0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Følg knap 3.300 svømmere i kanalerne rundt om Christiansborg på lørdag

26-08-2015


Danmarks største åbent vand-arrangement – TrygFonden Christiansborg Rundt – kan fejre 10 års jubilæum med deltagerrekord.

Endnu engang sprænges alle tidligere deltagerrekorder når Dansk Svømmeunion på lørdag afholder Danmarks største åbent vand-arrangement – TrygFonden Christiansborg Rundt. Som navnet antyder, er TrygFonden arrangørens nye samarbejdspartner på eventen. Der er dog fortsat tale om det velkendte Christiansborg Rundt, hvor deltagerne har mulighed for at opleve den smukke 2.000 meter svømmetur rundt om Danmarks parlamentsbygning.


Svømmere gør sig klar til start i havnebassinet ud for Den Sorte Diamant. Arkivfoto 2014. Fotograf: Michael Vienø.

Da Dansk Svømmeunion for præcis 10 år siden vovede sig ud i projektet med at sende svømmere afsted i hjertet af København, var der tilslutning fra 260 friske svømmere, som var de første til at opleve landets parlament iført våddragt fra de smukke kanaler. Siden da er arrangementet vokset i deltagerantal år for år. Det er også tilfældet på lørdag, hvor Dansk Svømmeunion forventer at sende 3.000 svømmere afsted på den individuelle svømmetur på 2.000 meter rundt om Christiansborg og hertil 65 hold i Krüger Stafetten. Her deles turen af fire svømmere. Og med i alt knap 3.300 svømmere tilmeldt er der ikke langt til loftet for hvad eventen kan klare på en enkelt dag. Det er dog en positiv udfordring, som Dansk Svømmeunion glædes over med blot tre dage til det går løs:

- Vi har de senere år kunnet iagttage en stigende interesse for åbent vand-svømning generelt, hvilket også gælder dette arrangement i hjertet af København. Vi ved, at mange har lyst til at deltage, og vi ønsker naturligvis at finde plads til alle. Det har vi fokus på i dialog med flere interessenter. Det er jo fantastisk som arrangør at opleve, at vi her har ramt en nerve i befolkningen, og at vi kan tilbyde noget, som så mange motionister og ligeledes konkurrencesvømmere har lyst til at tage del i. Det har vi stor respekt for og derfor arbejder vi hele tiden på at forfine rammerne både for deltagere og publikum på stævnepladsen, udtaler udviklingschef i Dansk Svømmeunion, Morten Hinnerup.

Der er dog fortsat plads til cirka 250 deltagere. Således kan interesserede vandhunde stadig være heldige at få en plads med rundt på den spektakulære svømmetur. Tilmelding skal ske via www.copenhagenswim.com Eftertilmelding vil ikke være muligt på selve pladsen lørdag.

Arrangementet finder sted på Søren Kierkegaards Plads ud for Den Sorte Diamant med start og mål i havnebassinet.
Den to kilometer lange svømmetur går fra startpontonen ud for Den sorte Diamant langs havnefronten, under Knippelsbro, forbi Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand og slutter med opløb foran Den sorte Diamant.

For de, som ikke har lyst til at vove sig ud på den to kilometer lange svømmetur, eller som måske bare finder en svømmestafet sjovere, er Krüger Stafetten en oplagt mulighed. I Krüger Stafetten er de to kilometer inddelt i fire mindre bidder á hver cirka 500 meter. Således er der her rigtig gode muligheder for at dele en sjov og unik svømmeoplevelse sammen som firma-hold, familie-hold, venne-hold eller måske svømmeklub-hold.

Elitesvømmerne Lotte Friis og Daniel Skaaning svømmer side om side med motionssvømmere
TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten er for alle, der er fyldt 15 år og kan svømme sikkert. Hvert år deltager motionssvømmere i alle aldersgrupper. Arrangementet appellerer imidlertid ikke blot til motionssvømmere men kan også lokke nogle af landets internationale topsvømmere en tur i vandet. I år er Lotte Friis, OL-bronzevinder fra 2008 og klar til deltagelse ved OL i Rio til næste år samt Daniel Skaaning, som var med til at kvalificere herrernes 4x200 fri til OL næste år, tilmeldt den individuelle svømmetur rundt om Christiansborg.
Lotte Friis stiller til start i damernes hurtigste heat – heat 51 – klokken 14.25. Daniel Skaaning står klar i heatet der sendes afsted fem minutter senere – herrernes hurtigste heat nr. 52.
 
