0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Projekt: Vi Bevæger sæson 2016/2017 skudt godt i gang med seminar

Af: Anna Jørgensen, udviklingskonsulent

Den 12. november mødte 12 motiverede svømmeklubber op på Bernstorffsminde Efterskole til en dag fuld af inspiration til det arbejde, som de skal i gang med hjemme i klubben i forbindelse med deres deltagelse i projektet Vi Bevæger. De 12 svømmeklubber er med i tweens-delen af projektet og skal arbejde for at fastholde de 8-12-årige i deres klubber.


 

De udvalgte svømmeklubber
Dansk Svømmeunion har til projektet udvalgt 12 svømmeklubber til at være en del af projektet i sæson 2016/2017. Dette betyder, at svømmeklubberne sammen med fire udvalgte gymnastikforeninger skal gennemføre en proces, der omhandler fastholdelse af tweens. Processen indebærer et opstartsmøde i klubben samt et fælles seminar og et opsamlingsseminar sammen med de andre deltagende svømmeklubber og gymnastikforeninger. På møderne vil klubberne blive klædt på til at takle hverdagen med deres tweens og disses udvikling i klubben.

 

Fælles seminar
Den 12. november bød på en dag fyldt med spændende og inspirerende oplæg af blandt andet ungdomsforsker Søren Østergaard samt praktiske moduler indenfor svømning, gymnastik og GymDanmarks koncept Bootcamp.

 

For de deltagende klubber bød dagen desuden på foreningsvis gruppearbejde, så de hver især kunne få inspiration og konkrete ideer med hjem til det videre arbejde med fastholdelse af målgruppen tweens.

 

De deltagende svømmeklubber og gymnastikforeninger arbejdede hårdt hele dagen, og var fuldt motiverede dagen igennem. Der kom allerede mange gode tanker og ideer på bordet i løbet af dagen, og det bliver meget spændende at se, hvilke resultater, de opnår i de enkelte klubber og foreninger.

 

Baggrund for projektet
Dansk Svømmeunion og GymDanmark samarbejder om et fireårigt projekt, hvor en stor del af projektet har til hensigt at arbejde målrettet på at fastholde børn og unge i svømmeklubberne og gymnastikforeningerne.

 

I forbindelse med denne del af projektet har begge forbund udvalgt foreninger, der gennem sæson 2016/2017 skal arbejde målrettet med netop fastholdelse.

De udvalgte foreninger arbejder ud fra et fastholdelseskoncept, som de to forbund har udviklet gennem projektets første år i tæt samarbejde med 10 pilotforeninger.

 

At blive bedre selv om man ikke er den bedste
Helt afgørende for børn i både gymnastik og svømning er, at de gerne vil opleve, at de bliver bedre til deres idræt. Hvis ikke det sker, vil omkring 1/3 af børnene overveje at stoppe. Også forældrene mener, at progression på foreningens hold er afgørende for, at det giver mening for deres børn at fortsætte med at træne – også selv om de ikke er med på et af klubbens konkurrencehold.

 

For forbund og foreninger handler det altså et stykke hen ad vejen om at have træningstilbud med fokus på progression og samtidig fortælle, hvordan gymnastik rummer udfordringer til alle og at svømning er andet end ’baner på tid’.

 

Bredden bliver ofte klemt
Et fælles træk for begge idrætter er, at hvis man som cirka +8 årig ikke er aktiv på et af foreningens konkurrencehold – enten fordi man ikke har talent eller motivation herfor, så er de tilbud foreningerne har mangelfulde eller helt fraværende.

 

Både forældre og børn fremhæver, at der er et behov for at have hold for dem, der ikke ender på et af konkurrenceholdene. For foreningerne er det et spørgsmål om prioritering af faciliteter og trænerressourcer.

 

- Vi har en stor opgave foran os her, siger Betina Juul Nielsen, projektleder på projektet og konsulent i GymDanmark og fortsætter:

 

- I foreninger med konkurrenceafdelinger er dette en klassisk problemstilling, som skal udfordres, så disse foreninger ser muligheder og fordele i et ’både-og’. 

 

De udvalgte svømmeklubber
Dansk Svømmeunion har til projektet udvalgt 12 svømmeklubber til at være en del af projektet i sæson 2016/2017.

 

De deltagende svømmeklubber er følgende:

  • Helsingør Svømmeklub
  • Svømmeklubben Vest Brøndby
  • Gladsaxe Svømmeklub
  • Måløv IF – Svømning
  • Vordingborg Svømmeklub
  • Swim Team Taastrup
  • Snejbjerg Svømmeklub
  • Hobro Svømmeklub
  • Aars Svømmeklub
  • Holstebro Svømme-Club
  • Ringe Svømme-Klub
  • Horsens Svømmeklub

 

Dansk Svømmeunion er meget glad for at projektet for denne sæson nu er skudt godt i gang og er meget spændt på den udvikling, der vil ske i de udvalgte svømmeklubber. Næste del for de deltagende klubber er et opsamlingsseminar i april, hvor klubberne skal præsentere, hvordan det går hos dem samt sparre med de andre deltagere, så de får endnu flere gode ideer med hjem.

 

For mere information kontakt da:

Anna Jørgensen, udviklingskonsulent, e-mail: aj@svoem.sk, mobil: 29 16 09 04. 



Har du også læst?
Kender du en person, et hold eller en klub som skal indstilles til en af Dansk Svømmeunions mange priser?

Nordisk seminar om svømmeundervisning i skolen

Projekt: Vi Bevæger sæson 2016/2017 skudt godt i gang med seminar

Leas din næste bil og få fordele som svømmer

Dansk Svømme Award 2017 – det bliver en uforglemmelig aften

Forberedelserne til TrygFonden Christiansborg Rundt 2017 er i fuld gang

Forkæl en svømmefan, du holder af

Nyt fra TrygFonden Kystlivredning

Når man gerne vil gøre en forskel

Fordelagtig overnatningsaftale indgået med Scandic Hotels i 2017


 






Cookieindstillinger