0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

20
Februar
2020
22
Februar
2020

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Åbent vand livredderdommerkursus

24.-26. april TrygFonden Kystlivredning Hvidovre

Svømningens Grunduddannelser

Kalundborg 

StoreHeddinge

Børnetræneruddannelse

29. august Tommerup

Årgangstræner

5. september Tommerup

Livredderakademiet

4.-6. august TrygFonden Kystlivredning

Seneste nyt

Modul 1 Tidtager- og stævnefunktion 

11. marts Hedensted

11. marts Ringe

12.marts Aalborg

Modul 2 Vende bane måldommer:

14. marts Kolding

Modul 3 Starter

12. marts Aabybro

26. marts Erritsø

Modul 4

28. marts Kolding

26. april Nørresundby

 Næste arrangement

25
Februar
2020
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion off20-3374
UC Syds svømmehal, Møderummet under pigernes omklædningEsbjerg
26
Februar
2020
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion off20-3496
Silkeborg Svømmeklub
29
Februar
2020
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer off20-3458
Herning Svømmeklub

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

 

Præsentation af oplægsholdere - Aquaclinic 2019

 

       

 

Tags:

 

 Magnus Kjellberg

 

Magnus Kjellberg er årets hovedtaler på Aquaclinic 2019. Det er med stor glæde at vi her, et år før OL i Tokyo kan præsentere Magnus som årets hovedtaler. Magnus anses som værende japans hemmelige våben frem mod OL på hjemmebanen. Magnus er ekspert inden for biomekanik og arbejdsfysilologi har stor indflydelse på selve træningsplanlægningen af de japanske svømmere samt den tekniske del af svømningen på de bedste japanske svømmere.

 

Det er første gang vi er lykkedes med at hente en kapacitet med viden om japansk svømning til den danske clinic. Magnus er uddannet i Sverige og har været tilknyttet den svenske olympiske komitee og det svenske svømmeforbund siden slutningen af 1990érne og har sin del af æren for de flotte svenske resultater op gennem 00érne og 2010érne. Han har siden 2016 arbejdet for det japanske svømmeforbund. Man kan se en helt ny artikel om Magnus via dette link

 

Magnus har to oplæg på clinic. Det første vil være et oplæg omhandlende kulturmødet mellem japansk og skandinavisk svømning og hvad vi skandinaver kan lære af japansk svømning. Det andet oplæg er et oplæg omkring hans biomekaniske og fysiologiske arbejde med de japanske svømmere. Magnus´s oplæg vil være på engelsk.

 

 Lotte Friis

 

Netop nyudnævnt medlem af dansk idræts Hall of fame fra januar 2019 kommer Lotte Friis og holder et spændende oplæg for os på Aquaclinic 2019. For alle danske svømmeentusiaster behøver Lotte nok ikke nogen nærmere præsentation. Lotte er OL bronze vinder fra OL 2008 i Beijing, men Lotte er også tidligere verdensrekord indehaver af 1500 m fri på kortbane, verdensmester på langbane i både 800 og 1.500 m fri og dertil kommer at hun har mange andre flotte resultater i karrieren.

 

Lottes svømmekarriere er gået fra barndomsklubben Sigma til NTC, Frankrig og USA. Hun har prøvet at træne i mange forskellige og spændende miljøer undervejs i karrieren. Lotte vil på Aquaclinic fortælle om sin karriere og måske også lidt om hvad der er sket efter endt svømmekarriere og hvordan livet har udviklet sig siden hun gik på "land".

 

 Eva Piatrikova

 

Eva Piatirkova er phd. studerende fra Bath University i England. Eva har speciale indenfor arbejdsfysilogi og arbejder for tiden med et forskningsprojekt der relaterer sig til en 3 minutters all out test indenfor svømning. Eva er oprindeligt fra Slovakiet men har de seneste år arbejdet og studeret på Bath University. I forbindelse med Lars Madsen fra Hørsholm Svømmeklub og Misja Klevstig fra Helsingør Svømmeklus ITA forløb har de besøgt Bath University og Eva Piatrikova og derigennem, er det lykkedes os at få Eva til at komme og holde oplæg om sit forskningsprojekt, der kan vise sig at blive banebrydende i forhold til testning og træningsplanlægning ud fra test resultaterne.

 

I hendes præsentation vil Eva fremlægge hovedresultaterne i hendes phD projekt med titlen “Closing the gap between science and practice in swimming testing, training prescription and monitoring”, her vil hun demonstrere hvordan hun og hendes kollegaer har udviklet et system som kan bruges af svømmetrænere til at måle den enkelte udøvers udvikling samt hvordan man let tilrettelægge individuel træning ud fra resultaterne i testen. Evas oplæg vil foregå på engelsk.

