0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Officialuddannelse

SvømDanmark tilbyder kurser for frivillige som ønsker at være officials ved svømmestævner. Nedenfor kan du se organiseringen på Officialuddannelsen, samt læse mere om hvert trin:

 

 

 

Som første kursus tilbyder vi Officialgrunduddannelsen, hvor man lærer at varetage rollerne tidtager, bane-, vende-, og måldommer. Kurset handler om at få en god introduktion til stævner, lære at bruge stopur og eltid, kendskab til svømmestævnets funktioner, officials rettigheder og pligter, samt om svømningens regler.

Forudsætning for deltagelste på Officialgrunduddannelsen: mindst 17 år

 

Alternativt, tilbyder vi digitale tidtager kurser, hvor det primært handler om at få et kendskab til stopuret og eltid. Derudover at få kendskab til svømmestævnets funktioner og officials rettigheder og pligter.
Forudsætninger for deltagelse i tidtagerkursus: min. 14. år

Man kan efter tidtager-kurset tage et bane-vendedommer kursus, hvor kurset handler om at lære svømningens regler for at sikre en retfærdig afvikling af et svømmestævne.
Forudsætninger for deltagelse i bane-vendedommer kurset: bestået tidtagerkurset og mindst 17 år.

VIGTIGT! Udgår i sommeren 2024


Som kursus nummer 3 følger starter kurset, og her er fokus på starterens opgaver under et svømmestævne.
Forudsætninger for deltagelse i starter kurset: bestået Officialgrunduddannelse eller tidtagerkurset og bane-vendedommer kursus og mindst 17 år.

Kursus nummer 4 er ledende måldommer og tidtager, dette kursus har sit sigte på opgaven som ledende tidtager og måldommer, herunder også lederrollen.
Forudsætninger for deltagelse i ledende måldommer og ledende tidtager kurset: bestået Officialgrunduddannelse eller tidtager kurset og bane-vendedommerkurset og mindst 17 år.


Det næste led i kursusrækken er speaker kursus og det er som titlen siger et kursus hvor frivillige med en god "mikrofon-stemme" lærer at speake til et svømmestævne.

Forudsætninger for deltagelse i speaker kurset: bestået Officialgrunduddannelsen eller tidtagerkurset og bane-vendedommer kurset og mindst 17 år.

 

Kursus nummer 6 er stævnesekretær kurset og er for frivillige som har lyst til at adminstrere, opsætte og udfærdige resultater fra stævner.
Forudsætninger for deltagelse i stævnesekretær kurset er Officialgrunduddannelsen eller tidtagerkurset og bane-vendedommer kurset og mindst 17 år.

 


Det sidste kursus i rækken er overdommer kurset for de frivillige som har lyst til at være overordnet ansvarlig for et stævne. På dette kursus vil der især være fokus på udvikling af lederrollen.
Forudsætninger for deltagelse i overdommer kurset: bestået Officialgrunduddannelse eller tidtagerkurset og bane-vendedommer kurset, starter kurset, ledende måldommer og ledende tidtager kurset samt stævnesekretær kurset. Ansøgeren til overdommer kurset skal indstilles af klubben med en skriftlig begrundelse samt være min. 21. år.

 

SvømDanmark ønsker alle frivillige rigtig god fornøjelse med kurserne.

 

Information fra kursusafdelingen:

Læs også:

Download:

Kontakt

Kursusadministrationen

Mail: kursus@svoem.dk

Telefon: 29359060


 


Cookieindstillinger