0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Wonderful Copenhagen Challenge 2006

20-01-2006

Af: 21

Ved Wonderful Copenhagen Challenge 2006, som fandt sted i Øbro Svømmehal torsdag aften, den 19. januar, blev der vist svømning i verdensklasse, så hallen var ved at lette.
 
Med svømmere som Ryk Neethling, Jason Lezak, Karl Thaning, Therese Alshammar og Stefan Nystrand i feltet - foruden vores egne stærke svømmere Louise Ørnstedt og Mette Jacobsen - var der da også lagt op til bølgegang i 25 meter bassinet.
 
Om løbene
50 m rygsvømning - damer
Og det kan nok være, at der blev dannet skum i bassinet, da stævnet lagde ud med 50 m rygsvømning for damer. I de første heat måtte danske Kathrine Jørgensen, Emelie Kierkegaard (Sverige) og danske Laura Papke se sig slået ud af feltet. Herefter stod dysten mellem danske Louise Ørnstedt, Kateryna Zubkova fra Ukraine og svenske Therese Svendsen.
 
Efter at have sat Therese ud af spillet, som dog sikrede sig en flot tredjeplads med en pæn pengepræmie på 500 euro, stod den afgørende dyst mellem vores egen Louise Ørnstedt og Kateryna Zubkova. Og her var klapsalverne lige ved at få væggene til at ryste i den smukke hal, da Louise nåede i mål 47/100 sekunder før den ukrainske svømmer og dermed sikrede sig sejren og de 1.000 euro i tiden 28.01. Til Kateryna Zubkova var der således en flot andenplads og 750 euro.
 
50 m butterfly - herrer
I 50 m butterfly for herrer var de første tre svømmere ude af konkurrencen svenske Patrik Karlsson, Kaio Almeida fra Brasilien og danske Anders Frahm.
At Kaio Almeida måtte forlade bassinet allerede efter andet heat må siges at være en stor overraskelse, eftersom den 22-årige brasilianer er verdensrekordholder på netop denne distance.
Tredjepladsen i dette løb tilfaldt Matti Rajakyla fra Finland i tiden 25,16.
Således stod duellen nu mellem Ryk Neethling fra Sydafrika og Peter Mankoc fra Slovenien, hvor Ryk, med 39/100 sekunder sikrede sig førstepladsen og de 1.000 euro i tiden 24,70.
 
50 m fri - damer
Efter 50 m butterfly var det damernes tur til at kæmpe i 50 m fri.
Her havde vi Mette Jacobsen og Annette Hansen med fra start. Men også her var de danske svømmere op imod stærke udenlandske profiler, som ikke havde tænkt sig at lade chancen for at opnå nogle af de eftertragtede pengepræmier gå til spilde.
Således måtte Annette Hansen sammen med de to svenske piger Therese Alshammar og Johanna Sjöberg se sig slået ud i de første tre heat.
Therese Alshammar gav tydeligvis alt, hvad hun havde i sig i løbets første heat, hvilket til gengæld betød, at hun faldt fra i andet heat. Således har Alshammars strategi her sandsynligvis været, at gå efter én af de eftertragtede præmier i point-konkurrencen (Bedste overalt præstation).
Mette Jacobsen fik til gengæld sikret sig en tredjeplads og dermed 500 euro i dette løb. En flot præstation af Mette. Hun blev slået af Rachel Komisarz fra USA og Josefinn Lillhage fra Sverige, som derefter skulle kæmpe om de to bedste placeringer.
Her blev det den amerikanske svømmer, som trak det længste strå og slog hånden i bassinkanten hurtigst i tiden 25,86. Josefinn blev noteret for tiden 27,56.
 
50 m fri - herrer
Herefter var det tid for aftenens sidste løb - 50 m fri for herrer.
Med i dette løb var igen Ryk Neethling fra Sydafrika - Ryk, som en halv time tidligere havde vundet løbet i 50 m butterfly.
Danske Jon Thonesen var første svømmer til at falde fra i dette løb efterfulgt af Stefan Nystrand fra Sverige og Jani Rusi fra Finland.
I dette løb blev det Jason Lezak fra USA, som vandt de 500 euro, som tildeles tredjepladsen, i tiden 26,28.
Kampen om første- og andenpladsen og dermed om henholdsvis 750 og 1.000 euro stod nu mellem Ryk Neethling (Sydafrika) og Karl Thaning (ligeledes Sydafrika).
Ryk Neethling havde åbenbart fået smag for førstepladser og kæmpede sig således også i aftenens sidste løb i mål som hurtigste svømmer i tiden 22,83. Karl Thaning indtog andenpladsen i tiden 24,47.
En virkelig kraftpræstation af Ryk Neethling, som er indehaver af verdensrekorden i 100 m individuel medley og ligger nummer 1 på verdensranglisten i 100 m individuel medley.
 
