0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Har jeres klub styr på sikkerheden ved åbent vand-aktiviteter?

Af: Kristine Skou, udviklingskonsulent

Per 1. januar 2017 har Dansk Svømmeunion i samarbejde med TrygFonden Kystlivredning lanceret nye åbent vand-livredderprøver for at øge vandsikkerheden ved aktivitet i åbent vand.


Dansk Svømmeunions målsætning er at øge kompetencerne for at forebygge drukneulykker hos nøglepersoner, som har ansvar for vandsikkerheden ved afvikling af aktiviteter i åbent vand. Lanceringen af de to nye livredderprøver med tilhørende certifikater skal være med til at give nøglepersonerne de rette redskaber inden for livredning samt være med til at skabe et fundament for et højt livredderfagligt niveau, uanset om du er fra en klub, skole, institution eller andre livredderorganisationer.

 

Åbent vand-sikkerhedsprøver

Der er udarbejdet to nye åbent vand-livredderprøver. Den ene er en ”åbent vand-underviserprøve”, som primært er rettet mod undervisere i svømmeklubben, i folkeskolen, på efterskoler, højskoler og andre institutioner, som underviser børn og unge i og ved åbent vand. Den anden åbent vand-prøve benævnes ”ILS åbent vand-livredderprøve”. Denne prøve er en internationalt certificeret prøve, der primært retter sig mod livredderorganisationer og andre, som ønsker at udføre livredningstjeneste ved åbent vand. Med implementeringen af de to nye åbent vand-livredderprøver er ”Søsportsprøven” blevet udfaset per 31. december 2016.

 

Deltagere i aktion ved åbent vand-livredderprøver.


Folder med den ny livredderprøvestruktur

Som led i lanceringen af den ny livredderprøvestruktur udgiver Dansk Svømmeunion og TrygFonden Kystlivredning en folder med beskrivelse af livredderprøverne samt strukturen for den tilhørende dommeruddannelse. Du kan hente folderen i PDF format her.

 

Den nye livredderstruktur opstår som led i en stadig stigende aktivitet inden for åbent vand-svømning i både svømmeklubber og blandt selvorganiserede åbent vand-svømmere. Dansk Svømmeunion ser det som sin forpligtelse at medvirke til at fremme vandsikkerheden ved åbent vand-svømning, og det skal uddannelse af åbent vand-livredderdommere blandt andet være med til at sikre.

 

Kurser og uddannelse i 2017

I 2017 udbydes nye kurser til uddannelse af nye åbent vand-livredderdommere og efteruddannelse af nuværende genoplivningsinstruktører.

 

Følgende kurser udbydes:

 

  • Den 22.-23. april: Åbent vand-livredderdommerkursus inklusive uddannelsen som instruktør i genoplivning
  • Den 23. april: Åbent vand-livredderdommerkursus - efteruddannelse af nuværende instruktører i genoplivning

 

Med disse kurser har jeres klub rig mulighed til for at håndtere sikkerhedsuddannelsen til instruktører ved jeres åbent vand-aktiviteter. Læs mere om kurserne og tilmeld dig her.

 

Derudover udbydes der i løbet af foråret kurser med prøveaflæggelse af åbent vand-underviserprøven udvalgte steder i landet den 25., 26. og 27. maj.

 

Ydermere bliver der udbudt en ILS åbent vand-livredderprøve på TrygFonden Kystlivredningsuddannelsescenter i Hvidovre den 17-18. maj.

Tilmeldingen på ovenstående kurser med prøveafholdelse vil meget snart blive synlige via kursuskalenderen på www.svoem.org

 

Tak til samarbejdspartnere

I arbejdet med at udvikle den nye livredderprøvestruktur har Dansk Svømmeunion og TrygFonden Kystlivredning fået sparring fra; Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, Team Bade, Safety Group, DGI, Board Up North, Københavns Livredderklub. Hver af disse organisationer har haft deltagere på et åbent vand-livredderdommer pilotkursus, som blev afholdt i maj måned 2016.

 

For yderligere information kan arbejdsgruppen kontaktes:

Caroline Kleemann, udviklingskonsulent i Dansk Svømmeunion, e-mail: ck@svoem.dk, mobil: 61 12 81 87.

Kristine Skou, udviklingskonsulent i Dansk Svømmeunion, e-mail: ks@svoem.dk, mobil: 51 66 39 67.

Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning, e-mail: miw@svoem.dk, mobil: 30 35 81 88.



Har du også læst?
Vakant plads i Dansk Svømmeunions bestyrelse

Alm. Brand Bank giver 200.000 kroner til danske svømmeklubber

Vi søger svømmere, der vil have en bank, der tager hånd om sine kunder

Har du husket at tilmelde dig Dansk Svømmeunions generalforsamling?

Nyt fra TrygFonden Kystlivredning

Dansk Svømmeunions åbent vand-talentudviklingsprojekt 2017

Har jeres klub styr på sikkerheden ved åbent vand-aktiviteter?

Åbent vand-kalenderen 2017 er åben

REMA 1000 AquaCamp 2017

Bliv frivillig til EM i svømning

“SVØM Stopur” er app’en, der holder styr på svømmerens personlige udvikling

Kæmper din forening også med at fastholde tweens?


 






Cookieindstillinger