0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Disciplin - Livredning 2                    

Øvelse 1: Dykke til bunden af det dybe bassin efter en ring

Der er ingen krav til teknik. Dog anbefales det at benytte den mest effektive metode til at dykke mod bunden: "Jack Knife"–metoden. Her ligger svømmeren vandret i vandoverfladen med ryggen op over ‘mediet’ på bunden. Svømmeren laver et 90 graders hoftebøj (en halv kolbøtte), hvorefter benene løftes lodret op over kroppen og vandoverfladen, hvilket gør at benenes vægt udnyttes til at komme ned mod bunden. Svømmeren skal være strømlinet, så man med få kræfter kan nå bunden. Hvis man ikke kan komme ned på bunden kun ved at udnytte benenes vægt, kan man eksempelvis benytte sig af brystarme og brystben.

 

Øvelse 2: Bjærge en dukke eller person 25 meter

Bjærgemetoden er valgfri. Dog skal personens ansigt holdes fri af vandet og ”livredderen” skal udføre en god og effektiv bjærgning, for at mindske risikoen for selv at blive udmattet. Til det kan anvendes bjærgeteknikker, alt efter alder samt hvor øvet ”livredderen” er. Begynderen eller den mindre øvede ”livredder” kan med fordel holde under personens / bjærgedukkens arme og benytte rygcrawlben. Den mere øvede ”livredder” kan anvende et af de bjærgegreb, der sikrer frie luftveje samt benytte vandtrædningsben eller rygliggende brystbenspark.

Eksempler på bjærgeteknikker findes på side 46 i den samlede vejledning. Find vejledningen her.

 

 

Øvelse 3: Foretage 25 meter padling på stor plade

Pladen skal have en vis størrelse, men må ikke være for bred, da svømmeren dermed får svært ved at padle med armene. Såfremt der er et board til rådighed, vil det være oplagt at bruge dette. Der er ikke krav til hvordan der padles eller om svømmeren ligger eller sidder. Hvis svømmeren padler liggende, kan crawl- eller flyarmtag anvendes. Sidder udøveren på knæene, kan flyarmtag med fordel anvendes. 

 

Øvelse 4: Kunne kaste en redningskrans eller kasteline og trække person i land

Anvendes redningskrans, er det vigtigt at mediet i vandet beskytter hovedet med en arm, for at hindre at få redningskransen i hovedet. Afstanden til svømmeren skal maksimalt være fem til syv meter. Redningskransen eller kastelinen skal ramme vandet så tæt på personen, så denne kan tage fat i kransen eller linen uden at skulle svømme efter den. Som kasteline kan der bruges både almindelig reb eller en kasteline lavet til formålet.

 

Øvelse 5: Svømme 25 meter med tøj på

Tøj er en T-shirt og et par shorts, da det typisk er den beklædning en livredder er iført i en svømmehal. Der er ingen krav til, hvilken stilart der anvendes.

 

Øvelse 6: Have kendskab til alarmering

Svømmeren skal kunne vise alarmeringsudstyret i svømmehallen (få eventuelt hallens livredder eller øvrige personale til at fremvise og forklare det). Svømmeren skal også kunne beskrive, hvordan alarmeringsudstyret benyttes. Svømmeren skal derudover kunne forklare, at man skal ringe til 1-1-2, hvis man har behov for hjælp, og at man skal oplyse:

  • Hvor ulykken er sket
  • Hvad der er sket
  • Hvor mange tilskadekomne der er
  • Hvorfra der ringes

Videre herfra:

Læs også:

Download:

Kontakt:


 


Cookieindstillinger