0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Udspring: Torsdagens nykårede juniorverdensmester i udspring på 1 meter vippe vinder lørdag sølv på 3 meteren

13-09-2014


Danmarks stærke 15-årige udspringstalent fra Lyngby Udsprings Klub af 2002 formåede lørdag eftermiddag at fortsætte de imponerende takter ved VM for juniorer i den russiske by, Penza, ovenpå torsdagens sensationelle guldpræstation. Således blev det til en bragende flot samlet sølvpræstation af Andreas Sargent Larsen, da VM-konkurrencerne på 3 meter vippe blev afholdt lørdag.

Andreas, som stiller op i gruppen B (drenge i alderen 14 - 15 år), lå på en samlet placering som nummer ni, ud af ialt 30 deltagere, efter de indledende spring lørdag formiddag. Videre fra de indledende spring går de 12 dygtigste. De udførte spring i indledende afsnit lå nervepirrende tæt, hvorfor alt stod åbent, da eftermiddagens afgørende spring skulle leveres.   

Arkivfoto: Andreas Sargent Larsen ved EM for juniorer tidligere på sommeren. Foto: Chris Rye.

For at kunne skabe mulighed for en højere pointscore i finale-springene, valgte landstræner Claus Friislund, forud for finaleafsnittet, at ændre i springlisten. 
Ved at forøge sværhedsgraden, får springeren mulighed for at opnå højere point - vel at mærke, såfremt springene lykkes. Der er således også tale om et sats, når disse valg træffes. 
Helt konkret valgte landstræneren at udskifte den planlagte "2,5 molberg salto hoftebøjet" med den noget sværere "3,5 molberg salto sammenbøjet". Dette spring udføres ved at gå forlæns ud af vippen og derefter dreje baglæns rundt i luften 31 gange for derefter at lande på hovedet.
Dette spring viste sig at blive konkurrencens sværeste med en
sværhedsgrad på 3,5.


Og alt gik forrygende for Andreas i eftermiddagens spring, hvorfor det endte med en flot junior-VM sølvmedalje med den samlede pointscore 462,60.
Eneste konkurrent, som den danske deltager ikke kunne hamle op med lørdag eftermiddag, var den kinesiske springer, Xhu Han, som vinder mesterskabet på 3 meter, gruppe B, med ialt 466,15 point.
Endelig blev det til bronze for Li Zheng, ligeledes Kina, med pointene 446,25.

Et flot resultat af Andreas Sargent Larsen, der da også her sætter personlig rekord. Og det er virkelig imponerende, hvad danskeren her præsterer. De spring, som Andreas udfører i dag, er præcis de samme spring, som vi oplever serniorspringerne udføre ved henholdsvis EM og VM, og her skal det lige med, at vi taler om en dreng på blot 15 år. 

Det bliver virkelig spændende at følge danskeren i tiden fremover og se, hvor langt han kan nå i international sammenhæng.

Med dagens 3 meter konkurrencer overstået har danskeren afsluttet sin deltagelse ved disse Verdensmesterskaber for juniorer i Penza. Mesterskaberne fortsætter til og med i morgen, søndag.    

 

For yderligere information kan Nomi Mortensen, Udspringssektionen i Dansk Svømmeunion, kontaktes på mobil: 20 93 97 39.


 


Cookieindstillinger