0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EKM - dag 1, finaleafsnit: Sølv til Mette Jacobsen i 200 m butterfly ved EKM 2005

08-12-2005

Af: 21

Allerede på førstedagen af de Europæiske Mesterskaber i svømning på kortbane 2005 blev det til medalje til Danmark. Således lykkedes det for Mette Jacobsen at svømme en flot sølvmedalje hjem i disciplinen 200 m butterfly i tiden 2.07,12. Mette overhales kun af Beatrix Boulsevicz fra Ungarn, som noteres for tiden 2.06,62.
Flot præstation af 32-årige Mette Jacobsen fra West Swim Esbjerg, som også sidste år svømmede sølv hjem på denne distance.
 
Om løbet fortæller den erfarne svømmer selv:
- Jeg er utrolig glad for sølvmedaljen, ikke mindst fordi det dermed er ottende gang i træk, at jeg vinder en medalje i 200 m butterfly ved EKM. Samtidig er jeg meget glad og lidt lettet over, at det blev til en sølvmedalje denne gang, eftersom mit løb, rent teknisk, ikke forløb helt optimalt. Der var elementer, som kunne være bedre, men sådan er det, lød det fra en forståelig meget glad Mette Jacobsen kort tid efter sølvmedaljen var sikret torsdag aften.
 
Tredjepladsen og dermed bronzemedaljen gik til franske Aurore Mongel i tiden 2.07,52.
 
Julie Hjorth-Hansen, Birkerød/Sigma, svømmede torsdag aften finale i 200 m individuel medley, hvor det blev til en placering som nummer seks i tiden 2.12,85. Selvom Julie her svømmer en tid hjem, som er meget bedre sammenlignet med præstationen i indledende afsnit, lykkes det desværre ikke for den 21-årige svømmer at nå op blandt medaljetagerne. Således ikke nogen gentagelse af sidste års bronzemedalje, som hun i øvrigt dér, i 2004, svømmede hjem i den noget langsommere tid: 2.13,03.
I aftenens finale gik guldet til Katarzyna Baranowska, Polen, i tiden 2.10,25.
Sølv til Aleksandra Urbanczyk, ligeledes Polen, i tiden 2.11,11.
Bronze til ruslands Daria Belyakina i tiden 2.11,62.
 
I 100 m rygsvømning semifinale svømmede Louise Ørnstedt, Frem/STO95, sig sikkert videre til morgendagens finale i tiden 59,21, som rakte til en samlet tredjeplads.
Om end løbet, teknisk set, var lidt dårligere i forhold til den præstation Louise leverede i indledende afsnit, ændrer det ikke ved den vigtigste kendsgerning, at vi har Louise med i morgen, når det går løs i finalen.   
 
Eneste danske mandlige svømmer i vandet torsdag aften var Jakob Andkjær, VI39/VAT/Elitecentret. Jakob svømmede her semifinale i 50 m fri, hvor det blev til en 15. plads til den 20-årige svømmer i tiden 22,17.
Jakob får desværre et lidt dårligt indslag, men alligevel er han blot 4/100 sekunder fra tiden opnået i indledende afsnit, hvor han forbedrede sin egen danske rekord med ikke mindre end 25/100 sekunder. Så stadig en flot præstation af Jakob Andkjær.
 
I morgen, fredag, begynder indledende afsnit klokken 9.00. Også der er Danmark rigt repræsenteret i forskellige discipliner - se løbsprogrammet her.
 
For yderligere information kan elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil: 2920 6160.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen

 


Cookieindstillinger