0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

17 danske svømmere klar til Nordiske Junior Mesterskaber på kortbane 2005

02-12-2005

Af: 21

Lørdag - søndag, den 3. - 4. december, afholdes NJM på kortbane på Island.
Med til mesterskaberne er 17 svømmere fra Danmark.
Otte af disse svømmere deltog også sidste år ved NJM, hvor Danmark var vært for mesterskaberne. Syv af svømmerne deltog ligeledes ved EJM i Budapest i sommer. Der er således tale om en gruppe af svømmere, som har en solid erfaring med sig, hvilket kan være nyttigt, når startskuddet lyder lørdag formiddag.
 
Stærke individualister, etablerede navne
Blandt de danske svømmere er flere stærke profiler, som allerede er etablerede navne i juniorkredse.
Hertil hører Chris Christensen fra West Swim Esbjerg, som stiller op i 200 og 400 m individuel medley samt i 100 og 200 m brystsvømning. Chris må siges at være blandt storfavoritterne i samtlige sine løb. Her skal det også blive spændende at se, om det måske kan blive til en dansk seniorrekord i 200 m brystsvømning (rekordholder er her klubkammeraten Jacob Carstensen med tiden 2.11,58). 

Også klubkammeraten Nicolai Graa Hansen hører til de stærke profiler, som er blandt favoritterne i disciplinerne 100 og 200 m fri svømning.

Mads Glæsner fra Sigma/Allerød/Elitecentret er kæmpefavorit på maratondistancen 1500 m fri svømning, og ligeledes på 400 m fri, hvor han får kamp til stregen af netop Nicolai Graa Hansen.

Sigma/Allerøds Mathias Gydesen er ligeledes storfavorit i både 50 og 100 m butterfly, og nyder også favoritrollen i 50 m rygsvømning.

Endelig bør også Laura Papke, West Swim Esbjerg, her fremhæves, som én af de piger, der klart må siges at være storfavorit i disciplinerne 50 og 100 m rygsvømning.
 
Spændende nye navne
Blandt de mange danske svømmere, er også et par nye spændende navne.
Sofie Seheim fra Laksen/A6 er én af disse svømmere, som ved de nyligt afholdte Danmarks Mesterskaber på kortbane overraskede positivt. Sofie stiller op i disciplinerne 50, 100 og 200 m brystsvømning.

En anden svømmer, som ligeledes markerede sig flot ved Danmarks Mesterskaberne på kortbane, og som nu er med på Island, er West Swim Esbjergs Anna Aagaard Jensen, som vi skal følge i 100 og 200 m fri svømning.

Endelig er også Holstebro-svømmeren Mathilde Pugholm Hviid en af de nye spændende svømmere, som i weekenden er klar når det går løs i 100 og 200 m rygsvømning. Specielt i 200 m rygsvømning ser det ud til at Mathilde, i sin internationale debut, kan komme helt til tops.

Hele holdet
Svømmere:
Mathias Gydesen Sigma/Allerød
Nicolai Graa Hansen - West Swim Esbjerg
Mads Glæsner - Sigma/Allerød/Elitecenter
Chris Christensen - West Swim Esbjerg
Frederik Thode - Gentofte
Dennis Kinnerup - Silkeborg
Simon S. Jensen - Skive/VISK
Amalie Brinkenfeldt - Lyngby
Josefine Thomsen - Helsingør
Katrine Hammer - Ålborg
Laura Papke - West Swim Esbjerg
Mathilde Pugholm Hviid - Holstebro
Iben Diamant - Køge
Sofie Seheim - Laksen/A6
Anna Munk Andersen - Nakskov
Anna Aagaard Jensen - West Swim Esbjerg
Michelle Bischoff Strandskov, Triton Ballerup

Trænere:
Michael Hinge, juniorlandstræner
Ari Palve, assisterende landstræner
Jesper von Seelen Hansen, holdtræner
Jari Varjonen, holdtræner
 
Målsætningen
Om målsætningen ved de Nordiske Junior Mesterskaber fortæller juniorlandstræner Michael Hinge, at målet er at få 15 mesterskaber med hjem i bagagen. Michael Hinge betoner dog samtidig, at det bliver svært at leve op til sidste års samlede nationssejr til Danmark.
- Det bliver svært for os, da vores bredde med de nye årgange er smallere end sidste år. Samtidig dækker vi ikke helt alle løb i år, af den ene grund, at vores hjemlige topniveau ikke er højt nok i alle løb. Drengesiden er også i år relativt meget stærkere end pigerne - noget, der også vil afspejle sig i nationskonkurrencen.
 
I nationskonkurrencen er det svenske hold traditionelt den største modstander, hvilket også gælder i år, hvor det især er de svenske piger, som bliver svære at følge.
Trods de svære odds for en samlet sejr, har det danske hold dog ikke tænkt sig at opgive på forhånd og således blot kæmpe for en sekundær placering.
- Vi har et stærkt ønske om, ligesom sidste år, at "snyde" svenskerne. Vi er klar til at give alt, hvad vi har i os, lyder det således fra juniorlandstræneren, der samtidig understreger, at et godt resultat ved NJM ikke kun er betinget af en god placering i nationskonkurrencen, men også i høj grad handler om, at svømmerne individuelt præsterer, for dem, gode løb, hvilket er ensbetydende med personlige rekordtider og danske juniorrekorder.
 
Følg mesterskabernes resultater live på det islandske svømmeforbunds hjemmeside: www.sundsamband.is/njm.htm
 
For yderligere information kan juniorlandstræner Michael Hinge kontaktes på mobil: 2049 5706.
 
Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen


 


Cookieindstillinger