0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Download:

 Aktuelt

 

Deltag i Årets Aqua Inspiration den 26.-27. oktober 2019!

 Næste arrangement

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Svømningens Grunduddannelse 

Starter til august:

St Heddinge

Kalundborg

Børnetræner

Vildbjerg/Tommerup

Årgangstræner - 3 weekender

start den 7. september Hvidovre

Livredderdommerkursus

5. oktober Slangerup

Aqua+ Akademi

14.-15. September

 Næste arrangement

30
Juli
2019
Træner/instruktør
Livredderakademi Liv19-3258
TrygFonden Kystlivredningsuddannelsescenter
17
August
2019
Officials
Modul 7 - Overdommer off19-3249
Best Western Plus Hotel Fredericia
22
August
2019
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion off19-3350
Svømmeklubben Triton Ballerup, Tritons klubhus

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

 Login

Flere funktioner kræver login: 

 

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Præsentation af oplægsholdere - Aquaclinic 2018

              

 

Tags:

 

Sara Isakovic

 

En af årets hovedtalere er slovenske Sara Isakovic, der mest kendt for hendes sølvmedalje ved OL 2008 i Beijing i 200 m fri. Efter 2008 flyttede hun til Californien, hvor hun svømmede og studerede på Berkeley og fik en kandidatgrad i psykologi. I dag bor hun i Dubai, men fungerer som psykolog og mentaltræner og det er med det udgangspunkt hun vil berige os på clinic. 

 

 Jonas Lundstrøm

 

Jonas Lundstrøm, der til dagligt er elitetræner i Sigma er også hovedtaler på årets Aquaclinic med tre spændende oplæg undervejs. Jonas har en fortid som landstræner i Sverige og som elitetræner i Helsingborg SS, hvor han har haft en karriere på cirka 20 år og været med til at opbygge et stærkt elitemiljø samt en bredt funderet stærk svømmeklub. Jonas har i sin tid i Sverige arbejdet med de allerbedste svenske svømmere og vil berige os med masser af spændende viden på clinc 2018. Jonas har tre indlæg og vil her komme ind hans tanker i forhold til teambuilding - udvikling af den enkelte svømmer i Sigmas elitemiljø samt hans tanker omkring organisationsudvikling.

 

 Ryan Atkison

 

Ryan Atkison er biomekanik ekspert og har blandt andet en stor viden omkring hvordan man optimerer svømmerens undervandsarbejde efter start og vendinger. Ryan har været tilknyttet High Performance Ontario Swim Center siden 2012 og har haft en vigtig rolle for cheftræner Ben Titley i forhold til den canadiske succes i Rio 2016 og senest ved WM og Commonwealth games i 2017.Ryan vil have et oplæg på masterclass og et oplæg for alle deltagere på clinic lørdag eftermiddag. Oplægget lørdag eftermiddag vil være med fokus på undervandsarbejdet i både en teoretisk og en praktisk session. Her vil der være masser øvelser og ideer til den daglige træning hjemme i klubberne. Ryan har en fortid som tidligere svømmere og træner.

 

 Lars Green Bach

 

Mange taler om den, men hvad er Sportsafdelingen egentlig for en størrelse? Hvilke mennesker udgør Sportsafdelingen, og hvilke opgaver og forpligtelser har den?  

Sportschef Lars Green Bach vil blandt andet fortælle om Sportsafdelingens arbejde med national og international konkurrencesvømning. Herunder samspillet med klubber, trænere og kommuner, samt hvad der kendetegner gode udviklings- og samarbejdsområder med klubberne, som skaber merværdi for dansk svømning. Endelig vil sportschefen perspektiverer Sportsafdelingens udvikling og kigge frem mod 2020 – hvilke knapper der med fordel kan drejes på for at styrke udviklingen af dansk svømmesport og hvilke ”hvide elefanter”, vi bør undgå.

