0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM-svømning søndag, indledende afsnit: Jeanette Ottesen videre til semifinale i 100 m butterfly søndag morgen ved VM i svømning

02-08-2015


Så er Verdensmesterskaberne i den russiske by, Kazan, endelig i gang. Ventetiden er overstået og hele den internationale svømmeelite er samlet for at kæmpe om medaljer, rekorder og OL-kravtider.
I mesterskabernes første afsnit havde Danmark deltagelse af tre svømmere.

Første svømmer i vandet var Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC, som skulle stå distancen i 100 m butterfly.
Jeanette får et, som hun selv betegner, rodet løb, idet hun i forbindelse med starten bliver forstyrret af støj og derved bliver usikker på, om hun kommer til at begå en tyvstart. Med det i tankerne mister den 27-årige svømmer det optimale fokus over sit løb. Det til trods formår danskeren at svømme sig i mål i tiden 57,79, hvilket rækker til en samlet andenplads – kun overgået af svenske Sarah Sjöström. Dermed har vi svømmeren fra Vejle Svømmeklub Triton/NTC sikkert med videre til aftenens semifinaler på distancen.
Forstyrrelserne i det indledende løb indikerer samtidig, at Jeanette Ottesen kan svømme hurtigere når vi når dertil. Så et spændende afsnit venter senere i dag, hvor de otte hurtigste svømmere går videre til finalen mandag.
Jeanettes tid i indledende afsnit er under OL-kravtiden, men her er kriteriet, at OL-kravtider skal præsteres i forbindelse med en finale/Top8 og ikke i indledende afsnit.

Mads Glæsner var næste danske svømmer i langbanebassinet i Kazan Arena Stadium søndag morgen, da der stod 400 m fri på programmet.
Den 26-årige dansker leverer her sin bedste tid i flere år men opnår trods det ikke en plads i aftenens finale, men må se sig placeret som samlet nummer 17 i tiden 3.48,78.
Håbet havde her været en finaleplads og meget gerne en OL-kravtid. Heldigvis er der fortsat mulighed for at klare OL-kravet for Mads Glæsner fra Sigma Swim Allerød/Trojan Swim Club, USA, men presset vil nu ligge på svømmeren frem til Danish Open i april måned 2016. Små 5/100 sekunders forbedring af morgenens resultat er hvad der skal til ved Danish Open 2016. 

Endelig var også VM-debutanten Søren Dahl i konkurrence søndag morgen. Den 21-årige dansker præsterer her et rigtig flot løb i indledende 50 m butterfly i den personlige rekordtid 24,13. En virkelig god start for svømmeren fra Herlev Svømmeklub/NC State University, USA, som samtidig lover godt for herrernes 4x200 fri holdkap på fredag.
Med morgenens tid slutter Søren Dahl på en samlet delt 28. plads.

Se alle resultater på: www.omegatiming.com

Finaleafsnittet begynder klokken 16.30 dansk tid. Her kan vi opsamlende glæde os til at skulle følge Jeanette Ottesen i 100 m butterfly semifinalerne.

Dansk Svømmeunions VM Mediaguide.

Dansk Svømmeunion vil løbende opdatere med resultater, fotos og video på nyhedssitet SvømmeSport - www.svoem.dk  
Følg også med på Facebook og på Twitter: #VMsvøm

For yderligere information henvises til Dansk Svømmeunions sportschef og presseansvarlig under VM, Lars Green Bach, på det særlige russiske mobil-nr: +7 90833 01478.
Dansk Svømmeunion opfordrer til at alt kontakt til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne.


 


Cookieindstillinger