Bedste præstationer
Oven på aftenens fire løb var det tid for overrækkelse af præmier til de svømmere, som havde stået for aftenens overalt bedste præstationer - udregnet med udgangspunkt i FINAs pointtabel.
Her opnåede Therese Alshammar, Sverige, højest score, med 952 point og vandt således her 2.000 euro.
Næsthøjeste score gik til Jason Lezak, USA, med 925 point. Derved blev 31-årige Jason Lezak 1.500 euro rigere.
Endelig lykkedes det for svenske Stefan Nystrand at opnå tredjepladsen med sine 924 point. Her lød præmien på 1.000 euro.
 
Havde der været en præmie til fjerdebedste præstation, ville det være faldet i god jord hos Louise Ørnstedt, idet hun, med 920 point, fulgte lige i hælene på Stefan Nystrand med aftenens fjerdebedste overalt præstation.
 
Øbro Svømmehal - en smuk ramme for stævnet
Med Wonderful Copenhagen Challenge 2006 lagt i Øbro Svømmehal var den æstetiske kulisse for stævnet sikret. Med søjler og statuer og højt til loftet er der i denne svømmehal en ganske særlig stemning, som er svær at finde tilsvarende i andre svømmehaller.
 
Tak til Københavns kommune og Øbro Svømmehals personale
Derfor skal der lyde en tak til Københavns kommune, som stillede faciliteter til rådighed i Øbro Svømmehal, således Dansk Svømmeunion kunne få mulighed for at afholde stævnet dér. Også en kæmpe tak skal der lyde til personalet i Øbro Svømmehal, som bare stod klar til at assistere og hjælpe til, så snart, der var behov for det, og som på eget initiativ sikrede stævnet den bedst mulige afvikling.
 
Uden sponsorer ingen stævner
Når det overhovedet kunne lykkes at stable et så storslået stævne på benene, skyldes det ikke mindst samarbejdet med Wonderful Copenhagen, som har været Dansk Svømmeunion en uundværlig samarbejdspartner i denne forbindelse.
Samarbejdet, som har stået på i trekvart år, har været en givende oplevelse for Dansk Svømmeunion, som her gerne vil takke især Lars Vallentin for altid positiv og konstruktiv input. Det har været en stor fornøjelse for Dansk Svømmeunion at samarbejde med Wonderful Copenhagen.
 
Stævnets to løbssponsorer - Kyhl Reklame og Astralpool - har ligeledes udgjort vigtige samarbejdspartnere, som har medvirket til, at stævnet nåede det sportslige niveau, som tilfældet har været. Således også en stor tak til disse to virksomheder.
 
Tak til frivillige hjælpere
For at et stævne af en størrelsesorden som Wonderful Copenhagen Challenge kan løbe af stabelen, er det nødvendigt med mange frivillige hjælpere.
Ved torsdagens stævne var cirka 70 frivillige hjælpere i gang - foruden Øbro Svømmehals personale.
Alle disse frivillige hjælpere skal have en stor tak for indsatsen både op til stævnet og i forbindelse med selve afviklingen torsdag aften.
 
Man skal altid være forsigtig med at fremhæve enkelte personer i en forbindelse som denne, dog hersker der ingen tvivl om, at én person fortjener en særlig tak her.
i forbindelse med planlægningen af stævnet og hele organiseringen af alle de praktiske detaljer omkring stævnet, er der ingen person, der har løftet så meget og troet så meget på projektet, som Kenneth Raahauge.
Kenneth Raahauge har været primus motor under hele forberedelsesfasen, hvilket vil sige et års tid, og var derfor også helt naturligt den overordnede stævneleder under selve stævnet torsdag aften.
 
Et succesfyldt stævne kræver et veloplagt publikum
Et stævne for tomme tilskuerpladser ville have været en fiasko. Med publikums fremmøde blev Wonderful Copenhagen Challenge 2006 alle anstrengelser værd, og samtidig fik vi vist omverdenen, at også svømning kan få taget til at lette af bare spænding og begejstring. Det er ikke mindst meget vigtigt i forbindelse med et stævne som dette, hvor TV var til stede og transmitterede live.
 
Således også en tak til publikum, som gjorde Wonderful Copenhagen Challenge 2006 til en god aften i svømningens navn.
 
Dansk Svømmeunions hjemmeside - www.svoem.dk - kan du se resultatlister og en fuldstændig oversigt over de opnåede Fina-point (Bedste Præstationer).

I løbet af næste uge vil der blive lagt en række fotos ud på hjemmesiden fra stævnet - se under Wonderful Copenhagen Challenge 2006.
 
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger