0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Nyt fra Svømmesektionen / Sportsafdelingen

Af: Lise Møller, leder af Svømmesektionen

Pr. 1. januar 2013 træder den nye struktur i kraft. Eliteafdelingen og Svømmesektionen fusionerer til Sportsafdelingen under ledelse af sportschef Mikkel von Seelen. Alle de nuværende medlemmer af Mesterskabsudvalget inklusive undergrupper, Dommerudvalg og Mastersudvalg fortsætter deres frivillige arbejde indtil Områdemødet den 14. april 2013. Nyhederne i denne artikel er derfor både fra den afgående Svømmesektion og den nye Sportsafdeling.


Første samlede evaluering af ny model for kravtider – hvad så?

Svømmesektionen har som noget nyt udarbejdet en model, hvorefter alle kravtider offentliggøres for en fire-årig periode. Som meddelt fra starten er sæson 2012-13 en forsøgsperiode hvor modellen bliver løbende evalueret og tilrettet, hvis der er behov for det.

 

Efter de tre afholdte mesterskaber på kortbane, er der foretaget en grundigere evaluering, og vi må konstatere, at modellen endnu ikke helt lever op til formålet. Som alle nok har lagt mærke til har især kravtiderne i crawl-discipliner medført, at de enkelte stævneafsnit er blevet alt for lange.

 

Vi har derfor besluttet, at der sker en justering af % - satsen for alle crawl discipliner med virkning for mesterskaber afholdt efter den 1. februar 2013. Denne justering vil være gældende for resten af indeværende sæson. De justerede tider fremgår af Dansk Svømmeunions hjemmesiden under ”Kravtider”.

 

Vi fortsætter med at arbejde på selve modellen, og vil i foråret 2013 kunne offentliggøre de tider, der er gældende for perioden august 2013 – september 2016.

 

Modellen og dermed tiderne skal afspejle den ønskelige udvikling i alle discipliner fra årgangs- til seniorsvømmer. Der vil derfor fortsat være anført tider for alle distancer og alle discipliner uanset om de udbydes til mesterskaber eller ej. Da der både ønskes en progression fra år til år som inden for det samme år, vil der være angivet både efterårs- og forårstider. Efterårstiderne skal anvendes for alle mesterskaber i perioden september – februar. Forårstiderne skal anvendes for mesterskaber i perioden februar til september.

 

Tiderne findes både for langbane og for kortbane. Du skal også være opmærksom på at der er forskellige tider for henholdsvis Vestdanske, Østdanske og nationale mesterskaber.

 

Foldere - inklusive DM-H 2013

Som konsekvens af den øgede brug af Aktivitetskalenderen er den traditionelle Mesterskabsfolder afskaffet og erstattet af dels en generel del og dels konkrete programmer for de enkelte mesterskaber.

 

Den generelle del indeholder dels en komplet kalender for den indeværende sæson samt alle gældende regler for mesterskaber afholdt i samarbejde med Dansk Svømmeunion. Den generelle del kan dels findes under hvert mesterskab i Aktivitetskalenderen og dels i menuen ”Foldere 2012 og 2013” - gå direkte til siden her
 

Folderen for DM-H for såvel Årgangsklasse som Åben Klasse er desværre blevet lidt forsinket, men vil i løbet af kort tid kunne findes på samme link. Regelsættet vil være uændret og kan læses i folderen for 2012.

DM-H Årgangsklassen 2013

På baggrund af resultaterne fra DÅM-L gruppe 1 yngste aldersgruppe og DÅM-L gruppe 2 2012 er deltagerne til finalen i 2013 fundet. De seks deltagere er: KVIK Kastrup – Gentofte – Triton - Sigma Swim – VAT CPH – Hovedstadens Svømmeklub.

 

Finalen arrangeres af Sigma Swim og afholdes i Birkerød Svømmehal.

De øvrige tilmeldte til DM-H Årgangsklassen er placeret som anført her


DM-H Åben Klasse 2013

Her kan du se, hvor de enkelte klubber/startfællesskaber er placeret ved DM-H Åben Klasse i 2013. Du kan også se hvor alle arrangementer afholdes.

Alle klubber/startfællesskaber er velkomne til at stille et eller flere hold. Såfremt nye hold ønsker at deltage, er tilmeldingsfristen den 1. januar 2013. Tilmelding sendes til Lise Møller på lise.m@dadlnet.dk

Resterende mesterskaber i 2013 – var det noget for din klub at være lokalarrangør?

Svømmesektionen leder fortsat efter interesserede lokalarrangører til nedenstående to mesterskaber i 2013:
Øst Kortbane Mesterskab, 25. – 27. oktober, sted: ?
ÅM gruppe 2 – Øst, 30. november – 1. december, sted: ?


Datoer samt placering for de øvrige mesterskaber kan ses i Mesterskabsfolderen eller på hjemmesiden under ” Nationale mesterskaber” > ”Kommende mesterskaber”.

 

Hvis I er interesserede, sker ansøgning ved at udfylde blanketten, der hentes på hjemmesiden under ”Nationale mesterskaber” > ”Vejledning og blanket” og efterfølgende sende den til den relevante sagsbehandler eller til Lise Møller på lise.m@dadlnet.dk. I kan også kontakte sagsbehandleren, hvis I vil have yderligere information. Der kan ansøges løbende.


Mesterskaber i her2014 – lokalarrangører søges

Sportsafdelingen annoncerer efter interesserede lokalarrangører til alle mesterskaber i 2014. Datoerne kan ses både her og på hjemmesiden under ”Mesterskaber” > ”kommende mesterskaber”.

 

Ansøgning sker ved at udfylde blanketten, der hentes på hjemmesiden under ”Mesterskaber” > ”Ansøg om mesterskab” og efterfølgende sende den til den relevante sagsbehandler eller til Lise Møller på lise.m@dadlnet.dk.

 

Ansøgningsfristen er den 2. april 2013, og de udvalgte lokalarrangører vil blive præsenteret på Områdemødet for Svømning den 14. april 2013.Har du også læst?
Varsling af generalforsamling 2013

To udviklingskonsulenter ansat i vikarstillinger i Dansk Svømmeunion

Dansk Svømmeunion har ansat kursusadministrator

Dansk Svømmeunion støtter børn på Julemærkehjem

Idrættens Kollektive Forsikringer dækker også Dansk Svømmeunions medlemmer

Indsendelse af udgiftsbilag vedrørende aktiviteter og udgifter i 2012

Indstilling af kandidater til Dansk Svømmeunions årspriser 2013

Kurser i Dansk Svømmeunion

Bliv uddannet førstehjælpsinstruktør

Ny virtuel værktøjskasse til de frivillige

Nye satser kan give et løft til idrættens frivillige

”Vollsmose Svømmer” – en succeshistorie fra SvømmeDanmark

Samarbejdsaftale med Dansk Handicap Idræts-Forbund

Forberedelser godt i gang til EM i svømning 2013

Status på Svømmeplan 2016

Nyt fra Svømmesektionen / Sportsafdelingen

NYT fra FINA og LEN

Dansk Svømmeunion ønsker alle en glædelig jul og godt nytår

Glædelig jul fra TrygFonden Kystlivredning


 


Cookieindstillinger