0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EJM svømning lørdag, finaleafsnit: Flot punktum for Danmarks juniorsvømmere ved European Games med en bronzemedalje, en seniorrekord og to juniorrekorder i finaleafsnittet

27-06-2015


Så nåede vi frem til det sidste afsnit af EM for juniorer i svømning ved European Games i Baku. Og selvom svømmerne nok er ved at være slidte, så var det bestemt ikke noget, der kunne spores i bassinet. Tværtimod.

I pigernes finale i 50 m butterfly formåede Julie Kepp Jensen at præstere en bronzemedalje-tid i formidable 27,19. Samtidig med at tiden rækker til en bronzemedalje, som er den anden bronzemedalje til svømmeren fra JGI/A6 ved disse mesterskaber, er tiden også ny dansk juniorrekord med 6/100 sekunder. Den 15-årige svømmer sletter således her Jeanette Ottesens 12 år gamle juniorrekord. Et helt forrygende resultat af Julie Kepp Jensen i en virkelig tæt finale, der herved kan rejse hjem til Danmark som indehaver af to af de i alt tre opnåede medaljer for det danske junior-svømmelandshold ved European Games.
Forud for finalen havde danskeren svømmet sig ind på en semifinaleplads i indledende afsnit i tiden 27,77, som her rakte til en delt femteplads. I semifinalen blev der kæmpet hårdere om placeringerne og her bliver Julie samlet to’er i 27,42.
Tillykke til Julie Kepp Jensen, til hendes klub, JGI/A6, og til hendes daglige træner Jon Langberg.
Guldmedaljen svømmes her hjem af den russiske svømmer, Polina Egorova, i tiden 26,82, mens sølvmedaljen går til Østrigs Caroline Pilhatsch i tiden 27,18 – således blot 1/100 sekunder hurtigere end den danske bronzemedalje-vinder.

I drengenes finale i 100 m brystsvømning kunne vi glæde os til at følge Tobias B. Bjerg, som fredag havde kvalificeret sig til denne finale som nummer seks.
I lørdagens finale bliver det til en fjerdeplads for AGF-svømmeren i tiden 1.02,21. Her præsterer Tobias således endnu engang at sætte dansk senior- og juniorrekord på denne distance, da han her forbedrer sin egen rekordpræstation fra indledende afsnit fredag med yderligere 6/100 sekunder. Et rigtig stærkt resultat af danskeren som dog lige præcis ikke rækker til en plads på podiet. Tobias tager imidlertid ikke tomhændet hjem fra mesterskaberne, da han torsdag sikrede sig en bronzemedalje på den halve distance - 50 m brystsvømning.  
I eftermiddagens finale går guldmedaljen til Ruslands Anton Chupkov i tiden 1.00,65. Sølv til Andrius Sidlauskas, Litauen, i tiden 1.01,42 og endelig bronze til Englands Charlie Attwood i tiden 1.01,71.

Danmark var også med i lørdagens finale i 4 x 200 fri holdkap for piger. Det skete efter at have kvalificeret sig i indledende afsnit som nummer syv i tiden 8.28,07.
I finalen blev det til endnu en syvendeplads for Danmark – denne gang i den noget hurtigere tid, 8.25,88.
Holdet bestod af Emily Gantriis (Helsinge), Josephine Holm (Svømmeklubben KVIK), Signe Bro (Gentofte) og Trine Kjøngerskov (Herning).
I denne holdkap-finale blev guldvinderne holdet fra Rusland i tiden 8.03,45. Sølvmedaljer til Holland i tiden 8.04,65 og endelig bronze til England i 8.04,84.

Se alle resultater på den officielle hjemmeside her.

Meget tilfreds talentansvarlig i Dansk Svømmeunion oven på de veloverståede mesterskaber
Med lørdagens konkurrencer i hus er EM for juniorer og dermed European Games afsluttet for de danske junior-svømmere i Baku. Fem konkurrencedage har budt på en bred vifte af fine resultater til Danmark inklusive tre bronzemedaljer.

Om Danmarks opnåede resultater fortæller Dansk Svømmeunions talentansvarlig, Thomas Stub, at han er meget tilfreds med det, han har set i Baku.

- Alle svømmere kan være stolte af det, de har præsteret. Alle har de levet op til det, som det kræver at være med her, udtaler Thomas Stub, som betoner, at det naturligvis er virkelig dejligt at have tre bronzemedaljer med hjem fra mesterskaberne, men at det ikke kun handler om at vinde medaljer på det her niveau.

- Det handler også om, at det er unge svømmere, som har stillet op i Baku og har præsteret at leve op til deres bedste, og det betyder rigtig meget for mig at se, lyder det fra Thomas Stub.

Endvidere konstaterer Dansk Svømmeunions talentansvarlig, at både svømmere og teamet bag svømmerne sammen har leveret en stærk holdpræstation. Her roser Thomas Stub de tre klubtrænere, som har været med i trænerteamet i Baku: Jon Langberg fra JGI/A6, Bjørn Sørensen fra AGF og Chris de Santis fra Gentofte.


Det danske juniorlandshold i svømning lander i Kastrup Lufthavn på onsdag, den 1. juli med fly fra London klokken 09.50.

For yderligere information henvises til Dansk Svømmeunions talentansvarlig, Thomas Stub, på det særlige Baku-mobilnr.: +994 77 484 1265.


 


Cookieindstillinger