0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Lotte Friis melder afbud til VM på kortbane i december

17-11-2014


Trods en rigtig god træningsperiode nu, har en skidt start på sæsonen og en mindre skulderskade betydet, at Danmarks stærke langdistancesvømmer vælger at droppe næste måneds VM på kortbane.

Lotte Friis, som bor og træner i USA til daglig, er nået frem til beslutningen i samråd med Dansk Svømmeunions landstræner, Nick Juba, og sine amerikanske trænere. Og selvom Gentofte-svømmeren naturligvis er ked af at melde afbud til VM på kortbane, er hun ikke i tvivl om, at det er det rigtige at gøre.

- Ved opstart af sæsonen midt i september fungerede min træning ikke optimalt. Derudover har en mindre skulderskade samt sygdom sat mig tilbage. Den seneste måned har det imidlertid kørt rigtig godt, men jeg føler, at jeg er sat så langt tilbage, at jeg ikke vil kunne præstere optimalt i Doha. Så i stedet for en halvhjertet indsats ved et kortbane mesterskab vælger jeg nu at fokusere min træning 100 procent frem mod sæsonens vigtigste stævne, VM på langbane, i Kazan næste sommer, udtaler Lotte Friis.

I Dansk Svømmeunion er der forståelse for VM-afbudet, der betyder, at det samlede hold til Doha nu bliver på i alt 14 svømmere. Her udtaler unionens sportschef, Mikkel von Seelen: - Vi har naturligvis været i tæt dialog med Lotte og i fællesskab vurderet, hvad, der ville være det rigtige at gøre i den konkrete situation. Lotte er en meget rutineret svømmer, som ikke behøver at deltage ved internationale mesterskaber for at opnå international stævneerfaring eller lignende. I den givne situation er der mere ræson i, at Lotte er i Baltimore i hendes daglige træningsmiljø, og der sørger for at forberedelserne frem mod Verdensmesterskaberne på langbane i russiske Kazan får den rigtige retning. Derved kan Lotte få ro til at fokusere på sommerens absolutte højdepunkt, og vi kan glæde os til at følge hende der i forhåbentlig knivskarp form, præcis som vi så hende ved VM på langbane i 2013, udtaler Mikkel von Seelen.

Lotte vil være hjemme i Danmark de kommende dage, hvor hun deltager ved DM på kortbane i Bellahøj Svømmestadion torsdag til søndag. Derefter går turen direkte tilbage til Baltimore, hvor forberedelserne frem mod VM 2015 i Kazan, påbegyndes.

VM på kortbane i Doha, Qatar, forløber i perioden 3. – 7. december. Her vil 14 danske svømmere stille til start.
VM på langbane finder sted i russiske Kazan i perioden 2. – 9. august 2015.

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Seelen, kontaktes på mobil: 29 20 61 60.
 


 


Cookieindstillinger