0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM-svømning søndag, finaleafsnit: Skarp Jeanette Ottesen sikrer danskernes første finaleplads ved VM i Kazan

02-08-2015


Oven på en indledende præstation i 100 m butterfly søndag morgen, hvor tingene ikke kørte helt tilfredsstillende for den ellers rutinerede svømmer, Jeanette Ottesen, skulle der rettes op på detaljerne i søndagens sene afsnit, hvor semifinalerne på distancen blev afviklet.

Og her kom svømmeren fra Vejle Svømmeklub Triton/NTC afsted i et hurtigt udlæg og svømmede sig ind på en samlet andenplads i aftenens semifinaler i den noget hurtigere tid sammenlignet med indledende afsnit – 57,04.
Ingen kunne dog røre svenskeren Sarah Sjöström, som flænsede bassinet i Kazan i den nye verdensrekord-tid 55,74. Sarah sletter her Dana Vollmers verdensrekord sat i 2012 og forbedrer rekordtiden med ikke mindre end 24/100 sekunder.
Ser vi bort fra Sarah Sjöströms fabelagtige præstation, ligger de øvrige svømmere ganske tæt og det bliver virkelig spændende at se, hvordan placeringerne fordeles mandag aften, når det går løs i finalen.

Sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, udtaler, at det var rigtig godt for Jeanette Ottesen at få skiftet oplevelsen fra indledende afsnit ud med en helt anden præstation i søndagens sene afsnit.

- Det var en god semifinale-præstation af Jeanette og et rigtig godt udgangspunkt for finalen i morgen aften. I morgen formiddag har Jeanette ingen løb på programmet og hun kan dermed få mulighed for at hvile godt ud, inden det går løs med finalen, og det giver en optimal optakt til finalen, som bliver virkelig spændende at følge, udtaler sportschefen fra Kazan.

Se alle resultater på: www.omegatiming.com

Således er Danmarks første finaleplads ved disse verdensmesterskaber sikret. Inden vi imidlertid når så langt venter en travl formiddag for de danske svømmere i mandagens indledende afsnit.

Således kan vi her se frem til at følge:
Mie Ø. Nielsen (Aalborg) i 100 m rygsvømning
Rikke Møller Pedersen (Herning Svømmeklub//NTC) i 100 m brystsvømning
Anders Lie Nielsen (Farum Svømmeklub/University of Michigan, Club Wolverine, USA) i 200 m fri
Lotte Friis (Gentofte Svømmeklub/North Baltimore Aquatic Club, USA) i 1500 m fri.    

 

Indledende afsnit begynder klokken 08.30 dansk tid.

Dansk Svømmeunions VM Mediaguide.

Dansk Svømmeunion vil løbende opdatere med resultater, fotos og video på nyhedssitet SvømmeSport - www.svoem.dk 
Følg også med på Facebook og på Twitter: #VMsvøm

For yderligere information henvises til Dansk Svømmeunions sportschef og presseansvarlig under VM, Lars Green Bach, på det særlige russiske mobil-nr: +7 90833 01478. Dansk Svømmeunion opfordrer til at alt kontakt til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne.


 


Cookieindstillinger