0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Instruktørkursus i Basal Genoplivning (ERC)

Dansk Svømmeunion ønsker at uddanne instruktører i basal genoplivning og brug af hjertestarter med det formål at fremme sikkerheden i Dansk Svømmeunions medlemsklubber og det øvrige samfund.

 

Kursuskoncept.

Dansk Svømmeunion er blevet godkendt af Dansk Råd for Genoplivning (DRG) til at organisere og afvikle kurset Basal Genoplivning og brug af Hjertestarter. Kurset er udviklet efter retningslinjer fra det Europæiske Råd for Genoplivning (ERC), og kurset afvikles ens over hele Europa. I forlængelse af kurset udstedes det internationalt anerkendte certifikater fra ERC. Til at afvikle kurset kræves særligt uddannede instruktører. 

 

Instruktøruddannelsens indhold

Uddannelsen er opdelt i dele der beskrives i det følgende:

1. Basal Genoplivning og brug af Hjertestarter – Brugerkursus
Første del i instruktøruddannelsen er deltagelse i brugerkurset. Det er det kursus, den færdiguddannede instruktør skal afvikle og undervise på, når uddannelsen er afsluttet. Kurset har en varighed af 4 timer og afsluttes typisk med en test i Basal Genoplivning og brug af Hjertestarter. På kurset benyttes materialet som bliver tilgængeligt på ERCs platform, når kurset er oprettet.

 

2. Instruktørpotentiale
På brugerkurset skal der vises instruktørpotentiale med henblik på at komme videre i uddannelsesforløbet.

 

3. Instruktørkursus
Instruktørkurset har en varighed af 7 timer. Kurset indeholder forelæsninger om undervisningsmetoden på brugerkurset og praktiske øvelser med undervisningen på brugerkurset. På instruktørkurset er der løbende evaluering, og kurset skal gennemføres tilfredsstillende med henblik på at komme videre i forløbet.

 

4. Efter endt kursus, får kursisten titlen instruktør kandidat. For at blive færdiguddannet ERC Intruktør dvs. i stand til sel v at kunne afholde officielle og certificerende kursus indenfor ERC skal de første to kurser undervises med en fulduddannet instruktør som støtte/supervisor. Denne instruktør skal være uddannet indenfor ERC, men behøver ikke være henvist fra Dansk Svømmeunion. 

 

5. Færdiguddannet instruktør
Efter gennemførsel af tilfredsstillende undervisning på to BLS/AED brugerkurser godkendes instruktørkandidaten som færdiguddannet instruktør. Dermed kan instruktøren afvikle kursus for op til 6 personer på et brugerkursus. Ved mere end 6 personer kræves to instruktører. Ved mere end 12 personer skal der være en kursusleder tilstede på kurset.

 

 

Forudsætninger
Forudsætningen for at blive optaget er en forpligtigelse til, at instruktørkandidaten arrangerer supervisionskurserne med hensyn til; kontakt af supervisionsinstruktør, lokale, udstyr, deltagere og indbetaling af certifikatafgift på 125 kr. per deltager til Dansk Svømmeunion. 
Minimumsudstyr er en hjertestartertræner og en træningsgenoplivningsdukke.

 

 

 

Afvikling af kurser efter afsluttet uddannelse
Når instruktøren er færdiguddannet, kan instruktøren afvikle kurser for op til 6 personer. Instruktøren og den tilknyttede klub kan selv fastlægge deltagerpris og instruktør løn. Der skal betales en certifikatafgift på 125 kr. per person til Dansk Svømmeunion, der udstedes certifikat til. Oprettelse af ERC kursus sker via Dansk Svømmeunion. 

 

Instruktøren skal gennemføre minimum 2 kurser per to år for at vedligeholde sit certifikat.

Download:

Kontakt

Hjalte Borum

Udannelseskonsulent

Mail: hbo@svoem.dk

Tlf: 5166 3967