Øjebliksbillede af aktioner
Antallet af aktioner følger meget godt statistikken for en standard sommer, dog har der været en relativ stille opstart i ugerne 25-27, hvorefter antallet af strandgæster, i takt med bedre sommervejr, er steget med øget aktivitet til følge:
De nye strande i tjenesten, Christiansminde i Svendborg og Hvidbjerg ved Blåvand, har begge denne sommer vist sig yderst relevante for kystlivredderne at være tilstede, da begge poster har haft livreddende aktioner såvel som fine besøgstal.
Synlighed i medier
Aktiviteter på de sociale medier har i år fået yderligere et løft med fire nye oplysningsfilm, forsøg med Facebook livefeeds fra de to livredderpatruljer og mange yderligere posts vedrørende baderådene.
Filmen omkring revlehuller er i skrivende stund blevet vist 700.000 gange. Er du blandt de få, der endnu ikke kender Facebook-siden, findes den ved at klikke her.
Også denne sommer har aktionstal, livredderpatruljer og det generelle livredderliv trukket mange gode indslag på tv samt omtale på nettet og i aviser.
Børn konkurrerer om at blive Danmarks sejeste livredder
”Danmarks sejeste livredder” er en ny programserie til børnekanalen DR Ultra, som har været under udvikling siden efteråret 2015 i et samarbejde med Danmarks Radio. 20 børn i 10-13 års alderen blev castet i uge 25 på Hvide Sande Strand, hvor der blev afholdt optagelsesprøver. De 12 mest egnede børn blev inviteret til boot-camp på Bornholm i uge 26-27, hvor der blev filmet yderligere seks programmer. Uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning, Michael Iwersen, er en af programseriens to dommere og han sørgede for at holde livredningsfagligheden i top. Programserien skal gerne munde ud i otte afsnit, der går over skærmen i foråret 2017. Forventningerne til programserien er store, da den tænkes at ville tænde mange børn på livredning som både aktivitet og sport; et meget oplagt springbræt for SVØM medlemsklubber.
Risikovurdering af strandene
Sæsonen for risikovurderinger (RA) begyndte allerede i begyndelsen af juni, hvor havnebadene i København, der havde tidlig sæsonåbning, blev besøgt. Vejret var fantastisk og havnebadene havde mange badegæster, så det gav god mening at lave en RA. Vejrmæssigt gik det herefter noget ned ad bakke, men det har ikke forhindret kystlivredningen i at lave mange RA i denne sæson. Når de sidste besøg er afsluttet i uge 32, er 62 strande risikovurderet. Dette betyder, at der samlet set siden 2008 er lavet RA på 225 forskellige strande i hele landet.
Administration af redningskranse fra TrygFonden
Landets kommuner, grundejerforeninger, institutioner og svømmeklubber med flere kan på www.respektforvand.dk ansøge om redningskranse via en fadderordning. Det er TrygFonden Kystlivredning, der står for den administrative håndtering af kransene. I sommerperioden er der leveret erstatningskranse til de steder, hvor der manglede.