0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EKM - dag fire, finaleafsnittet: Sølv til Danmark på sidstedagen af EM på kortbane 2005

11-12-2005

Af: 21

Om end det ikke blev til en gentagelse af sidste års guldmedalje i 200 m rygsvømning for 20-årige Louise Ørnstedt søndag aften ved EKM i Italien, så blev det alligevel til en flot præstation af svømmeren fra Frem/STO95, som sikrer sig den næsthurtigste tid og dermed sølvmedaljen i den udmærkede tid: 2.06,44.Ifølge elitechef Lars Sørensen svømmer Louise muligvis ikke helt så hurtigt i dette løb, som hun selv havde regnet med, men elitechefen betoner samtidig, at Louise nu kan rejse hjem med ikke færre end tre medaljer, én medalje opnået i hver af hendes rygcrawl-løb, og i aften har sat punktum for et virkelig flot mesterskab.
Louise overhales kun af den ukrainske svømmer Iryna Amshennikova, der noteres for tiden 2.05,12.
Bronze til Annika Liebs, Tyskland, i tiden 2.06,73.

Mette Jacobsen skulle i finalen i 100 m butterfly forsøge at gentage succesen fra sidste år, hvor det blev til sølv på denne distance for West Swim Esbjerg-svømmeren.
Mette lægger hurtigt ud men får desværre ikke tempoet til at holde helt til mål-enden, hvor hun må se sig placeret på ottende- og dermed sidstepladsen i tiden 59,04.
- Mette svømmer sin chance og hun gør et godt forsøg med det hurtige udlæg. Det var så ikke nok i dag, og det er bare den slags, der sker, fortæller elitechef Lars Sørensen efterfølgende.
Guld til Martina Moravcova, Slovakiet, i tiden: 58,19.
Sølv til Alena Popchanka, Frankrig, i tiden 58,27.
Bronze til svenske Johanna Sjöberg i tiden 58,39.
 
Endelig var også Jakob Andkjær, VI39/VAT/Elitecentret, med i aftenens semifinale i 50 m butterfly. Det lykkes desværre ikke for den 20-årige svømmer at få sig kæmpet op blandt de hurtigste i feltet. Således slutter Jakob som nummer 16 i tiden 24,24.
 
Se alle resultater på www.omegatiming.com
 
Status på EKM 2005 set med danske øjne
Med dette afsnit i hus er EKM 2005 afsluttet, og det er tid for lidt status på mesterskaberne.
Den 15 mand store danske svømmetrup henter følgende flotte præstationer hjem over de fire EKM-dage i Trieste:
Én guldmedalje
Tre sølvmedaljer
Ni finaler
Ni semifinaler
Fem danske rekorder
To nordiske rekorder
 
Sammenlignet med EKM 2004 opnår Danmark, på papiret, et ikke helt så flot resultat her i 2005, fortæller elitechef Lars Sørensen fra Trieste, der i samme åndedrag påpeger, at Danmark i år har haft otte færre svømmere med til mesterskaberne sammenlignet med sidste år.
 
Om end dette års resultater ikke, på papiret, lever helt op til resultaterne fra sidste år, er Lars Sørensen dog ganske godt tilfreds med dette års præstationer, som lever op til målsætningen for EKM 2005.
- Vores målsætning om at hente tre–fire medaljer med hjem, den holder. Og det er vi naturligvis glade for at kunne konstatere, fortæller Lars Sørensen og fortsætter: - Jeg vil samtidig pege på de mange flotte personlige rekorder, det er blevet til i de forgangne fire dage. Det er noget af det stærkeste ved vores resultater i år, synes jeg. En stor andel af svømmerne formår at forbedre deres tider ved disse mesterskaber, og selvom jeg ikke endnu kender den præcise personlige rekord-procent, er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at den er udsædvanlig høj i år.
 
Netop det med de personlige forbedringer, har, ifølge elitechefen, været et problem for de danske svømmere:
- Vi har tidligere oplevet, at vores svømmere har haft problemer med at levere optimale præstationer, når det for alvor gjaldt – eksempelvis i forbindelse med internationale stævner. I den forbindelse er det virkelig godt at kunne konstatere, at svømmerne ved dette EKM formår at sætte sig op og kæmpe en lang række nye bedstetider hjem. Det er et meget positivt incitament, som bør fremhæves, lyder det fra elitechefen, der afslutningsvis konkluderer, at EKM 2005 alt i alt er forløbet godt og tilfredsstillende set med danske øjne.
 
Elitechef Lars Sørensen kan kontaktes på mobil: 2920 6160.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen

 


Cookieindstillinger