0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nedtælling til VM på kortbane

01-12-2014


På onsdag, den 3. december, starter Verdensmesterskaberne på kortbane i Doha i Qatar.
Mesterskaberne har samlet mere end 900 af verdens stærkeste svømmere, som skal kæmpe om mesterskaber, medaljer og rekordtider i ”Hamad Aquatic Centre” i de fem konkurrencedage fra den 3. december til og med søndag, den 7. december.

Danmark stiller med et stærkt hold på 14 svømmere, som alle har befundet sig i ørkenstaten siden fredag og har fundet sig godt til rette i de lidt fremmede rammer. Dansk Svømmeunions landstræner, Nick Juba, udtaler således:
- Jeg synes stemningen i truppen er rigtig god. Svømmerne virker trygge og glade, samtidige med, at de er ved at blive lidt utålmodige og gerne vil i gang med at konkurrere. Det er normalt også et positivt tegn, så der er ikke grund til andet end at være optimistisk i forhold til svømmernes præstationer i denne uge, lyder det fra landstræneren, der endvidere om forholdene i Doha fortæller:
- Vi er kommet herned i forholdsvis god tid, så vi har haft et par dage til at se på rammerne og lige vænne os lidt til varmen. Det er nogle fine rammer VM skal afvikles i, og vi bor rigtig godt. Grundlæggende er der et godt støtteapparat omkring svømmerne og tingene fungerer, så nu skal vi bare i gang, udtaler Nick Juba. 

Dansk Svømmeunions målsætning for mesterskaberne er ganske ambitiøs, idet man har sat sig et mål om syv medaljer. Sportschef Mikkel von Seelen siger om denne offensive udmelding:
- Vi har et rigtig stærkt hold med til Qatar, og jeg mener derfor godt, at vi kan tillade os at være lidt offensive og melde syv medaljer ud som målsætning. Vi har som bekendt ikke Lotte Friis med til mesterskaberne, som ellers plejer at være garant for metal. Vi har imidlertid valgt at holde fast i målsætningen om de syv medaljer, blandt andet fordi der tegner sig et rigtig fornuftigt billede i forhold til pigernes holdkapper. Sædvanen tro vil jeg ikke navngive præcis, hvor medaljerne skal komme fra, men som sagt er pigernes holdkapper gode bud, og så har de etablerede internationale kvindelige stjerner vi har på holdet nok også gode muligheder.   

Følgende 14 svømmere deltager ved VM på kortbane:
Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC
Pernille Blume, Sigma Swim Birkerød/NTC
Rikke Møller Pedersen, Herning Svømmeklub/STM/NTC
Mie Ø. Nielsen, Ålborg Svømmeklub
Julie Levisen, Ålborg Svømmeklub
Sarah Bro, Gentofte Svømme Klub/NTC
Julie Aglund Lauridsen, Sigma Swim Allerød/NTC
Chris Christensen, Herning Svømmeklub/STM
Viktor B. Bromer, Ålborg Svømmeklub
Mads Glæsner, Sigma Swim Allerød/USA
Anders Lie, Farum Svømmeklub/USA
Daniel Skaaning, STT/VAT-Copenhagen/NTC
Frederik Siem Pedersen, Farum Svømmeklub
Frans Johannesen, Esbjerg Svømmeklub

Fakta:
Detaljeret VM-program for de danske svømmere. 
Vær’ opmærksom på, at der er to timers tidsforskel mellem Qatar og Danmark. Indledende afsnit starter således klokken 07.30 dansk tid og finaleafsnit klokken 16.00 dansk tid.

Officiel hjemmeside: http://www.wscdoha2014.com/

Resultater vil kunne følges live via følgende hjemmeside: http://www.omegatiming.com/Sport?sport=aq&year=2014


Følg med live via TV2
TV2 transmitterer live fra Doha. Indledende sendes via betalingskanalen, TV2 Play, mens finaleafsnittene sendes live på TV2’s hovedkanal.
 
Kontaktperson

Pressekontakt under mesterskaberne er sportschef Mikkel von Seelen, der kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Dansk Svømmeunion opfordrer til, at kontakten til holdet kun går via sportschefen og dermed ikke direkte til svømmerne.   


 


Cookieindstillinger