skal i den forbindelse gøre opmærksom på, at Team Danmark i samarbejde med specialforbundene lige nu sætter fokus på etablering af elitekommuner. Visionen er, at der i 2010 eksisterer 20 – 30 danske elitekommuner og ja det er kommuner af Lyngbys størrelse, der er i kikkerten. Flere kommuner har allerede rettet henvendelse til Team Danmark og meddelt at de ønsker et samarbejde om talent- og eliteudvikling.
 
Sagen er at vi i Danmark er bagefter, når det gælder konkurrencefaciliteter. Der er simpelthen for få svømmehaller, der kan rumme et ordentligt dansk mesterskab eller et internationalt stævne. Det er ikke værdigt for en union, der er placeret i Team Danmarks topprogram. Jeg håber at ovennævnte 20 – 30 kommuner vil kæmpe om pladserne som elitekommuner. – og her selvfølgelig for svømningen.”   
 
De sidste bemærkninger var formand for idrætsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune Lone Schou-Hansen ikke sen til at gribe:
 
”Det kommer som en dejlig overraskelse for mig og kommunen, at Lyngby Svømmeklub er blevet kraftcenter. Jeg er klar over at der er store ønsker til faciliteterne, men det har alle de andre idrætsforeninger i kommunen også, så det er en stor opgave at prioritere indenfor de fysiske og økonomiske rammer. Men jeg tager Kaj Aagaards opfordring med tilbage til kommunalbestyrelsen.”
 
For yderligere informationer kontakt da venligst undertegnede.
 
Med sportslig hilsen
Lyngby Svømmeklub
 
Lars Green Bach
Adm. Leder (Mob. 4036 2006)

 


Cookieindstillinger