0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EM svømning, tirsdag finaleafsnit: EM-sølvmedalje til Jeanette Ottesen i 50 m butterfly

19-08-2014


I tirsdagens finaleafsnit af Europamesterskaberne på langbane i Berlin blev den første medalje til Danmark svømmet hjem. Det skete i damernes finale i 50 m butterfly, hvor Jeanette Ottesen, Lyngby/NTC, blev noteret for tiden 25,34, hvilket rakte til en flot sølvmedalje. Eneste svømmer, som danskeren ikke kunne hamle op med i finalen, var svenske Sarah Sjöström, som vandt guld i tiden 24,98.
Bronzemedaljen gik til den britiske svømmer, Francesca Halsall, i tiden 25,39.

Danmark havde imidlertid flere svømmere i konkurrence tirsdag aften, som viste gode takter.

Rikke Møller Pedersen, Herning/NTC, var i en klasse for sig i aftenens semifinaler i 100 m brystsvømning og kvalificerede sig som absolut hurtigste svømmer til finalen på denne distance i tiden 1.06,34. Næsthurtigste svømmer i aftenens semifinaler var den italienske svømmer, Arianna Castiglioni, som blev noteret for den noget langsommere tid 1.07,31.
Der er således lagt op til en spændende finale på denne distance, som vi kan glæde os til at følge onsdag aften.

Også Pernille Blume var i konkurrence tirsdag aften. Her var det damernes 100 m fri semifinaler, som stod for tur. Den danske svømmer fra Sigma Swim Birkerød/NTC formåede her at svømme sig ind på en flot samlet tredjeplads i tiden 54,26. Således kan vi også på denne distance se frem til en spændende finale med dansk deltagelse, som ligeledes finder sted i morgen aften, onsdag. I aftenens semifinaler var hollænderen, Femke Heemskerk, hurtigste svømmer i tiden 53,66.

Endelig var også danske Anders Lie, Farum/USA, i konkurrence i tirsdagens finaleafsnit i herrernes 200 m fri semifinaler. Her var danskeren oppe imod et stærkt felt af konkurrenter, som var sultne efter en finaleplads. Anders Lie sluttede med sin udmærkede tid, 1.48,94 på en samlet 14. plads.
Ifølge Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Seelen, forsøgte Anders Lie at svømme sin chance og formåede at følge fint med på de første 150 meter. På de sidste 50 meter blev danskeren imidlertid træt, hvilket resulterede i den samlede slutplacering som nummer 14. Men et absolut godkendt løb, vurderer sportschefen, som generelt er yderst tilfreds med de danske præstationer tirsdag aften, hvor sølvmedaljen luner ekstra godt. – Det føles rigtig godt at have fået taget hul på medalje-jagten. Det giver god energi til truppen, som vi kan få glæde af de kommende dage, lyder det fra Mikkel von Seelen.

Se alle resultater på den officielle hjemmeside: http://www.bln2014.de/?lang=en

I onsdagens indledende afsnit, som begynder klokken 09.30, fortsætter et særdeles spændende EM-program set med danske øjne:
Viktor Bromer (Aalborg) i 200 m butterfly.
Mie Ø. Nielsen (Aalborg) og Sarah Bro (Lyngby/NTC) i 100 m rygsvømning.
Lotte Friis (Sigma Swim Allerød/USA), Julie Aglund Lauridsen (Sigma Swim Allerød/NTC) og Maj Howardsen (Sigma Swim Allerød) i 800 m fri.

Komplet EM-program.
EM-program med dansk deltagelse.
EM-program fordelt på hver enkelt svømmer.

Pressekontakt under EM er sportschef Mikkel von Seelen, der kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Dansk Svømmeunion opfordrer til, at kontakten til holdet kun går via sportschefen og dermed ikke direkte til svømmerne.


 


Cookieindstillinger