0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Nyt fra TrygFonden Kystlivredning

Af: Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat

Læs her om blandt andet redningskranse, der kan være en god makker - også om vinteren.


Redningskranse året rundt

De fleste forbinder en redningskrans med sol, sommer og strand, og det er selvfølgelig også i løbet af sommeren, at de fleste besøger stranden for at tage en dukkert. Men redningskransene skal være parate hele året rundt, hvis uheldet er ude. En redningskrans kan være en god makker, hvis der skal reddes et menneske op af et hul i isen eller fra et iskoldt havnebassin. Derfor har vi sendt en hyggelig julehilsen afsted til alle vores 1250 "faddere" med en høflig henstilling til, at fadderne besøger deres redningskrans og sikrer sig, at den er funktionsdygtig og parat til at redde liv.

 

 

Åbent vand- og kystlivredderuddannelse

178 kvinder og mænd har søgt om at komme til optagelsesprøve til åbent vand-livreddergrunduddannelsen, hvor der i alt er 60 pladser at kæmpe om. Fra kuldet i 2016 har 42 åbent vand-livreddere ansøgt om at komme på kystlivreddergrunduddannelsen. De er alle optaget på uddannelsen.

 

Optimering af førstehjælpskasser i tårnene

En længere udviklingsproces angående førstehjælpskasser er nu afsluttet. Projektet har haft stort fokus på de utilstrækkeligheder som vi kan møde i livredningsmiljøet. Det har resulteret i en robust og vandtæt førstehjælpskasse betegnet "Peli Case", som er optimeret således, at den indeholder lige præcist det, vi finder nødvendigt. Desuden er Peli Case’en organiseret på en nem og overskuelig måde.

 

”Piloter” på HLR kursus

Vi har været forbi Københavns Experimentarium for at undervise 30 ”piloter” i hjerte-lunge-redning samt i brugen af AED. Disse ”piloter” blev således certificerede, og dermed var de klar til åbningen af deres nye faciliteter.

 

Møde om institutionel vandskræk

Erik Bech, chef for viden og dokumentation, deltog den 3. januar i et møde med dansk kano og kajak forbund om institutionel vandskræk efter Præstø-ulykken. De blå forbund oplever en generel nedgang i institutionernes eksponering til vand af frygt for ulykker samt ukendskab til hvilke sikkerhedsregler, der gælder. Der er brug for en kortlægning om brugernes oplevelser af VandDanmark, både indendørs og udendørs, for at opnå mere viden og fakta om danskernes vandtryghed kontra vandskræk. Der blev udtrykt et ønske om en fælles vision for vandtryghed i alle søjler, både for institutioner, erhverv, organiserede og de ikke-organiserede private brugere af vand til rekreative formål. Projektet kunne eventuelt realiseres som et joint venture de blå forbund imellem.

 

For yderligere information, kontakt da: 

Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat, e-mail: myr@svoem.dk, mobil: 24 21 90 60.



Har du også læst?
Generalforsamling og områdemøder 2017

Dansk Svømme Award 2017 blev en fantastisk fest

Mød Dansk Svømmeunions nye EM-team

Få en unik oplevelse som EM maskot

Team Danmark: Elitesportsudøvere får øget fleksibilitet på erhvervsuddannelser

Har jeres klub instruktører klar til sæsonen 2017/18?

Vil I selv administrere sikkerheden ude i jeres svømmehalsanlæg?

TrygFonden Christiansborg Rundt

Mangler I uddannede officials i jeres klub?

Uddannelseskatalog 2017

Dansk Svømmeunion lancerer tre nye livredderprøver

Ta’ Springet – sæson 2017/18

Nyt fra TrygFonden Kystlivredning


 






Cookieindstillinger