0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Personer hædret med årspriser i forlængelse af Dansk Svømmeunions generalforsamling

26-04-2015


I forbindelse med festmiddagen lørdag aften i forlængelse af Dansk Svømmeunions generalforsamling i Idrættens Hus blev tre personer hædret med årspriser for særlige indsatser indenfor svømmesporten.


Årets Livredningspris til Caroline Kleemann

Det var Dansk Svømmeunions næstformand, Susanne Glasius Tischer, som forestod overrækkelsen af aftenens første årspris, Årets Livredningspris, som blev tildelt Caroline Kleemann.

Caroline modtager Årets Livredningspris 2015 for mange års involvering indenfor  livredning. Og når der her skrives livredning, skal det forstås meget bredt. For Caroline  hædres for sin aktive rolle som både kystlivredder, konkurrencelivredder, projektleder, holdleder, instruktør, underviser og verdensmester.   


Caroline har været et centralt omdrejningspunkt for konkurrencelivredningen de seneste 10 år. Fra en meget lille nichesport med blot få deltagere til et DM, til en i dag lidt større sport med over 100 deltagere ved et DM, har Caroline været en drivkraft.

I talen lød det således:

- Caroline har spillet en essentiel rolle som foregangsperson for konkurrencelivredningens udbredelse. Hun har været en rollemodel for sporten både organisatorisk og sportsligt, da hun har deltaget ved flere Europamesterskaber og Verdensmesterskaber, men også har været projektleder på afholdelse af Europamesterskaberne for juniorer i livredning da det blev afholdt i Danmark i 2011.

Om aftenens prismodtager blev det ydermere fortalt, at kun få i Danmark har så meget kendskab til livredning og lagt så meget passioneret og benhårdt arbejde i udbredelsen af sporten. Caroline er kendt for benhård viljestyrke, perfektionisme og dedikation. Samtidig er hun utrolig vellidt, smilende, imødekommende og stræber altid efter at yde sit ypperste, hvorfor sporten er vokset som følge af hendes arbejde i Dansk Svømmeunions Livredningssektion samt som livrednings- og udviklingskonsulent i Dansk Svømmeunion.

En flot præsentation af en særlig ildsjæl indenfor dansk livredning, som herefter blev overrakt årsprisen til stor applaus.

 


Caroline Kleemann med blomster og diplom sammen med bestyrelsesmedlem Susanne Glasius Tischer
lørdag aften i Idrættens Hus.


Årets åbent vand-pris til Ellen Garne
Aftenens anden årspris-modtager, Ellen Garne, blev overrakt Årets åbent vand-pris for mange års engagement indenfor en sport som er vokset markant i popularitet i Danmark gennem de seneste 10 år.

Her var det bestyrelsesmedlem, Danielle Keller, der stod for prisoverrækkelsen.
I sin tale lød det blandt andet:

- Modtageren af Årets åbent vand-pris 2015 er en rigtig ildsjæl med meget stort ”i”. Det er en svømmer, som ikke bare er svømmer, men som også har gjort sit for at udvikle åbent vand-svømningen som sport og motionsform i Danmark.

Ellen Garne har ikke altid svømmet i åbent vand. Hun måtte tage tilløb til det, men da hun først havde overvundet sin frygt for det kølige dyb, blev hun, som det sker for mange andre, bidt af det, og så var begejstringen i den grad skabt.

Ellen svømmer til dagligt, i hvert fald om vinteren, i Gentofte Svømmeklub. Om sommeren er det Øresund, der udgør hjemmebanen. Sådan har det været siden Ellen første gang hoppede i det åbne vand i 2007. Siden da er det bare blevet til mere og mere svømning i det fri.

 

Ellen nøjes imidlertid ikke med bare selv at svømme. Hun tager også initiativ til forskellige aktiviteter til glæde for andre, der har lyst til at prøve at svømme i åbent vand. Her kan nævnes Fredags-SvømUd i Charlottenlund Strandpark og SvømUd-dag, som med årene er vokset fra at være en niche aktivitet med kun få svømmere til i dag at være en national begivenhed med en lang række SvømUd-arrangementer over hele landet.


På hjemmesiden swimout.dk kan interesserede læse både om Ellens egne imponerende bedrifter såsom en svømmetur over Øresund og den 28 kilometer lange tur rundt om Anholdt. Det er også her at Ellen deler ud af sine mange gode råd til begyndere og øvede om alt fra svømmeteknik og udstyr til hvad man skal gøre, hvis man eksempelvis er så uheldig at svømme ind i en brandmand.

Listen over aftenens prismodtagers mange initiativer er alenlang. Senest er Ellen begyndt at importere havtasker og badehætter for at fremme svømmernes synlighed i vandet. For sikkerheden ved svømning i åbent vand ligger Ellen meget på sinde.

Danielle Keller afrundede sin tale med ordene:

- Ellen, for alt dette, og meget mere, som jeg ikke har tid til at nævne her, skal du have Årets åbent vand-pris 2015. Vi glæder os alle til at følge dine fremtidige oplevelser og nyde godt af dine gode råd.

 

Med det kunne Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem overrække en glad og rørt Ellen Garne den velfortjente årspris.


Ellen Garne (tv) - modtager af årets åbent vand-pris side om side med bestyrelsesmedlem, Danielle Keller.


Årets Svømmepris til Karsten Elm Heintz

Til at overrække aftenens tredje årspris – Årets Svømmepris – stod bestyrelsesmedlem, Jes Gydesen, klar. Denne pris gik lørdag aften til Karsten Elm Heintz.

Karsten Elm Heintz er i sit civile liv folkeskolelærer. Men når klokken ringer ud, er Karsten det meste af sin fritid beskæftiget med svømning – ikke som svømmer i vandet, men derimod som tidtager ved stævner. Karsten er nemlig én af landets mest vidende om el-tid – hvis ikke den mest vidende. Han er den, der sikrer, at svømmernes tider bliver korrekt registreret i databaser og at de kan ses elektronisk og på storskærme. Karsten er altid med, når Dansk Svømmeunion afholder mesterskaber og det hvadenten stævnet holdes i Nordjylland eller i København. Karsten møder altid op.

At være operatør af el-tid er en tidskrævende beskæftigelse. Udstyret skal pakkes og transporteres til de aktuelle svømmestævner. Udstyret skal sættes op og tjekkes efter. Og så går det ellers løs ved selve stævnet. Når stævnet er slut, skal alt atter pakkes ned og så kan Karsten tage turen retur på landevejene hjem til lageret i Farum, hvor udstyret opbevares.

Karsten har assisteret Dansk Svømmeunion med eltid i årtier. Og kendetegnende er det, at Karsten altid møder op med godt humør og smil på læben. Derfor er Karsten også meget vellidt blandt alle i SvømmeDanmark, som han møder på sin vej.

Der var stor applaus til Karsten da han modtog Årets Svømmepris 2015 lørdag aften.
Her sammen med bestyrelsesmedlem, Jes Gydesen.     


Samtlige årspris-modtagere blev hædret med diplomer, buketter og smukke Karen Blixen vaser.

Om Dansk Svømmeunions årspriser
Dansk Svømmeunions årspriser udgør et anerkendende skulderklap og en påskønnelse til personer, klubber, hold eller sektioner, der har gjort en særlig indsats inden for et af unionens sportslige områder – således her indenfor livredning, åbent vand og svømning.

Se alle tidligere modtagere af årspriser på Dansk Svømmeunions hjemmeside.


 


Cookieindstillinger