0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Svømning: Årets Ildsjæl 2015 er fra Struer Svømmeklub

25-04-2015


Lørdag formiddag blev fokus i Struer Svømmehal for en stund flyttet fra svømmekonkurrencerne i bassinet til en hyldest af en ildsjæl ved bassinkanten.

Således blev en af Struer Svømmeklubs helt store ildsjæle, Henrik Hedegaard, takket for en uvurderlig indsats i klubben gennem mange år.

Det var formand for Struer Svømmeklub, Jan Terp, der stod for overrækkelse af prisen lørdag formiddag.
Her fortalte formanden om nogle af de mange forskellige gøremål, som Henrik utrætteligt har varetaget i den jyske klub.
 
Igennem mere end 25 år har Henrik fungeret som klubchef, cheftræner, økonomi-styrer og meget mere af arten forefaldende arbejde. Henrik er en ildsjæl der konstant arbejder for klubben og altid tænker ”hvad kan jeg gøre for klubben”. Årets prismodtager er unægteligt en person, der gør en forskel, eller som formanden selv udtrykte det:

- Uden Henrik eller ”Mr. Struer Svømmeklub”, som vi også kalder ham, havde vores svømmeklub ikke været, hvad den er i dag.

Blandt flere tiltag, som Henrik har været primusmotor for, er den traditionsrige Limfjords-cup, der løber af stablen hvert år i januar måned. Hertil har Henrik i en periode på 20 år varetaget den administrative del af ”midt-vest” stævnekonceptet, som han selv var med til at udvikle i starten af 1990’erne.
Henrik har også været drivkraften i det tidligere område for Ringkøbing og Viborg amter og han er til stadighed en drivkraft i Dansk Svømmeunions Region Midtjylland.

Han har ligeledes altid været villig til at give frivillige ledere fra andre klubber en hjælpende hånd i forhold til stævne-administration og -afvikling.


År tilbage erhvervede Henrik sig et livredningsdommer-certifikat. Det har herefter medført, at Henrik nu ofte er afsted som dommer i klubber i det nordvestlige Jylland, der ikke selv har dommere til at varetage bedømmer-rollen ved bassinlivredderprøver med mere.

Der er her i sandhed tale om en vaskeægte ildsjæl, der i den grad fortjener at blive hædret med prisen Årets Ildsjæl 2015.


Henrik Hedegaard, modtager af Dansk Svømmeunions
Årets ildsjæls-pris 2015 for mange års engagement i Struer Svømmeklub.
 

Om Årets ildsjælspris
Det er Breddesektionen i Dansk Svømmeunion, som har indført ildsjælsprisen, som hvert år uddeles til en person, der har markeret sig ved at yde en særlig indsats til gavn for Bredden.
Der kan være tale om en person, der har ydet en særlig indsats i det daglige og/eller ved et større arrangement til gavn for klubben eller andre, eller måske en person, der har udmærket sig ved at komme med innovative tiltag på klub-, regions- eller landsplan. Mulighederne er mange.
Det er femte gang at prisen overrækkes.

Læs mere om kriterierne og se oversigt over tidligere prismodtagere.


 


Cookieindstillinger