0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Handicap-svømning: Verdensrekorder til danske svømmere ved Stockholm Games

07-11-2005

Af: 21

I den forgangne weekend deltog det danske landshold for svømmere med et handicap i Stockholm Games 2005 i Stockholm. Danmark stillede med et hold på 8 svømmere, men med vidt forskelligt formål. 3 svømmere var toppet til stævnet, mens de resterende 5 svømmere brugte stævnet som et forberedelsesstævne og først skal toppe om 5 uger til US Open i Minneapolis.
 
De 8 danske svømmere var: Anders Gissel, Cecilie Kristiansen (Ringsted), Christian Thomsen (Swim Team Esbjerg), Claus Taudorf (Gladsaxe Svømmeklub), Dennis Storgaard (Swim Team Esbjerg), Karina Lauridsen (Swim Team Esbjerg), Kathrine Grønkjær (S68 Hjørring) og Sisse Egeborg (Gladsaxe Svømmeklub).
 
Stævnet i Stockholm viste sig desværre at være ret svagt besat, og der var kun få deltagende nationer. De danske svømmere viste dog fin form og præsterede rigtigt flot.
 
Bedst gjorde Claus Taudorf og Karina Lauridsen det dog, idet de begge satte verdensrekorder ved stævnet. Claus Taudorf satte verdensrekord i 50 meter brystsvømning med tiden 0.33.49, hvor han forbedrede den eksisterende verdensrekord med én hundrededel af et sekund. Karina Lauridsen satte verdensrekord i 100 ryg med tiden1.34.88, og som om det ikke var nok satte Karina også europarekord i 150 IM med tiden 2.58.52 og bliver med den tid næsthurtigste kvinde i verden nogensinde og først anden kvinde under de 3 minutter.
 
Generelt leverede de danske svømmere en flot indsats med masser af personlige rekorder og tider der lover godt for US Open om 5 uger. I den forbindelse kan Cecilie Kristiansen fremhæves for at sætte personlig rekord i samtlige hendes 5 starter, mens også Anders Gissel, Dennis Storgaard og Christian T. Thomsen satte enkelte personlige rekorder.
 
I perioden fra d. 8. -10. december 2005 deltager Claus Taudorf (Gladsaxe Svømmeklub), Dennis Storgaard (Swim Team Esbjerg), Karina Lauridsen (Swim Team Esbjerg), Kathrine Grønkjær (S68 Hjørring) og Sisse Egeborg (Gladsaxe Svømmeklub) i US Open i Minneapolis. Med den flotte svømning i weekenden skal det blive spændende at følge de danske svømmere til US Open.

For yderligere information kan nedenstående kontaktes.

Thomas Stub
Cheflandstræner,
DHIF’s Svømmesektion
Mobiltelefon: 2062 1350
E-Mail: stub@swim.dk