0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

21
Januar
2020
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion off20-3480
Taastrup Idræts Center, Mødelokale 1

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

 

Svømningens Grunduddannelser

Kalundborg 

Store Heddinge

Børnetræneruddannelse

29. august Tommerup

Årgangstræner

5. september Tommerup

ERC-Instruktør og Livredderdommerkursus

 

Børn med Særlige behov

18. april Korsør

Seneste nyt

Modul 1 Tidtager- og stævnefunktion 

30 januar Herning

2. februar Pandrup

3. februar Erritsø

25. februar Esbjerg

Modul 2 Vende bane måldommer:

26. januar Odense

1. februar NørreSundby

8. februar Glostrup

14. marts Kolding

Modul 3 Starter

26. marts Erritsø

Modul 4 Ledende tidtager 

28. marts Kolding

 Næste arrangement

21
Januar
2020
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion off20-3480
Taastrup Idræts Center, Mødelokale 1
24
Januar
2020
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion off20-3463
Rønne Hallens Cafeteria
25
Januar
2020
Træner/instruktør
Børnetræneruddannelse 2. weekend SP20-3340
Fyrtårn Tommerup

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

ABC-turnering i synkro 2003

    Tags:

13-05-2003

Af: 21

Alle Danmarks Synkroklubber deltog i ABC-turneringen i Thisted den 5-6 april 2003. Det var Thisted svømmeklub der stod for det store arrangementet med over 70 svømmere, holdledere, dommere og kontrollanter. Der var ikke kun sørget for at konkurrencerne i svømmehallen blev afviklet perfekt, men der var også mad til alle deltagerne samt overnatning til mange. Tak til Thisted Svømmeklub for et flot arrangement.
ABC-turneringen var i år udvidet med en elite-række. Derved kunne alle synkrosvømmere, fra begyndere til toppen af Dansk synkro-svømning, deltage ved dette stævne.
Alene i D-rækken var der 30 svømmer, der stillede op i figurkonkurrencen og det var dejligt, at se store som små piger, udføre de udtrukne figurer.
 
I D-rækken var der konkurrence i solo, duet og hold.
I solo vandt Line Marie Jensen, Kalundborg foran Nanna Andersen, Thisted og Kristina Kold fra Hobro.
I duet vandt Ann og Maj Lorentzen, Hobro foran Line Marie Jensen og Louise Hansen, Kalundborg og på tredje pladsen kom Sandie Pedersen og Lea H. Bech, Lyseng.
 
Hold konkurrencen i D-rækken gik guldet til Regitze Riss, Alexandra Anois, Stine Work, Anne Katrine Støttrup og Maria Korfball alle fra Hermes. Sølv gik til holdet fra Thisted som var Siri Graversen, Sofie Hansen, Rikke Hansen, Julie Petersen, Sabrina Vutborg og Louise Vutborg.
Bronze gik ligeledes til Thisted og deltagerne var Rikke Larsen, Astrid Odgaard, Nanna Andersen, Anne Mette Nielsen, Kristina Pedersen og Katrine Petersen.
 
I D-rækkens hold-konkurrence tilfaldt guldet pigerne fra Hermes mens sølv og bronze gik til to Thisted-hold.
 

 
 
I C-rækken var der også konkurrence i solo, duet og hold.
I solo vandt Martha Hansen fra Hermes guldmedalje med stor afstand ned til Katrine Stellini, OSLF der fik sølv og Anne Marie Bertelsen fra Hobro der fik bronze.
 
Vindere af C-rækken/solo:
Nummer 1: Martha Hansen, Hermes
Nummer 2: Katrine Stellini, OSLF
Nummer 3: Anne Marie Bertelsen, Hobro 


 
I duet gik guldet til Pusle Veng og Sara Hald fra Hobro. Sølvmedaljen gik til Maria M. Pedersen og Sara Løfquist, Hobro. Bronze gik til Christina Stage og Sofia Jacobsen, OSLF.
I hold vandt Sarah Hald, Pusle Veng, Sara Løfquist, Anne Dorte Bertelsen, Christina Andersen og Maria M. Petersen alle fra Hobro over Mette M. Møller, Emma Hargraves, Thea Stenholt Nielsen, Julie H. Knudsen og Katrine Sørensen fra Silkeborg.
 
I B-rækken stillede Sara Nissen, Hobro op i solo og var en klar vinder af guldmedaljen. På anden pladsen kom Andrea Ravn Olsen, Lyseng tæt fulgt af Anne-Louise Vestergaard fra Thisted.
Duetten i B-rækken blev vundet klart af Sara Nissen og Maria Jacobsen fra Hobro over Anne-Louise Vestergaard og Helle Kielsgaard fra Thisted. Og på tredie pladsen kom Stine Christensen og Sara Laustsen, Hobro.
B-rækkens hold konkurrence havde kun et deltagende hold, som var Sara Nissen , Sarah Laustsen, Stine Christensen og Maria B. Jacobsen. De fik selvfølgelig guldmedaljen.
 
I A-rækken var der 2 piger der deltog i solo. Guldmedaljen gik til Maria Petersen, Hermes klart over Elisabeth T. Henriksen, Kalundborg, der fik sølv.
Der var ligeledes kun 2 duetter og her fik Maria Petersen og Monica B. Petersen guldmedalje mens  Elisabeth T. Henriksen og Camilla Anskjær besatte anden pladsen.
 
Der var kun 1 hold tilmeldt i A-rækken og det var fra Hermes. Holdets deltagere var Ditte Christensen, Maria Petersen, Ann Marie Husted og Monica B. Petersen. De fik guldmedalje for deres indsats til musik fra Moulin Rouge.
 
Pigerne fra Hermes, som hentede guldet hjem til musik fra Moulin rouge.
 

 
 
Det bliver glædeligt når de dygtige piger i B-rækken kan rykke op og give Hermes og Kalundborg konkurrence i A-rækken.
 
I Elite- rækken svømmes ikke figurer, men teknisk solo og frit program, begge til musik. Elite- rækken havde 1 deltager i solo. Det var Sidsel Jørgensen fra Silkeborg, som fik guldet for sin indsats.
I Duet vandt Katrine Fisker og Malene O.T. Jensen, Thisted guldmedaljen med en dynamisk duet og over Sidsel Jørgensen og Sara Nielsen fra Silkeborg.
 
Guld- og sølvvinderne i eliterækkens duet-konkurrence.
 

 
 
Årets ABC-stævne viser at synkro i Danmark er i stadig fremgang og har mange talenter at bygge på. Stævnet var som sædvanlig præget af koncentrerede synkro-svømmere, som efter at have svømmet figurene i neutrale badedragter, skifter til farvestrålende og pailletudsmykkede badedragter. Badehætten kommer af og istedet bliver det opsatte hår ligeledes pyntet med pailletter.
 
Synkrosvømning stiller store krav til kondition, koordination og smidighed. Men også til kreativitet. Det giver sig ikke kun udtryk i badedragter, men også i den musik der svømmes til. Årets musikvalg spændte over alt, fra det stille til det helt nye fra de sidste film. Det gør et synkro-stævne til en oplevelse, ikke kun for deltagerne, men også for publikum, som var mødt talstærkt op i Thy Hallen, til et par indholdsrige dage med Synkro-svømning.
Mari-ann Petersen
Region Øst