0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM-K, Fredag finaler: Dansk verdensrekord

05-12-2014


Efter verdensmesterskabernes to første dage var Danmark endnu ikke kommet på medaljeoversigten, men ved fredagens finaleafsnit kom der hul på bylden og da aftenens finaler var forbi havde de danske svømmere vundet to medaljer, heriblandt et verdensmesterskab som blev hjemført ved hjælp af intet mindre end en verdensrekord.

 
I aftenens første løb kom de danske kvinder fantastisk fra start og vandt verdensmesterskabet i 4 x 50 m holdmedley med en ny verdensrekord, så den ny lyder på 1.44,04.De fire danskere vandt suverænmt foran amerikanerne der slog ind næsten et sekund efter de danske verdensrekordholdere.

Holdet bestod af følgende svømmere:
Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub): 26,39 sek.
Rikke Møller Pedersen (Herning Svømmeklub/STM/NTC): 29,56 sek.
Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC): 24,09 sek.
Pernille Blume (Sigma Swim Birkerød/NTC): 24,00.

 

Blot tre kvarter senere var Jeanette Ottesen i bassinet igen og fik aftenens anden medalje. Jeanette slog ind som nummer to på ny dansk rekord med 24,71. Jeanette blev kun overgået af svenske Sarah Sjostrom som vandt guldet med 24,58. Opgørene i kvindernes butterflyfinaler mellem danske Jeanette og svenske Sarah er ved at blive en af de store klassiske dyster i international svømning. De har nogle intense opgør og der er altid garanti for gode tider, når de to har sat hinanden stævne. Det bliver som oftest afgjort på indslaget, hvilket også var tilfældet denne gang. Hollandske Inge Dekker tog sig af bronzemedaljen.  

 

I aftens sidste løb var Danmark endda tæt på endnu en medalje, da kvindernes 4x100 fri blev nummer fire i ny dansk og nordisk rekord på 3.29,86. Italienerne fik dog lige klemt sig forbi på de sidste 25 meter og det var dermed dem, som løb med bronzemedaljerne bag USA og Holland, der vandt suverænt i ny verdensrekord.

 

Holdet bestod af følgende svømmere:
Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC): 51,91 sek.

Julie Levisen (Aalborg Svømmeklub): 53,26 sek.

Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub): 52,03 sek.

Pernille Blume (Sigma Swim Birkerød/NTC): 52,66 sek.

 

På herresiden var Danmark også repræsenteret i finalerne, da Mads Glæsner svømmede en flot 400 fri finale og endte på en syvende plads med 3.39,55. Mads viser hermed, at han er godt på vej ind i det gode selskab igen efter et skuffende EM i sommers, der blev ødelagt af sygdom.

 

Rikke Møller Pedersen (Herning Svømmeklub/NTC) svømmede sig sikkert igennem semifinalen på fine 1.04,71 og hun er derved klar til finalen lørdag eftermiddag, hvor hun er kvalificeret som sjette bedste svømmer.  

 

 

 

Se alle resultater på: http://www.omegatiming.com/Sport?sport=aq&year=2014


Officiel hjemmeside: http://www.wscdoha2014.com/
 

Kontaktperson
Pressekontakt under mesterskaberne er sportschef Mikkel von Seelen, der kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Dansk Svømmeunion opfordrer til, at kontakten til holdet kun går via sportschefen og dermed ikke direkte til svømmerne.   


 


Cookieindstillinger