0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM-svømning: Danmarks VM-hold på plads i russiske Kazan – nu mangler kun den sidste finpudsning af formen

29-07-2015


Tirsdag aften ankom de 11 svømmere, der skal forsvare Danmarks farver ved VM i svømning til Rusland. Sammen med resten af VM-staben rejste de tirsdag direkte fra Rijeka i Kroatien, hvor den sidste del af VM-forberedelserne har fundet sted, til sportsbyen Kazan ved Volga-floden. 


Forventning om ekstra tæt konkurrence på grund af næste års OL

Med gode mesterskabsforberedelser i bagagen er svømmerne nu parate til at præstere deres bedste i kampen om VM-placeringerne.

 

- VM er altid en hovedbegivenhed i international elitesvømning. Og her året før OL vil der typisk være ekstra tæt konkurrence om placeringerne, da så godt som alle, der har olympiske medaljeforhåbninger næste sommer i Rio, vil stille til start. Vi må derfor forvente, at vi skal svømme op til vores allerbedste, for at være med i kampen om finaler og medaljer, siger Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach og fortsætter:

 

- Vores fordel i den kamp kan blive den internationale erfaring og rutine, som vores VM-hold besidder. Lykkes vi med at nyttiggøre den fordel - både hos den enkelte svømmer og i forhold til holdet som helhed - er jeg overbevist om, at vi vil blive tilfredse med vores indsats og de resultater der kommer, lyder det videre fra sportschefen.  


Sportschef: Vi er godt forberedte til VM

Siden DM i begyndelsen af juli måned har VM-forberedelserne dels fundet sted på det Nationale Træningscenter i Bellahøj Svømmestadion, dels på VM-lejren i Kroatiens tredjestørste by, Rijeka. Med god fleksibilitet fra medarbejderne i Bellahøj Svømmestadion og vigtig støtte fra Team Danmarks eksperter, har svømmerne og trænerne gjort, hvad der står i deres magt for at blive bedst muligt forberedt til den hårde konkurrence i Kazan. Herom uddyber Lars Green Bach:

- Jeg synes, vi er godt forberedte til VM. Vi har haft en rigtig god VM-lejr i Kroatien - stemningen er god, træningen har vist lovende takter, og svømmerne har holdt sig skades- og sygdomsfrie. Det giver grobund for optimisme, og jeg vurderer, at vi er der, hvor vi skal være. Det bliver spændende at se, hvor vi står i forhold til vores konkurrenter, når det for alvor går løs i Kazan, siger Dansk Svømmeunions sportschef afslutningsvis. 

Fakta om VM 2015
VM i svømning forløber over otte dage fra og med søndag, den 2. august til og med søndag, den 9. august. Hver dag svømmes der indledende afsnit klokken 08.30 dansk tid og finaleafsnit klokken 16.30 dansk tid.

Dansk Svømmeunion har udarbejdet en VM Mediaguide der rummer diverse informationer om det danske VM-hold, om svømmernes individuelle forventninger, om VM-programmet med meget mere.

Hent VM Mediaguiden her.

Når det går løs vil Dansk Svømmeunion opdatere løbende med resultater og fotos på nyhedssitet SvømmeSport - www.svoem.dk  
Følg også med på Facebook og på Twitter: #VMsvøm

For yderligere information henvises til Dansk Svømmeunions sportschef og presseansvarlig under VM, Lars Green Bach, på det særlige russiske mobil-nr: +7 90833 01478.
Dansk Svømmeunion opfordrer til at alt kontakt til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne.


 


Cookieindstillinger