0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Tre guld- og fem bronzemedaljer til Danmark ved NM i udspring for juniorer og seniorer 2005

07-12-2005
Det blev til tre guld- og fem bronzemedaljer til den danske trup ved NM i udspring for juniorer og seniorer 2005, som fandt sted i den finske by Turku fredag til søndag. Derudover opnåede springerne et hav af personlige rekorder.

Af: 21

Bedst gik det for den kun 13-årige Anders Hilbert, der var fantastisk godt springene denne weekend. Han stillede op på 3 m vippen og 5 m tårnet og vandt to guldmedaljer i sin årgangsgruppe (gr. C = 12 - 13 årige). I tårnkonkurrencen var han helt suveræn og vandt med hele 30 point ned til nummer to og satte samtidig dansk rekord.
 
Landsholdsdebutanten Daniel Klein blev nummer seks i en tæt konkurrence om de øvrige medaljer - han var kun 12 point fra sølvet.

13-årige Erik Mejborn havde også sin debut på landsholdet, og det gjorde han flot ved at vinde bronzemedalje i 1 m konkurrencen. Eriks dobbelte salto er normalt hans paradespring, og havde den lykkedes som vanligt, havde Erik stået øverst på skamlen.

Det danske hold ved NM i udspring 2005


Nederst fra højre: Nicklas Kristensen, Erik Mejborn, Johan Juel-Berg, Anders Hilbert.
Øverst fra højre: Daniel Klein, Joen Bernhagen, Morten Lind, landstræner Lars Aunbirk og holdleder Nomi Mortensen.

Johan Juel-Berg vandt guld i gruppe B (= 14 - 15 årige) tårnkonkurrencen på 7½ m med hele 292 point og satte dermed personlig rekord.
I 3 m konkurrencen førte Johan i syv af de otte runder, men kiksede sidste spring - to-en-halv-tysker - og måtte dermed tage til takke med bronzen. I 1 m konkurrencen vandt Johan ligeledes bronze - men var generelt meget stabilt springende i alle spring med samtlige karakterer omkring de syv.

Nicklas Kristensen leverede i samme aldersgruppe nogle imponerende spring til karakterer på 8½ - blandt dagens højeste scorer. Desværre er Niklas endnu ikke stabil i alle springgrupper, og derfor var der nogle større kiks ind imellem og Nicklas måtte tage til takke med syvende- og ottendepladserne. Når Nicklas bliver stabil i molberg/baglæns gruppen, kan vi vente os endnu en topspringer på niveau med Johan Juel-Berg og Anders Hilbert.
 
18-årige Morten Lind vandt i weekenden to bronzemedaljer på 1 m og 3 m konkurrencen i aldersgruppen A (= 16 - 18 årige) og satte samtidig personlig rekord. Morten var i hård konkurrence med de dygtige og erfarne svenske springere, der ligger i toppen af europæisk udspring. Morten var også selv tilfreds efter konkurrencerne, selvom han gerne ville have skiftet bronzen ud med sølv eller guld.
 
Morten prøvede også kræfter i seniorkonkurrencerne, hvor han klarede to sjettepladser. Blandt seniorerne er EM-finalespringere fra Finland og Sverige og Morten har her stadig en del point til gode, som kommer med erfaringen. Morten er officielt først rigtig seniorspringer i 2006.

24-årige Joen Bernhagen klarede sig fantastisk ved dette NM for seniorer. Med to personlige rekorder sprang han sit livs konkurrencer. Joen er i år flyttet fra Greve til Lyngby og træner nu dagligt under landstræneren. Der går mange år mellem danske springere kommer over 500 point, men det gjorde Joen på fornemste vis.
Joen leverede en stabil serie og satte sine spring rigtig flot i vandet. Han sprang hele 3 m konkurrencen igennem optimalt og scorede ikke mindre end 531,20 point - en personlig rekord med over 40 point.
I 1 m konkurrencen nåede Joen Bernhagen ligeledes en magisk grænse ved også her at opnå personlig rekord. Joen sprang sig således til ikke mindre end 301,25 point. Medaljer rakte det dog ikke til i det hårde felt.
Joen Bernhagen har med ovenstående flotte pointscorer klaret kvalifikationskravet til de store Grand Prix stævner i 2006.
 
For yderligere information kan landstræner Lars Aunbirk kontaktes på mobil: 2244 4346.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Springsektionen


 


Cookieindstillinger