0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Strand- og badesæsonen med TrygFonden Kystlivredning nærmer sig sin afslutning for i år

Af: Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat

De danske kystlivreddere havde sidste arbejdsdag på strandene den 13. august og i Københavns Havnebade den 30. september. På lager- og uddannelsesfaciliteterne i Hvidovre er sommeren gået med oprydning og optimering af indretning, som skulle være klar til den store materielafleveringsdag den 14. august. Læs her, hvordan sæsonen med kystlivredningstjenesten i øvrigt er forløbet.


Øjebliksbillede af aktioner

Antallet af aktioner følger meget godt statistikken for en standard sommer, dog har der været en relativ stille opstart i ugerne 25-27, hvorefter antallet af strandgæster, i takt med bedre sommervejr, er steget med øget aktivitet til følge:

 

  • 16 livreddende aktioner – ingen med fatal udgang er sket på stranden. To aktioner er hændelser hvor livreddere kontaktes af alarmcentralen, der beder om assistance til hjertestop i nærtliggende sommerhuse. Begge gange ankommer livredderne før ambulance og læge, og begge gange har patienter ikke været mulige at genoplive.
  • 1.894 gange er der blevet ydet førstehjælp  primært småskader, eftersøgninger på land og cirka 10 aktioner, der krævede efterfølgende behandling på sygehus.
  • 2.309 gange er der ydet assistance i vandet – her er der tale om indgriben i situationer, som kan udvikle sig uheldigt.
  • 42.830 oplysende indsatser er afholdt – her har livreddere opsøgt strandgæster og fortalt om badesikkerhed og givet gode råd.
     

De nye strande i tjenesten, Christiansminde i Svendborg og Hvidbjerg ved Blåvand, har begge denne sommer vist sig yderst relevante for kystlivredderne at være tilstede, da begge poster har haft livreddende aktioner såvel som fine besøgstal.

 

Synlighed i medier

Aktiviteter på de sociale medier har i år fået yderligere et løft med fire nye oplysningsfilm, forsøg med Facebook livefeeds fra de to livredderpatruljer og mange yderligere posts vedrørende baderådene.

Filmen omkring revlehuller er i skrivende stund blevet vist 700.000 gange. Er du blandt de få, der endnu ikke kender Facebook-siden, findes den ved at klikke her.

Også denne sommer har aktionstal, livredderpatruljer og det generelle livredderliv trukket mange gode indslag på tv samt omtale på nettet og i aviser.

 

Børn konkurrerer om at blive Danmarks sejeste livredder

”Danmarks sejeste livredder” er en ny programserie til børnekanalen DR Ultra, som har været under udvikling siden efteråret 2015 i et samarbejde med Danmarks Radio. 20 børn i 10-13 års alderen blev castet i uge 25 på Hvide Sande Strand, hvor der blev afholdt optagelsesprøver. De 12 mest egnede børn blev inviteret til boot-camp på Bornholm i uge 26-27, hvor der blev filmet yderligere seks programmer. Uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning, Michael Iwersen, er en af programseriens to dommere og han sørgede for at holde livredningsfagligheden i top. Programserien skal gerne munde ud i otte afsnit, der går over skærmen i foråret 2017. Forventningerne til programserien er store, da den tænkes at ville tænde mange børn på livredning som både aktivitet og sport; et meget oplagt springbræt for SVØM medlemsklubber.

 

Risikovurdering af strandene

Sæsonen for risikovurderinger (RA) begyndte allerede i begyndelsen af juni, hvor havnebadene i København, der havde tidlig sæsonåbning, blev besøgt. Vejret var fantastisk og havnebadene havde mange badegæster, så det gav god mening at lave en RA. Vejrmæssigt gik det herefter noget ned ad bakke, men det har ikke forhindret kystlivredningen i at lave mange RA i denne sæson. Når de sidste besøg er afsluttet i uge 32, er 62 strande risikovurderet. Dette betyder, at der samlet set siden 2008 er lavet RA på 225 forskellige strande i hele landet.

 

Administration af redningskranse fra TrygFonden

Landets kommuner, grundejerforeninger, institutioner og svømmeklubber med flere kan på www.respektforvand.dk ansøge om redningskranse via en fadderordning. Det er TrygFonden Kystlivredning, der står for den administrative håndtering af kransene. I sommerperioden er der leveret erstatningskranse til de steder, hvor der manglede. 



Har du også læst?
OL-svømmere satte fokus på at ”alle skal lære at svømme”

Nyheder på hjemmesiden og fra IC-Control

Dansk Svømme Award 2017 bliver afholdt onsdag den 1. februar 2017

Tillykke fra en stolt sponsor!

Støt en god sag og tjen penge til jeres klub!

Svømning er (igen) på skoleskemaet

Strand- og badesæsonen med TrygFonden Kystlivredning nærmer sig sin afslutning for i år

Vær’ en del af Den Store Svømmedag den 2. oktober 2016

Har I uddannede undervisere i babysvømning?

Studie påviser langvarige konsekvenser af steroidmisbrug

Instruktøruddannelser i sæson 2016/2017

Dansk Svømmeunions AquaCamps var igen i år en succes


 






Cookieindstillinger