Der kan være mange spørgsmål i forbindelse med uddannelsen som bassinlivredderdommer, derfor har vi nedenfor samlet de ofte stillede spørgsmål og svar.
Behøver jeg at være tidligere svømmer, for at kunne blive dommer?
- Nej, som udgangspunkt skal du blot være glad for at videregive den tillærte viden indenfor sikkerhed og førstehjælp. Vi ser selvfølgelig gerne, at du er i stand til at udføre prøven, men dette er ikke et krav, hvis du skal dømme bassinunderviserprøven eller bassinlivredderprøven.
Hvad koster det klubben at holde en bassinlivredderdommers certifikat vedlige?
- Certifikatet skal fornyes hvert tredje år, men dette betyder ikke, at klubben skal påregne en stor udskrivning for et genopfriskningsseminar. Seminaret er nemlig gratis at deltage i, og det vil være fordelt på forår og efterår forskellige steder i landet.
Hvad gør klubben med det udstyr, man skal bruge under træningen og til prøverne?
- Det er muligt at søge om fondsmidler, så klubben kan få dækket mange af etableringsudgifterne ved at indkøbe udstyret. Dansk Svømmeunion har blandt andet en ”klubpakke”, som man kan søge om, hvis man udfører livredningsaktiviteter i klubben. Læs mere her. Der findes desuden mange andre muligheder for at søge midler i diverse fonde. Hvis dette ikke lykkes, så forhør jer eventuelt hos jeres naboklubber, om I kan indgå en udstyrs-deleordning.
Hvornår kan klubben få en dommer uddannet?
- Allerede den 11. marts 2017 har Dansk Svømmeunion årets første kursus og så igen til september. Prisen er inklusive forplejning og overnatning. Læs mere her.
Udover at I kommer til at råde over en bassinlivredderdommer, så omfatter uddannelsen også en international certificering som instruktør i basal genoplivning.
Dansk Svømmeunion ser gerne, at klubber har en dommer tilknyttet klubben.
Har dette vakt din og klubbens interesse, foregår tilmeldingen her.
For yderligere information, kontakt da:
Kristine Skou, udviklingskonsulent, e-mail: ks@svoem.dk, telefon: 44 39 44 54.