0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Køge Svømmeklub sætter fokus på den sunde mad

24-01-2006
I forbindelse med projekt ”Mad i bevægelse” var Klinisk Diætist Dorte Kern i Køge Svømmeklub lørdag d. 21. januar 2006, hvor hun holdt et foredrag om kostens betydning for idrætsudøvere.

Af: 21

Dorte Kern sammenlignede kroppen med en bil og benzin med mad. Alle der kører bil ved, at der ikke skal blyfri benzin på en dieselbil og omvendt. På samme måde er det med kroppen – den skal have den rigtige mad for at kunne arbejde optimalt. Når kroppen skal yde meget, skal der meget energi til, og den skal skaffes ved at spise de rigtige fødevarer.
 
Dorte Kern viste med billeder, hvordan den sunde mad ser ud, men også hvordan en tallerken Matador Mix indeholder ligeså meget energi, som en tallerken med stegt flæsk og persillesovs. Der var gode forslag til alle måltider, både hovedmåltider og mellemmåltider.
 
Det blev gjort klart, at der skal være forskel på kostsammensætningen og antallet af måltider afhængigt af, hvor meget en svømmer træner. Svømmere med op til 4 timers træning om ugen skal blot følge de almindelige kostanbefalinger. Over 4 timers træning om ugen kræver både ændret kostsammensætning, flere måltider og mere mad. Der skal forholdsmæssigt spises mere af kartofler, pasta og ris, end det normalt anbefales, og der skal flere mellemmåltider til, når der trænes hver dag.
 
Der var mødt både forældre og svømmere op til foredraget. Alle fik lejlighed til at diskutere mad på et meget konkret niveau, eksempelvis hvordan man smører appetitlige madpakker til en hel dag, hvilket er mange svømmeres hverdag. Dorte Kern havde mange gode forslag til variation af madpakkerne, samt til hvordan man bedst kan hjælpe som forældre.
 
Da der blev talt så meget om mad, havde Køge Svømmeklub sørget for sunde hjemmebagte scones og friske frugtposer. De forsvandt som dug for solen.
 
Vi er godt tilfredse med dette foredrag, som er helt i tråd vores madpolitik. Vi håber, det har givet god inspiration for både svømmere og deres forældre, så de synes, det er lidt mere spændende at interessere sig for maden. Vores projekt ”Mad i bevægelse” kører foreløbigt frem til oktober 2006 og forhåbentlig længere, slutter Susanne Gerdts.

På klubbens vegne:

Michael B. Espersen
Forretningsfører
Køge Svømmeklub
Mobil 29 25 83 86

 


Cookieindstillinger