0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM-svømning torsdag, finaleafsnit: Femteplads til Mie Ø. Nielsen i 50 m rygsvømning finale og Rikke Møller Pedersen klar til finalen i 200 m brystsvømning som hurtigste svømmer

06-08-2015


I torsdagens finaleafsnit ved VM i svømning i Kazan ventede en uhyggelig spændende finale i damernes 50 m rygsvømning, hvor danske Mie Ø. Nielsen var med til start som den tredjehurtigste svømmer fra semifinalerne.
I aftenens finale bliver den 18-årige dansker noteret for tiden 27,73, som resulterer i en femteplads for Aalborg-svømmeren. Tiden bekræfter, at Mies niveau nu er tæt på den danske og nordiske rekordtid, som hun præsterede onsdag aften. I aften er hun således blot 1/10 sekunder fra gårsdagens rekordtid.

Om Mie Ø. Nielsens præstation udtaler sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, at den er absolut godkendt.


- I aftenens finale var vi forberedte på, at tiderne ville komme til at ligge meget tæt. Samtidig var vi også klar over, at hvis det skulle blive til en dansk medaljepræstation, ville det kræve et løb, som var 100 procent perfekt af Mie. Så aftenens femteplads i den konkrete tid er bestemt en godkendt præstation, lyder det fra Lars Green Bach i Kazan, som fastslår, at Aalborg-svømmeren, som jo altså blot er 18 år gammel, ved disse mesterskaber har bekræftet, at hun er blandt verdens bedste rygcrawlere.

I aftenens finale bliver guldet svømmet hjem af Kinas Yuanhui Fu i tiden 27,11. Sølv til den brasilianske svømmer, Etiene Medeiros, i tiden 27,26 og endelig bronze til endnu en kinesisk svømmer, Xiang Liu, i tiden 27,58.

Den danske svømmer Rikke Møller Pedersen svømmede torsdag aften semifinale i 200 m brystsvømning – disciplinen, hvor den 26-årige svømmer er indehaver af verdensrekorden i tiden 2.19,11 fra VM i 2013.
Torsdag aften leverer svømmeren fra Herning Svømmeklub/NTC et rigtig godt resultat i tiden 2.21,99, hvilket er næsten to sekunder hurtigere sammenlignet med indledende afsnit. Danskeren slutter i semifinalerne som den samlet hurtigste svømmer.
Rikke Møller Pedersen var oven på aftenens resultat selv tilfreds med sin præstation og gav samtidig udtryk for, at hendes svømning burde kunne gøres endnu bedre i morgendagens finale.
Spændende bliver det at følge, og der er i den grad lagt op til et brag af en finale, hvor vi alle håber, at Rikke Møller Pedersen formår at spille sine kort rigtigt.

For Pernille Blume stod der torsdag aften 100 m fri semifinale på programmet. Her bliver det desværre ikke til en af svømmerens hurtigste præstationer på distancen, da hun noteres for tiden 54,60.
Ærgerligt for den 21-årige dansker, at det ikke lykkes at omsætte de gode tider hun har vist til træning til et godt VM-resultat. For svømmeren fra Gladsaxe Svøm/NTC har præsteret tider helt ned til 53,69, som er hendes personlige rekord på distancen.
I aftenens semifinaler slutter Pernille Blume som samlet nummer 14.

Se alle resultater på: www.omegatiming.com


I morgen, fredag, ved vi allerede nu, at der venter en uhyggelig spændende finale i damernes 200 m brystsvømning, hvor Rikke Møller Pedersen er med som hurtigste svømmer fra semifinalerne.

Inden vi når dertil har vi imidlertid også et rigtig interessant indledende afsnit med dansk deltagelse.

I indledende afsnit fredag er der dansk deltagelse i følgende løb:
50 m butterfly, damer: Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC
100 m butterfly, herrer: Viktor Bromer, Aalborg
800 m fri, damer: Lotte Friis, Gentofte Svømmeklub/NBAC, USA
4x200 m fri holdkap, herrer: Danmark

Indledende afsnit begynder klokken 08.30 dansk tid.


Dansk Svømmeunions VM Mediaguide.

Dansk Svømmeunion vil løbende opdatere med resultater, fotos og video på nyhedssitet SvømmeSport - www.svoem.dk 
Følg også med på Facebook og på Twitter: #VMsvøm

For yderligere information henvises til Dansk Svømmeunions sportschef og presseansvarlig under VM, Lars Green Bach, på det særlige russiske mobil-nr: +7 90833 01478. Dansk Svømmeunion opfordrer til at alt kontakt til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne.


 


Cookieindstillinger