Cirka 100 udenlandske åbent vand-svømmere tilmeldt
Dansk Svømmeunion arbejder i disse år målrettet på at få udbredt kendskabet til TrygFonden Christiansborg Rundt i udlandet og har i den forbindelse gjort en indsats for at markedsføre eventen på internationale hjemmesider, i internationale magasiner og via direkte henvendelse til målrettede medier i øvrigt. Dette arbejde løftes i samarbejde med Sport Event Denmark.
Som sidste år, er der i år tilmeldt cirka 100 udenlandske svømmere til eventen – heriblandt otte deltagere fra Kina. Intentionen er imidlertid at få mange flere udenlandske deltagere med i de kommende år, hvilket en fortsat international markedsføring skal hjælpe til med.

Flot punktum på dagen med Europa Cup for Europas stærkeste åbent vand-svømmere
Som noget helt nyt afholdes der også en Europa Cup i forlængelse af TrygFonden Christiansborg Rundt på lørdag. Her kommer i alt 28 af Europas stærkeste åbent vand-svømmere til at kæmpe om topplaceringer og point som samles sammen til den afgørende finale, der afholdes i oktober på Cypern. Europa Cuppen består af i alt seks afsnit med Cuppen i København som det femte i rækken. Med blandt de 28 svømmere er også tre danskere, som primært er med for at opnå mere international stævneerfaring. Her er der således ikke forventninger om topplaceringer.
Svømmerne skal tilbagelægge 10 kilometer, hvilket gøres ved at svømme fem runder om Christiansborg. Det bliver noget af en bedrift og bestemt en oplevelse værd.    
 
Københavns Overborgmester sender de første svømmere afsted
Københavns Overborgmester, Frank Jensen, sætter den store svømmefest i gang lørdag morgen. Og med startskuddet klokken 09.00 bliver arrangementets første heat med 65 svømmere sendt afsted. Herefter går det i lind strøm med heats, der sendes afsted hvert femte minut.

Program:
Klokken 07.30:Teltet for registrering åbner.
Klokken 08.55: Åbningstale ved Frank Jensen, Københavns Overborgmester.
Klokken 09.00: Første heat i TrygFonden Christiansborg Rundt starter.
Klokken 12.20: Første heat i Krüger Stafetten starter.
Klokken 12.40: Sidste heat i Krüger Stafetten starter.
Klokken 13.10: TrygFonden Christiansborg Rundt genoptages med heat nummer 36.
Klokken 14.00: Præmieoverrækkelser Krüger Stafetten.
Klokken 14.15: Krüger byder på lidt sødt til ganen ved Informationsteltet.
Klokken 14.30: Sidste heat i TrygFonden Christiansborg Rundt starter.
Klokken 15.00: Europa Cup 10 km. - herrernes heat sendes afsted.
Klokken 15.05: Europa Cup 10 km. - damernes heat sendes afsted.
Klokken 15.30: Præmieoverrækkelser TrygFonden Christiansborg Rundt.
Klokken 18.00: Præmieoverrækkelser Europa Cup 10. km.
Klokken 18.30: Arrangementet slutter og havnebassinet genåbnes for skibstrafik.

Kig forbi og vær’ med til at skabe de festlige rammer
Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange mennesker vil finde vej til Søren Kierkegaards Plads ud for Den Sorte Diamant og andre steder på ruten og være med til at heppe de friske deltagere afsted.
På pladsen vil det være muligt at hygge i telte og nyde Café Øieblikkets lækkerier fra grill, mens der underholdes med levende musik, når gruppen ”Jasmin Gabay Quartet” går på scenen klokken 11.00 og klokken 14.00.

For pressen vil der være mulighed for at følge svømmerne fra en følgebåd. Dette koordineres ved henvendelse til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, i presseområdet på Søren Kierkegaards Plads.

Læs meget mere om lørdagens aktiviteter på eventsiden: www.copenhagenswim.com 

TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten afholdes i samarbejde med TrygFonden, Krüger, Sport Event Denmark, Københavns Kommune og By & Havn.

Kontaktpersoner:
Nora Thomsen, kommunikationsansvarlig i Dansk Svømmeunion, mobil: 21 49 09 37.
Morten Hinnerup, udviklingschef i Dansk Svømmeunion, mobil: 29 16 09 03.


 


Cookieindstillinger