0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Åbent-vandlivredning

Når det kommer til at have ansvar for vandsikkerhed ved åbent-vand – herunder arrangementer, stævner eller undervisning, er det afgørende, at nøglepersoner så som undervisere, ledere og livreddere er klar til opgaven og kan forebygge drukneulykker.

 

For at højne vandsikkerheden og forebygge drukneulykker anbefales det, at nøglepersoner tager en Åbent-vand Underviserprøve eller ILS Åbent-vand Livredderprøve, der på forskellig henvender sig til arbejdet med vandsikkerhed ved åbent-vand.

 

Åbent-vand Underviserprøven

Åbent-vand Underviserprøven henvender sig til undervisere og vejledere, som gennemfører vandaktiviteter i åbent-vand, herunder sejladsaktiviteter og badeudflugter til stranden. Herudover henvender Åbent-vand Underviserprøven sig til personer, der dyrker aktiviteter på åbent-vand. Det kan være søspejdere, surfere, kano- og kajakroere, triatleter og åbent-vandsvømmere.

 

Forudsætninger:

 • Alle, der er fyldt 18 år inden årets udgang, samt være indehaver af et gyldigt førstehjælpscertifikat svarende til som minimum: - ERC BLS/AED Provider - DFR Førstehjælp ved hjertestop,
 • Derudover skal prøvetager være indehaver af førstehjælpscertifikat svarende til som minimum ERC BLS/AED Provider eller DFR Førstehjælp ved hjertestop.

 

Påklædning

 • Åbent-vand Underviserprøven skal gennemføres i våddragt eller lignende beskyttelse mod kulde i åbent-vand. Svømmebriller og/eller dykkermaske er tilladt.

 

Gyldighed

 • Certifikatet er gyldigt i 12 måneder.

 

Pris

 • 125 kr. (pr. 1. januar 2017)

 

Dommer

 • En Åbent-vand Livredderdommer med gyldig licens fra Dansk Svømmeunion samt som minimum en gyldig Åbent-vand Underviserprøve kan dømme Åbent-vand Underviserprøven.

 

Indhold:

Åbent-vand Underviserprøven består af tre dele: 1) en formprøve, 2) En redningsdel og 3) En mundtlig eksamination.

De tre dele præsenteres nærmere nedenfor:

 

 

1) Formprøve:

 • 200 meter svømning, hvor minimum 50 meter er polocrawl, hvilket betyder at hovedet er over vandet.

•      To på hinanden følgende dykninger på minimum 2 meter dybde. Et let anker for enden af reb til bøje skal opsamles.

Formprøven viser om:

• Prøvetager kan svømme
• Prøvetager har overskud i vand og kan dykke

2) Redningsdel

Redning af panisk nødstedt 15 meter fra land ved hjælp af flydemiddel

 

Redning af træt svømmer 50 meter fra land ved hjælp af board. Nødstedt og prøvetager padler efterfølgende til land ved fælles hjælp.

 

Redning af bevidstløs svømmer 50 meter fra land ved hjælp af flydemiddel

 

•Ophaling eller nødflytning med hjælper, påbegyndelse af HLR, afsluttes med stabilt sideleje

 

Håndtering af nakkeskade

En nødstedt simulerer en skade på nakken ved at ligge livløst i vandoverfladen på lavt vand. Nødstedte er ved bevidsthed.

Prøvetageren demonstrerer et nakke-hoved-hold på nødstedte eller stabiliserer - i samarbejde med hjælpere - nødstedte ved hjælp af spineboard.

Håndtering af nakkeskader diskuteres.

3. Mundtlig eksamination:

• Mundtlig overhøring i strandforhold og sikkerhedsforanstaltninger ved aktiviteter i åbent-vand.

 

 

ILS Åbent-vand Livredderprøven

ILS Åbent-vand Livredderprøven opfylder minimumskriterierne til ILS Beach Lifeguard, og certifikatet er akkrediteret af ILS som står for International Life Saving Federation. Prøven henvender sig til de personer, der skal arbejde som livredder i en livredningstjeneste og de nøglepersoner, der ønsker et højt niveau for vandsikkerhed ved åbent-vand.

 

Forudsætninger:

 • Alle, der er fyldt 18 år inden årets udgang, kan indstille sig til ILS Åbent-vand Livredderprøven.
 • Derudover skal prøvetager være indehaver af førstehjælpscertifikat svarende til som minimum ERC BLS/AED Provider eller DFR Førstehjælp ved hjertestop.

Påklædning

 • ILS Åbent-vand Livredderprøve skal gennemføres i våddragt eller lignende beskyttelse mod kulde i åbent-vand. Svømmebriller og/eller dykkermaske er tilladt.

Gyldighed

 • Certifikatet er gyldigt i 12 måneder.

Pris

 • 125 kr. (pr. 1. januar 2017)

Dommer

 • En Åbent-vand Livredderdommer med gyldig licens fra Dansk Svømmeunion samt som minimum en gyldig ILS Åbent-vand Livredderprøve kan dømme ILS Åbent-vand Livredderprøven.

 

Indhold

 

Videre herfra:

Læs også:

Download:

Kontakt

Hjalte Borum

Udannelseskonsulent

Mail: hbo@svoem.dk

Tlf: 5166 3967


 


Cookieindstillinger