0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Hæder til Næstved Masters og udspringsprojekt ved Dansk Svømmeunions generalforsamling

25-04-2015


På Dansk Svømmeunions generalforsamling lørdag, den 25. april, blev unionens årspriser indenfor masters-svømning og udspring overrakt.

Årets Masterspris til Næstved Masters
Hvert år tildeles Årets Masterspris til en person eller et hold som har gjort en særlig indsats indenfor masters.
På lørdagens generalforsamling blev Årets Masterspris 2015 overrakt Næstved Masters, som i løbet af de 20 år, gruppen har eksisteret, har fået mange flere svømmere involveret og generelt har udviklet sig på imponerende vis.

Fra start i 1995 var der to svømmere som begyndte at svømme sammen ugentligt. Det var Sanne Juel og Jasper Nordsted-Jørgensen. Herefter kobler enkelte svømmere sig til og langsomt begynder mastersholdet at tage form. I dag er Næstved Masters en bæredygtig enhed i selve klubben og er selvkørende i den forstand, at gruppen selv håndterer alt fra tilmeldinger til stævner, bookning af svømmetider, udfærdigelse af programmer, planlægning af stævner, træningsophold med meget mere.

Som årene er gået har flere af masterssvømmerne involveret sig yderligere ved både at indgå i klubbens bestyrelse, tage relevante uddannelser og være ansvarlige for svømmeskolen i klubben. Der bliver således kastet god energi, kræfter og tid ind i moderklubben.

På det sportslige plan er Næstved Masters i dag repræsenteret ved danske, nordiske og europæiske masters mesterskaber og er skam også med ved verdensmesterskaberne for masters – og det bliver til medaljer ind imellem.

Næstved Masters lægger stor vægt på trivslen i mastersgruppen og nærer stor omsorg for hinanden. Det handler således ikke bare om at svømme side om side men også om at have det rart sammen og være noget for hinanden.

Meget er sket siden to svømmere startede med at svømme sammen i 1995. Der er tale om en udvikling som i den grad fortjener ros og anerkendelse. Og det modtog Næstved Masters i dag på Dansk Svømmeunions generalforsamling.

Her var det bestyrelsesmedlem, Jes Gydesen, der stod for overrækkelsen af Årets Masters, som blev modtaget med glæde af de fire fremmødte masterssvømmere: Sanne Juel, Jannie Aarkrogh Steen, Christian Frederiksen og Tine Carstensen.



Næstved Masters repræsenteret ved fire glade prismodtagere samt bestyrelsesmedlem
Jes Gydesen yderst tv.

Man kan være masters-svømmer og deltage i konkurrencer som masters, når man er fyldt 25 år. Masterssvømmere er inddelt i aldersgrupper á fem års interval: 25-29 år, 30-34 år, 35-39 år osv.

Årets Udspringspris til projekt ”Ta’ Springet”
Herefter var der endnu en prisoverrækkelse på generalforsamlingen. Denne gang var der tale om Årets Udspringspris. Og her var prismodtageren ikke en person men derimod et projekt, som der dog har stået nogle dygtige og engagerede ildsjæle bag. Et projekt, som har vist sig at være godt gennemtænkt og som er blevet flot modtaget i landets svømmeklubber. Det drejer sig om projekt ”Ta’ Springet”.

”Ta’ Springet” er udviklet i Dansk Svømmeunions Udspringssektion, som består af frivillige sektionsmedlemmer. Særligt leder af sektionen, Victor Valore, og sektionsmedlem og projektleder for ”Ta’ Springet”, Charlotte Damgaard, har været primusmotor på projektet, som for alvor tog form i løbet af 2014.
Der er tale om et udviklingsprojekt, som skal hjælpe svømmeklubber med at starte udspringshold op. Her tages klubberne i hånden og guides pædagogisk i gang med disciplinen udspring. Og konceptet holder. Flere klubber har taget ”Ta’ Springet” til sig og har nu fået aktive udspringere blandt sine medlemmer. På bassinkanten står udspringstrænere, som ligeledes er blevet uddannet som led i ”Ta’ Springet”. Således inkluderer projektet rådgivning og støtte i forhold til alle aspekter af det at indføre udspring som et nyt klubtilbud.
Noget af det unikke og særligt værdifulde ved ”Ta’ Springet” er, at der er tale om udviklingen af en drejebog/pakke, der også kan virke som inspiration for andre sportsgrene, hvor der er et ønske om at få disciplinen udbredt til flere klubber. Her kan man med en enkelt og overskuelig drejebog sætte aktiviteter i gang i det små, og som ringe i vandet kan disciplinen herfra udbredes til stadig flere klubber. Det har ”Ta’ Springet” allerede vist i praksis. 

I skrivende stund er det særligt klubber i vest, som er blevet introduceret til projektet. I løbet af 2015 rettes fokus mod svømmeklubber i Østdanmark. Her vil der helt sikkert også være klubber, der står klar til at tage del i projektet og dermed tage udspring til sig.
Projekt ”Ta’ Springet” viser, at gode idéer kan føre meget godt med sig, hvis blot idéerne hjælpes på vej og føres ud i livet. Takket være gode frivillige kræfter i Udspringssektionen er ”Ta’ Springet” blevet en målbar succes, som nu giver flere mulighed for at dyrke udspring.

Bestyrelsesmedlem Anders Vestergaard Jensen stod for overrækkelse af prisen, som projektleder for ”Ta’ Springet” Charlotte Damgaard tog stolt imod.


Prismodtager Charlotte Damgaard side om side med
bestyrelsesmedlem Anders Vestergaard Jensen.

Sammen med ovennævnte årspriser fulgte foruden diplomer også buketter og smukke Karen Blixen glasvaser.

Dansk Svømmeunions årspriser udgør et anerkendende skulderklap og en påskønnelse til personer, klubber, hold eller sektioner, der har gjort en særlig indsats inden for et af unionens sportslige områder – således her indenfor masters og udspring.

Se tidligere modtagere af Dansk Svømmeunions årspriser.


 






Cookieindstillinger