0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Følg 3.000 friske svømmere i kanalerne rundt om Christiansborg på lørdag

27-08-2014


Endnu engang sprænges alle tidligere deltagerrekorder når Dansk Svømmeunion på lørdag afholder Danmarks største åbent vand-arrangement – Christiansborg Rundt.

Med blot tre dage tilbage til årets store åbent vand-arrangement i hjertet af København - Christiansborg Rundt og den dertil hørende Krüger Stafetten – kan arrangøren Dansk Svømmeunion melde om en flot deltagerrekord.

For første gang når arrangørerne således op omkring 3.000 deltagere i det folkekære motionsarrangement, hvor også konkurrencesvømmere ynder at deltage.


Svømmere gør sig klar til start i Havnebassinet. Arkivfoto. Foto: Michael Vienø.


Og så er starten gået. Publikum følger svømmerne forbi Den sorte Diamant. Arkivfoto. Foto: Michael Vienø.

Sidste år meldte Dansk Svømmeunion ellers ”alt udsolgt” op til arrangementet med i alt knap 2.400 tilmeldte svømmere. I år har arrangørerne imidlertid opnået mere ”vandtid” ved at kompensere kanalrundfarten, således der ikke sejles på arrangementets rute i dagtimerne. Det har givet plads til flere deltagere, hvilket er noget, som vægtes højt af arrangørerne.

- Vi har de senere år kunnet iagttage en stigende interesse for åbent vand-svømning generelt, hvilket også gælder dette arrangement i hjertet af København. Vi ved, at rigtig mange har lyst til at deltage, og vi vil naturligvis gerne lade flest mulige deltage. Derfor tænker vi hele tiden i løsninger, som kan give plads til flere deltagere. Det er en udfordring, som vi ikke kan løse uden samarbejde med andre interessenter, men i år har vi formået at flytte loftet for deltagere ved at få kanalrundfarten til at sejle udenom den del af Københavns Havn, hvor vi boltrer os. Så nu oplever vi for første gang at nå op omkring 3.000 deltagere, fortæller Dansk Svømmeunions udviklingskonsulent, Morten Hinnerup.

De knap 3.000 deltagere fordeler sig på 2.460 motionssvømmere, som er tilmeldt Christiansborg Rundt og 100 hold, der er tilmeldt Krüger Stafetten, som består af fire-mands hold. Det bliver således et spektakulært syn, når de flere tusinde svømmere bevæger sig afsted i kanalerne rundt om Christiansborg. Og det bliver en begivenhed, som ikke mange andre europæiske hovedstæder er forundt, hvis nogen overhovedet.

Det er niende år, at Dansk Svømmeunion arrangerer Christiansborg Rundt og femte gang at også Krüger Stafetten er med på programmet.

Arrangementet finder sted på Søren Kierkegaards Plads ud for Den sorte Diamant med start og mål i havnebassinet.
Den to kilometer lange svømmetur går fra startpontonen ud for Den sorte Diamant langs havnefronten, under Knippelsbro, forbi Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand og slutter med opløb foran Den sorte Diamant.

For de, som ikke har lyst til at vove sig ud på den to kilometer lange svømmetur, eller som måske bare finder en svømmestafet sjovere, er Krüger Stafetten en oplagt mulighed.
I Krüger Stafetten er de to kilometer inddelt i fire mindre bidder á hver cirka 500 meter. Således er der her rigtig gode muligheder for at dele en sjov og unik svømmeoplevelse sammen som firma-hold, familie-hold, venne-hold eller måske svømmeklub-hold. I 2010 deltog i alt 39 hold. I år som tidligere nævnt 100 hold.
Navnesponsor på stafetten, Krüger, er virksomheden, der står bag meget af den teknologi, som sikrer badevandskvalitet i Københavns havn.

Stadig plads til deltagere
For de, som endnu ikke har fået sig tilmeldt, og som har lyst til at deltage, er der mulighed for tilmelding på den officielle hjemmeside: www.copenhagenswim.com frem til fredag. Lørdag er der mulighed for eftertilmelding ved fremmøde på stævnepladsen.

Københavns Overborgmester sender de første svømmere afsted
I år vil det være Københavns Overborgmester, Frank Jensen, der holder åbningstale og derefter sender det første heat af svømmere afsted.

Program:
Klokken 10.30: Åbningstale, Christiansborg Rundt, ved Københavns Overborgmester, Frank Jensen.
Klokken 10.45: Første heat i Christiansborg Rundt sendes afsted.
Klokken 13.10: Første heat i Krüger Stafetten sendes afsted.
Klokken 13.30: Sidste heat i Krüger Stafetten sendes afsted.
Klokken 14.00: Christiansborg Rundt genoptages med heat nummer 24.
Klokken 14.45: Præmieoverrækkelser Krüger Stafetten.
Klokken 15.00: Krüger byder på lidt sødt ved Informationsteltet.
Klokken 16.36: Sidste heat i Christiansborg Rundt starter.
Klokken 17.00: Præmieoverrækkelser Christiansborg Rundt.
Klokken 17.15: Arrangementet slutter og havnebassinet genåbnes for skibstrafik.

Kig forbi og vær’ med til at skabe de festlige rammer
For pressen vil der være mulighed for at følge svømmerne fra en følgebåd. Dette koordineres ved henvendelse til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, i presseområdet på Søren Kierkegaards Plads.

Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange mennesker vil finde vej til Søren Kierkegaards Plads ud for Den Sorte Diamant og andre steder på ruten og være med til at heppe de friske deltagere afsted.

På pladsen vil det være muligt at hygge i telte og nyde Café Øieblikkets lækkerier fra grill, mens der underholdes med levende musik, når gruppen ”Schh Eva” går på den lille scene.

Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten afholdes i samarbejde med TrygFonden Kystlivredning, Krüger, Det Kongelige Bibliotek-Den Sorte Diamant, Sport Event Denmark  og Politiken (mediepartner).

Arrangementet er ydermere støttet af By & Havn, Dansk Erhverv og REMA1000.
Læs mere om de mange sponsorer og samarbejdspartnere, som er med til at løfte arrangementet på hjemmesiden: www.copenhagenswim.com

For yderligere information om Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten 2014 kan, foruden nedenstående, også udviklingskonsulent, Morten Hinnerup, kontaktes på telefon: 4439 4468 / mobil: 2916 0903. 


 


Cookieindstillinger