0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Nyt fra Svømmesektionen

Af: Lise Møller, leder af Svømmesektionen

Læs her blandt andet om ny model for kravtider, mesterskabsfoldere, DM-H Årgangsklassen 2013 og mesterskaber uden arrangører.


Ny model for kravtider og konsekvens heraf

Alle kravtider for perioden 2012 – 2016 er offentliggjort og kan findes på Dansk Svømmeunions hjemmeside – www.svoem.org - under Kravtider. Gå direkte til siden her

Den nye model bygger på den udvikling svømmerne gerne skal have fra år til år, indtil de er blevet seniorsvømmere. Der er derfor nu forskellige kravtider hvert år, indtil man er blevet senior. Kravtiderne baserer sig på de opnåede tider ved OL i London 2012.

Kravtiderne afspejler den ønskelige udvikling i alle discipliner. Der er derfor anført tider for alle distancer og alle discipliner uanset om de udbydes til mesterskaber eller ej. Da der både ønskes en progression fra år til år, som inden for det samme år, er der angivet både efterårs- og forårstider. Efterårstiderne skal anvendes for alle mesterskaber i perioden september – februar. Forårstiderne skal anvendes for mesterskaber i perioden februar til september.

Kravtiderne findes både for langbane og for kortbane. Du skal også være opmærksom på, at der er kravtider for henholdsvis vestdanske, østdanske og nationale mesterskaber.

Sæson 2012-13 er en forsøgsperiode hvor modellen vil blive løbende evalueret og tilrettet i løbet af sæsonen, hvis der er behov for det.

Da kravtiderne i nogle discipliner er blevet sværere at opnå, er det på forhånd meget svært at vide hvilken konsekvens, de nye tider vil have for både antal deltagere og antal anmeldelser til de forskellige mesterskaber. Mesterskabsudvalget har derfor besluttet, at alle svømmere, med mindst én kravtid til et mesterskab, har ret til at prioritere op til fire yderligere løb. Der garanteres deltagelse i minimum tre løb. Såfremt det totale antal anmeldelser til et givet mesterskab tillader det, vil svømmerne kunne deltage i yderligere det fjerde eller det femte prioriterede løb. Du kan se konkrete eksempler på den nye regel her


OBS! Da der har været en mindre fejl i den model, der ligger til grund for tiderne offentliggjort den 14. september, er der blevet offentliggjort nye tider gældende for anmeldelse til mesterskaber fra og med DM-K / DJM-K 2012. De nye tider er stort set uændrede for seniorgruppen og lidt til noget lettere for de øvrige aldersgrupper.

 

Foldere inklusive DM-H 2013

Som konsekvens af den øgede brug af Aktivitetskalenderen på svoem.org er den traditionelle Mesterskabsfolder afskaffet og erstattet af dels en generel del, dels konkrete programmer for de enkelte mesterskaber.

Den generelle del indeholder dels en komplet kalender for den indeværende sæson samt alle gældende regler for mesterskaber afholdt i samarbejde med Dansk Svømmeunion. Den generelle del kan dels findes under hvert mesterskab i Aktivitetskalenderen, dels i menuen ”Foldere 2012”. Gå direkte til siden her.   

Folderen for DM-H for såvel Årgangsklasse som Åben Klasse vil senest i november kunne findes på samme link. Regelsættet vil være uændret og kan læses i folderen for 2012.

 

Til- og afmeldingsfristerne er:

Årgangsklassen: Forlænget til den 1. november 2012.

Åben Klasse: Den 1. januar 2013.

 

Både til- og afmeldinger sendes til Lise Møller på lise.m@dadlnet.dk

 

DM-H Årgangsklassen 2013

På baggrund af resultaterne fra DÅM-L gruppe 1 yngste aldersgruppe og DÅM-L gruppe 2 2012 er det nu opgjort hvilke klubber/startfællesskaber, der tilbydes deltagelse i finalen i 2013. Der er endnu ikke fundet en lokalarrangør til finalen, hvorfor det endnu er uvist, om finalen afvikles med seks eller otte deltagere. De seks helt sikre deltagere er:

KVIK Kastrup – Gentofte – Triton - Sigma Swim – VAT CPH – Hovedstadens Svømmeklub.

 

Såfremt der bliver otte deltagere, eller én eller flere af ovenstående klubber ikke ønsker at stille op ved finalen, er reserverne (i rækkefølge): Aalborg Svømmeklub – AGF – Gladsaxe - STM.

 

Der er på nuværende tidspunkt kommet ansøgninger fra Lyseng og Haderslev om at blive lokalarrangører.
Såfremt andre ikke søger inden den 1. november 2012 vil inddeling til DM-H Årgangsklassen blive som anført i skemaet, du kan se her - med forbehold for flytning af reserver til finalen.

Alle klubber/startfællesskaber er velkomne til at stille et eller flere hold. Alle hold, der deltog i 2012, er automatisk tilmeldt til DM-H Årgangsklassen. Såfremt nye hold ønsker at deltage, er til- og afmeldingsfristen forlænget til den 1. november 2012. Til- og afmelding sendes til Lise Møller på lise.m@dadlnet.dk

 

Resterende mesterskaber i 2012 og 2013 – var det noget for din klub at være lokalarrangør?

Svømmesektionen leder fortsat efter interesserede lokalarrangører til en række mesterskaber. De ledige mesterskaber kan ses her. Datoer samt placering for de øvrige mesterskaber kan ses i Mesterskabsfolderen eller på hjemmesiden – www.svoem.org - under ” Nationale mesterskaber” > ”Kommende mesterskaber”. Hent oversigten her

Hvis I er interesseret, sker ansøgning ved at udfylde blanketten, der hentes på hjemmesiden under ”Nationale mesterskaber” > ”Vejledning og blanket” og efterfølgende sende den til den relevante sagsbehandler eller til Lise Møller på lise.m@dadlnet.dk. I kan også kontakte sagsbehandleren, hvis I vil have yderligere information. Der kan ansøges løbende.

Mesterskabskalenderen for 2014 forventes offentliggjort senest i december måned. Ansøgningsfristen til mesterskaber i 2014 vil blive fastlagt af Dansk Svømmeunions sportschef Mikkel von Seelen.Har du også læst?
EM i svømning 2013 i Herning

Varsling af generalforsamling 2013

Dansk Svømmeunions to hjemmesider

Ny medlemsregistrering letter arbejdet i jeres klub

Udviklingskonsulenter til Dansk Svømmeunion

Hvem skal have "Gør det muligt-prisen" 2012?

Tjen penge til din svømmeklub - i den gode sags tjeneste!

Skal din klub være medlem af eliteklubnetværket?

Coaching – måske noget for dig?

Diplomtræneruddannelsen – måske noget for dig eller en du kender i din svømmeklub?

Velkommen til nye overdommere i 2012

Nyt fra Svømmesektionen

Danske repræsentanter i LENs tekniske komitéer 2012 – 2016

TrygFonden Kystlivredning får brug for flere kystlivreddere i 2013

Dansk konkurrencelivredning i fremgang


 


Cookieindstillinger