0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Handicap-svømning: Verdensrekorder til danske svømmere ved US Open

13-12-2005

Af: 21

I perioden fra d. 8.- 10. december 2005 afholdtes dette års udgave af US Open (åbne amerikanske mesterskaber) for svømmere med et handicap. Danmark og Dansk Handicap Idræts-Forbund var repræsenteret med 5 af de bedste danske svømmere ved stævnet i Minneapolis, og de gjorde en flot figur.
 
Det blev til 2 verdensrekorder og en række top 3 placeringer til svømmerne i det stærke selskab med svømmere fra en række af verdens førende nationer. Alle konkurrencerne har været afviklet på tværs af handicapklasserne, så svømmere med forskellige handicaps konkurrerer imod hinanden og der kåres kun én vinder i hvert løb på baggrund af et pointsystem, amerikanerne og canadierne har udvikles i fællesskab.
 
Det danske hold, der deltog i US Open 2005 bestod af:
 
Navn:                   By:             Handicapklasse:    Svømmeklub:
Claus Taudorf       Gladsaxe     S10                     Gladsaxe Svømmeklub
Dennis Storgaard  Esbjerg       S9                       Swim Team Esbjerg
Karina Lauridsen   Esbjerg       S5                       Swim Team Esbjerg
Kathrine Grønkjær Hjørring      S9                       S68 Hjørring
Sisse Egeborg       Albertslund  S9                      Gladsaxe Svømmeklub
 
Det samlede antal danske podieplaceringer blev 8 fordelt på 2 første-, 4 anden- og 2 tredjepladser.
 
Claus Taudorf svømmede et rigtigt flot stævne og holdt et højt niveau i alle sine starter. Mest imponerende var Claus’ to verdensrekorder i 50 meter brystsvømning. I de indledende heats svømmede Claus 0.33.36 og forbedrede rekorden med 13 hundrededele af et sekund, og finalen stoppede uret på 0.33.15 og endnu en forbedring af rekorden var hjemme. Claus fik desuden en andenplads i 50 meter brystsvømning.
 
Karina Lauridsen var også flot svømmende. Det er første gang Karina deltog ved et stort internationalt stævne med svømmere fra hele verden, og hun klarede det flot. Karina tog førstepladsen i 150 IM og andenpladser i 50 og 100 meter ryg.
Den danske paralympiske guldmedaljevinder fra legene i Athen, Sisse Egeborg dominerede som vanligt brystsvømningsdisciplinerne. På trods af stor konkurrence vandt Sisse alligevel 200 meter brystsvømning og hentede tredjepladser i 50 og 100 meter brystsvømning, og levede således fint op til forventningerne.
 
Kathrine Grønkjær fandt også vej til podiet, og det skete i 200 meter butterfly. 200 butterfly er ikke et af Kathrines primære løb, men alligevel lykkedes det hende at holde de fleste konkurrenter væk. Kun en enkelt amerikansk pige skubbede Kathrine et trin ned af podiet til andenpladsen.
 
Den sidste danske deltager var Dennis Storgaard, og det var bestemt ikke Dennis’ stævne. Dennis var under hele stævnet plaget af en overbelastet skulder, der gjorde det umuligt at præstere optimalt. Dennis trak sig fra de længste og mest krævende løb, og gjorde sit bedste og viste en professionel indstilling på de øvrige løb.
 
Med US Open i Minneapolis er en lang VM-sæson startet. Næste skridt på vejen for de danske svømmere, er Danish Open i Esbjerg d. 10.-12. marts 2006. Her er det Danmarks tur til at være vært for en lang række svømmenationer fra et meste af verden. VM afvikles i Durban i Sydafrika i begyndelsen i perioden 2. – 7. december 2006.
 
For yderligere information kan cheflandstræner Thomas Stub kontaktes på telefon: 7513 0450 / mobil: 2062 1350.
E-Mail: stub@swim.dk

 


Cookieindstillinger