 

 Simon Brøgger Winther

 

Simon Brøgger Winther er et velkendt ansigt i "svømmedanmark", men et nyt ansigt i sportsafdelingen. Simon er ansat til at udvikle kursus- og uddannelsestilbudene til talent-konkurrence og elitetrænere i regi af Dansk Svømmeunion og i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund. Simon skal ligeledes varetage udviklingen at et nyt Aldersrelateret træningskoncept også kaldet ATK. Simon vil på Aquaclinic 2018 holde et indlæg omkring tankerne bag en ny uddannelsesstruktur og indholdet i samme, samt hans arbejde med at udvikle ATK.

 

 Dean Boles

 

Landstræner Dean Boles vil holde oplæg med udgangspunkt i mottoet "One team one goal", hvor han vil tage udganspunkt i det allignement han ønsker der skal være i udviklingen fra årgangs til seniorsvømmer i det nationale program og som han ønsker skal sprede sig ud i klubberne. Han vil komme med ideer til nogle fundamentale fokus omårder som man bør tage op ude i klubberne.

 

 Martin Truijens

 

NTC træner Martin Truijens vil berige os med en del af sine stor viden indenfor arbejdsfysiologi på årets clinic. Fredag eftermiddag vil Martin have fokus på "window of opportunity", hvor han vil tage udgangspunkt i nogle basale fysiologidske principper i forhold til udviklingen fra årgangssvømmer til seniorsvømmer. Lyst og vilje er de to kodeord. På masterclass vil emnet være "Videnskab og praksis mødes" - Martin vil tage os med ind i sine tanker om hvordan vi bringer viden vi har om arbejdsfysiologi ind i den daglige træning af elitsvømmere.

 

 Mads Maj

 

Cheftræner i Triton Ballerup og tidligere Holstebro - Mads Maj vil tale om opbygning af teknik for årggangssvømmere.

 

Vi vil gerne have, at vores årggangssvømmere udvikler sig til at blive gode junuior- og seniorsvømmere, men hvordan? De fleste er enige om at god teknik er et af de primære elementer i svømmernes udvikling. Dette oplæg handler hvordan vi får vores årgangssvømmere til at bruge energi på den tekniske del, og hvordan vi kan udfordre svømmerne, så tekniok træning ikke bare er en kedelig og langsom del aftræningen. 

 

Mads vil tale om sine egne erfaringer med årggangssvømning og omkring den model som han brugte og opbyggede som årgangstræner i Holstebro.

 

 Søren Østergaard

 

Søren Østergaard ungdomsforsker og til daglig leder af CUR. CUR er et forskningscentger, der forsker i ungdomskultur, værdier og foreningsliv. "Siden 5. kl. har jeg frygtet den eksamen jeg skal op til nu til sommer" - Ungdomsliv og svømning i en præstationskultur. Præstationskulturen er et grundvilkår for unge danske - og ikke kun den svømmer. I oplægget vil der være fokus på hvorden det påvirker deres hverdagsliv, deres trivsel og deres fritidsliv - og hvordan vi bliver bedre til at italesætte den transferværdi, der er mellem svømning og alle de andre arenaer de skal få til at spille sammen.   

 

 Winnie Faber og Jon Langberg

 

Igen i år er der oplæg fra årets trænere i Dansk Svømning. Årets træner 2018 blev Winnie Faber og Winnie vil være med på to indlæg på årets clinic. Lørdag fortæller Winnie om sion træner filosofi og tilgangen til udviklingen af svømmerne i H2Odense. Søndag er det DSTS formand René Thomsen der tager Winnie med igennem et "interwiev" og en gang Q and A fra alle deltagere i lokalet. Jon Langberg blev kåret til årets årgangs/junior træner 2018 og på årets clinic vil han indvie os i succesen i A6 - Why - how and what, samt hvad fremtiden bringer i fusionsklubben nord for Roskilde.

 

 

Videre herfra

Spørgsmål vedrørende Aquaclinic 2018 kan rettes til

 

Udviklingskonsulent -

Lars Bo Larsen

Dansk Svømmeunion

 

Mobil - +45 2916 0901

E-mail - lbl@svoem.dk