0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Livredningsaktiviteter i svømmeskolen

Kurset giver inspiration til instruktørerne i svømmeskolen om hvordan der kan arbejdes med nye aktiviteter omkring livredning. 

 

Tid: 6-7 timer (efter klubbens behov)

 

Målgruppe: hjælpeinstruktører og instruktører (det er ikke et krav, at du har gennemført Dansk Svømmeunions grunduddannelse).

Med omkring 7500 km. Kystlinje og let tilgængelighed til åbent vand i Danmark, er det ikke uvæsentligt at kunne færdes sikkert i vand. Hvem vil ikke gerne kunne redde sig selv og andre i tilfælde af nødssituationer?
I svømmeskolen lærer børn grundlæggende færdigheder som elementskift, vejrtrækning, at kunne flyde og bevæge sig med det formål at kunne færdes sikkert i og ved vand. Som hjælpeinstruktør og instruktør i svømmeskolen underviser du sikkert allerede i disse grundfærdigheder, og hvorfor ikke i større grad koble disse færdigheder til basale livredningsfærdigheder.

Med kurset ”Livredningsaktiviteter i svømmeskolen” kan du blive klogere på, hvordan du kan undervise i basale livredningsfærdigheder som selvredning og redning af andre på en sjov og alternativ måde – uanset hvilke alders- og målgrupper, du underviser i din svømmeklub. Du lærer således, hvordan du som instruktør kan gøre svømmerne i stand til at agere hensigtsmæssigt, når uheldet er ude både i åbent vand og i svømmehallen.

På kurset vil du blandt andet få indsigt i bagvedliggende druknestatistik, som kan bruges til at lave caserelateret undervisning, hvor du bygger din undervisning op om druknescenarier fra det virkelige liv. Med den caserelaterede undervisning gøres undervisningen virkelighedsnær og forståelig samtidig med, at man kan arbejde med mange forskellige livredningsfærdigheder inden for selvredning og redning af andre. Det kan for eksempel være sjove og lærerige lege, hvor deltagerne skal agere fanget i et revlehul, eller være faldet gennem isen og efterfølgende enten skal redde sig selv eller andre.

Der gives også en kort introduktion til, hvordan du som instruktør kan arbejde med konkurrencelivredning for både små og store.

 

Et rammeprogram for kurset ser ud som følger:

10.00-12.00:Teori om drukning, selvredning og redningsmetoder

13.00-15.00:Praktik i svømmehallerne, hvor vi arbejder med livredningsfærdigheder og cases

15.30-17.00:Integration af livredningsaktiviteter i svømmeklubben

 

NB:Kurset kan tilrettelægges efter jeres behov i klubben med udgangspunkt i klubbens hidtidige erfaringer med at arbejde med livredningsaktiviteter, samt målgrupper og interesser.

 

Pris: Ring og aftal nærmere

Videre herfra:

Læs også:

Download:

Kontakt

Lene Madegaard

Udviklingskonsulent

Mail: lm@svoem.dk

Mobil: 2920 6150