 

Lars Madsen og Misja Klevstig

 

I forlængelse af Eva Piatrikovas indlæg vil Lars Madsen og Misja Klevstig komme med et oplæg, hvor de kommer ind på deres besøg på det britiske svar på NTC på Bath University. De vil ligeledes komme ind på hvordan de håber at kunne gøre brug af deres viden fra Eva Piatrikovas forskningsprojekt i deres daglige træning. De vil perspektivere deres nye viden og komme med et spændende oplæg omkring deres oplevelser gennem ITA forløbet.

 

Lars Madsen er til daglig cheftræner i Hørsholm Svømmeklub og har en fortid som talentudvilkler i Sigma og Misja Klevstig er til daglig cheftræner i Helsingør Svømmeklub og har blandt andet en fortid som cheftræner i Mölndal ASS i Göteborg som han gjorde til af sveriges bedste svømmeklubber.

 

 Jonas Lundstrøm

 

Jonas Lundstrøm, der til dagligt er elitetræner i Sigma blev i 2018-2019 sæsonen kåret til årets træner i Danmark. Som årets træner vil Jonas holde et  oplæg omrking hans oplevelser ved WM 2019 samt se frem mod OL 2020 i forhold til Sigma svømmerne og hvad hans forventninger er til de danske præstationer generelt. Jonas har en fortid som landstræner i Sverige og som elitetræner i Helsingborg SS, hvor han har haft en karriere på cirka 20 år og været med til at opbygge et stærkt elitemiljø samt en bredt funderet stærk svømmeklub. 

 

 Jacob Iversen

 

Jacob Iversen vil på årets Aquaclinic komme med et praktisk og et teoretisk oplæg omkring stilartsspecifik dryland træning. Med udgangspunkt i stilarternes biomekanik og fysiske arbejdskrav forklares sammenhængen mellem dette og dryland træning. Fredag vil være et oplæg om dryland i relation til generel og individuel biomekanik/teknik og svømmer anatomi. Oplægget vil blive forklaret ud fra teori og billed/video eksempler fra ATK 2.0

 

Oplægget lørdag vil give praktiske eksempler på dryland træning, som stimulation af de fysiske arbejdskrav i de fire stilarter. Der vil i gennemgangen være en forklaring på de enkelte øvelser, og seancen vil ende med udførslen af et egentligt dryland program, og derfor skal i være omklædt til træningstøj.

 

Jacob har en fortid som svømmer i blandt andet Silkeborg og har siden uddannet sig som fysioterapeut med mere. I dag har han firmaet movementlab og har i flere omgange været tilknyttet Dansk Svømmeunion i forbindelse med landsholdsture, undervisning og senest med inde omkring udviklingen af uddannelsesmateriale og ATK ver. 2.0.

 

 Ragnar Gudmundsson

 

For talent- og årgangstrænere vil der i år være mulighed for at styrke sin viden i forhold til stilarterne crawl og brystsvømning. Ragnar Gudmundsson fra firmaet Optimizar vil tage trænerne med på en rejse over et par timer i hver af stilarterne, hvor der vil blive et godt mix af oplæg fra Ragnars side, men også mulighed for at dele af sin egen viden i en workshopsbaseret tilgang til undervisningen.

 

Ragnar har en fortid som cheftræner i Aalborg og S-68 Hjørring og en fortid som svømmer i Swim-team Neptun i Randers. Ragnar har sine rødder i det islandske krydret med en uddannelse i Tyskland. De seneste år har han ernæret sig som gymnasielærer i Hjørring og ved siden af dette har han firmaet Optimizar der blandt laver teknik analyser af svømmere og triatleter. Det bliver spændende og lærerigt at have Ragnar med på clinic programmet.

 

Christine Eilertsen

 

Christine Eilertsen har de seneste to år været en af deltagerne på Idrættens Træner Akademi. I den forbindelse har hun været ude at undersøge forskellige parametre i tre forskellige elitemiljøer i dansk svømning. På clinic kommer hun med resultaterne af undersøgelsen og tager os med ned i materien på hvilke konsekvenser det kan have for svømmesporten og klubberne, at vi ser en øget professionalisering af klubberne. Erfaringer og paralleller tages fra de tre miljøer, som vi er besøgt i forbindelse med undersøgelsen - Christine fremdrager forskellige resultater fra undersøgelsen og hvad man som eliteklub skal være OBS på.

 

Spørgsmål vedrørende Aquaclinic 2019 kan rettes til Lars Bo Larsen

 

E-mail: lbl@svoem.dk

 

Mobil: +45 2916 0901