0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

To junior-udspringere og 13 juniorsvømmere klar til European Games i Baku

16-06-2015


Den nye olympiske event European Games er nu i fuld gang i Azerbaijans hovedstad, Baku, hvor omkring 6000 atleter fra 50 europæiske lande deltager.
Med blandt Danmarks i alt 65 atleter er der også repræsentanter fra Dansk Svømmeunion indenfor både udspring og svømning. Disse konkurrencer er udelukkende juniorkonkurrencer.

To danskere med i udspringskonkurrencerne
Udspringskonkurrencerne, som begynder på torsdag, har deltagelse af Andreas Sargent Larsen (Lyngby Udspringsklub af 2002/LUK2002) og Martin Christensen (AGF Udspring).
Andreas blev juniorverdensmester på 1 meter-vippen sidste år ligesom han blev nordisk juniormester på såvel 1 meter-vippen, 3 meter-vippen og tårn i 2014.
Martin har også international stævneerfaring med sig i bagagen fra deltagelse ved både Nordiske og Europæiske Juniormesterskaber.

Begge udspringere deltager i det, der betegnes juniorgruppe A mod Europas bedste junior-udspringere. I disse konkurrencer vil der være hård konkurrence fra især Rusland, England og Tyskland.
Da Andreas blev juniorverdensmester sidste år var det i aldersgruppen 14 – 15 år. Nu er Andreas fyldt 16 år og stiller derfor op i aldersgruppen 16 – 18 år. Således vil udspringeren fra Lyngby være blandt de yngste i udspringskonkurrencerne i Baku og skal dermed konkurrere med udspringere, som vil byde på hård modstand.

- Drengene i denne aldersgruppe udvikler sig markant fra 16 til 18 år. Det er her, der for alvor bliver bygget muskler på og derfor er det heller ikke normalt, at man som førsteårs junior kan begå sig i toppen. Det er i højere grad et læreår, udtaler Dansk Svømmeunions træner i udspring, Claus Friislund, der dog mener, at Andreas har niveauet til at kunne springe sig i finalen på begge højder han deltager i. Som han udtrykker det:

- Det bliver svære konkurrencer, men Andreas har helt bestemt mulighederne.

Hvad angår Martin Christensen, så er han, ifølge Claus Friislund, stærkest på tårn.

- Jeg vil mene, at Martin har mulighed for at springe sig op blandt de 12 bedste, udtaler træneren.

De to udspringere stiller op sammen på 3 meter synkronudspring. Her vurderer Claus Friislund at danskerne har de bedste chancer for en topplacering.

- Der er ingen tvivl om, at Rusland og England er en tand bedre end os. Men det bliver virkelig spændende at følge kampen om tredjepladsen, hvor vi sandsynligvis vil komme i hård konkurrence med Tyskland og Italien, vurderer Claus Friislund med blot få dage til det endelig går løs i udspringsbassinet i Baku.

Konkurrencerne i udspring forløber i perioden 18. – 21. juni.
Se udspringsprogram og -resultater på European Games officielle eventside

Også 13 juniorsvømmere klar til at konkurrence
Dansk Svømmeunion stiller også med 13 juniorsvømmere ved European Games. Her starter konkurrencerne den 23. juni. I alt 526 svømmere er tilmeldt og vil kæmpe med om de i alt 42 medaljesæt, som vil blive uddelt over de fem konkurrencedage, som mesterskaberne varer.

Danmarks 13 juniorsvømmere er følgende:
Eva Olsen: Hovedstadens Svømmeklub
Philip Greve: Farum Svømmeklub
Trine Kjøngerskov: Herning Svømmeklub
Frederik Jessen: Thisted Svømmeklub
Victoria Bierre: Herlev Svømning
Merete Toft Jensen: Holstebro SvømmeClub
Tobias B. Bjerg: AGF
Signe Bro: Gentofte Svømmeklub
Helena R. Bach: Holstebro SvømmeClub
Emily R. Gantriis: Helsinge Svømmeklub
Josephine Holm: Svømmeklubben Kvik Kastrup
Josefine B. Pedersen: MK31/VAT-CPH
Julie Kepp Jensen: JGI/A6

Dansk Svømmeunions talentansvarlig, Thomas Stub, er ikke i tvivl om, at svømmernes overordnede udfordring bliver at holde fokus på opgaven og få gennemført konkurrencerne på den måde som svømmerne har forberedt sig på i den forgangne periode. Forberedelser og løbsstrategier skal nu anvendes under rammer og et stressniveau, der er større end svømmerne tidligere har prøvet.

- Jeg er meget positiv i forhold til svømmernes præstationer i Baku og det er alle svømmere med potentiale for fremtiden. Alle har de generelt haft rigtig gode forberedelser og har været meget fokuserede på opgaven, og jeg vil mene at alle svømmerne har gode forudsætninger til at kunne levere en række gode præstationer, udtaler Dansk Svømmeunions talentansvarlig, Thomas Stub.

Målsætningen for de danske juniorsvømmere i Baku handler om at præstere så godt som overhovedet muligt. Om dette uddyber Thomas Stub:  


- Alle svømmere har niveau til at gå i en semifinale, hvis de formår at levere deres bedste på dagen, og en god håndfuld af svømmerne vil ganske givet også kunne kvalificere sig til en finale. Om det lykkes afhænger af, om det lykkes svømmerne at holde hovedet koldt når startskuddet gælder og levere den optimale præstation, udtaler Dansk Svømmeunions talentansvarlig og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at nogle af svømmerne vil præstere rigtig flot, men der er nok heller ingen tvivl om, at der også vil være nogle svømmere, der ikke vil lykkes med alt hvad de har forberedt. Det er et vilkår når spændingsniveauet bliver højt - og sikkert også højere end svømmerne har prøvet tidligere. Uanset hvad, er det vigtigt at lære af stævnet, således at alle svømmerne efter Baku er bedre rustet næste gang de igen står ved en stor international begivenhed, lyder det afslutningsvis fra Thomas Stub.

Se svømmernes program og følg resultatformidlingen på den officielle hjemmeside.

Husk tidsforskellen på tre timer mellem Danmark og Baku:
Eksempel: Når klokken er 09.30 i Baku er klokken 06.30 i Danmark.

Kontaktinfo:
Holdleder for det danske udspringslandshold, Victor Valore, kan kontaktes på det særlige Baku-mobilnr.: 0774841287.

For yderligere information om svømmekonkurrencerne kan Dansk Svømmeunions talentansvarlig, Thomas Stub, kontaktes på det særlige Baku-mobilnr.: 0774841265.


 


Cookieindstillinger