0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Stærkt dansk hold udtaget til VM i svømning

21-04-2015


Dansk Svømmeunion har udtaget holdet, som skal kæmpe med om VM-medaljer i Kazan til august.

Når det går løs ved Verdensmesterskaberne i svømning i den russiske by, Kazan, i perioden 2.-9. august, bliver det med deltagelse af 12 danske svømmere.

Der er tale om et særdeles stærkt og rutineret hold, som vil kunne kæmpe med om topplaceringer i flere discipliner. Lars Green Bach, Dansk Svømmeunions sportschef, har således forventninger om indtil flere medaljer til det danske hold.

- Det er et for danske forhold stort VM-hold og samtidig et hold hvor flere af svømmerne har solid og god erfaring med sig fra tidligere VM’er. Svømmere som Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Lotte Friis har alle tidligere vundet individuelle medaljer i VM sammenhæng, ligesom eksempelvis Mads Glæsner, Mie Østergaard Nielsen, Pernille Blume og Viktor Bromer er svømmere med betydelige internationale erfaringer. Det er et stærkt fundament for vores muligheder i Volga-byen, siger sportschef Lars Green Bach og fortsætter:

 

- Vores overordnede målsætning er på ambitiøse fem medaljer i 10-12 finaler. Det er en realistisk målsætning med det potentiale de danske svømmere har. Men det kommer omvendt heller ikke af sig selv, og det stiller store krav til os alle. Svømmere og trænere arbejder benhårdt hver eneste dag på at optimere store og små detaljer i svømningen, og på flere felter sker det med vigtig assistance fra Team Danmarks eksperter. Vi vil være bedst muligt forberedt til at tage kampen op med de internationale konkurrenter, når starten går i Kazan.

 

Fem svømmere er udtaget subjektivt med henblik på at forfølge særlige holdkap-perspektiver.

- Sportsafdelingen har valgt at udtage Julie Levisen i forhold til at kunne stille med en meget stærk holdkap i kvindernes 4 x100 fri holdkap, som vi vurderer kan være med i kampen om medaljer mod stærke svømmenationer som USA, Australien, Holland, Storbritannien og Sverige, udtaler sportschef Lars Green Bach.  

 

- Ligeledes har vi valgt subjektivt at udtage herrernes 4 x 200 fri holdkap, fordi det er vores vurdering, at de har potentiale til at gå efter en OL-kvoteplads gennem minimum en 12. plads i disciplinen ved VM og med et efterfølgende finalepotentiale ved OL i Rio næste sommer, lyder det afslutningsvis fra sportschef Lars Green Bach.        

Nedenfor fremgår holdet, som vi kan glæde os til at følge, når det går løs ved svømningens absolut største internationale højdepunkt i 2015.

Danmarks VM-hold 2015:
Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC
Rikke Møller Pedersen, Herning Svømmeklub/NTC

Mie Ø. Nielsen Aalborg Svømmeklub

Viktor Bromer, Aalborg Svømmeklub

Pernille Blume, Gladsaxe Svøm/NTC

Julie Levisen, Aalborg Svømmeklub

Lotte Friis, Gentofte Svømmeklub/USA
Mads Glæsner, Sigma Swim/USA

Daniel Skaaning, STT-VAT/NTC

Magnus Westermann, Herlev Svømning/NTC

Anders Lie, Farum Svømmeklub/USA

Søren Dahl, Herlev Svømning/USA

 

Første mulighed for opnåelse af OL-kravtider
Ved VM i Kazan vil de danske svømmere mærke, at OL 2016 begynder at rykke tættere på. Således vil de her få den første mulighed for at svømme under OL-kravtider og dermed for alvor begynde at tune sig ind på det, der i alverdens svømmekredse udgør det ypperste stævne blandt alle.

Se de nationale danske OL udtagelseskriterier her
.


VM-holdet vil i den kommende tid fortsætte sin målrettede træning på dansk grund og vil være tilstede i forbindelse med DM på langbane til juli, hvor Dansk Svømmeunion vil invitere til pressemøde med VM-truppen. Mere herom senere.

Officiel hjemmeside: http://kazan2015.com


For yderligere information:
Lars Green Bach, sportschef i Dansk Svømmeunion, mobil: 29 20 61 60, e-mail: lgb@svoem.dk

Nick Juba, cheflandstræner i Dansk Svømmeunion, mobil: 21 68 09 12, e-mail: nj@svoem.dk 


 


Cookieindstillinger