Siden sidst
- Er årets altoverskyggende weekend på eventsiden blevet gennemført med succes, da både afvikling af Kulturhavn og TrygFonden Christiansborg Rundt gik rigtig fornuftigt set med sikkerhedsbrillerne på. TrygFonden Kystlivredning stillede med i alt 34 livreddere denne travle dag i København.
- Har Safety Group og DIFs elektriker været behjælpelige med at flytte hjertestarteren fra Farum til Brøndby, hvor den nu er ophængt ved indgangen til hus H med 24-7 tilgængelighed.
- Er en del af SVØM personalets kompetencer blevet opdateret i HLR (hjerte-lunge-redning) samt brugen af AED (hjertestarter). Det forventes, at alle ansatte har gennemført førstehjælpskursuset inden efterårets afslutning.
- Er der på det online træningscenter, www.tfkuddannelse.dk, udviklet to nye tiltag for instruktører til effektivisering af arbejdsgangene. Det online træningscenter er et gratis, open source, learning management system kaldet Moodle.
- Har uddannelsesleder Michael Iwersen repræsenteret TrygFonden Kystlivredning ved åbent vand-stævnerne Knuthenborg Triatlon, Århus Open Water, DM Havlivredning og TrygFonden Christiansborg Rundt. Formålet hermed var blandt andet at indsamle erfaringer omkring vandsikkerhed i forskellige sammenhænge og pleje netværk omkring livredning.
- Har Cold Hawaii Water Safety (CHSW) modtaget en donation fra TrygFonden på 500.000 kroner til etablering af vandscooterredningstjeneste på frivillig basis. CHWS arrangerede et vandscooterkursus med Glyn Owen som instruktør, her havde TrygFonden Kystlivredning en instruktør med på hele kurset, og uddannelseslederen deltog ligelede en enkelt dag. Der er indgået en aftale med CHWS om, at TrygFonden Kystlivredning kan låne vandscooteren til afvikling af et kursus i efterårsferien.
- Er 62 strande risikovurderet, det vil sige sikkerhedsmæssigt kortlagt, og kommunerne vil efterfølgende modtage rapporter med anbefalinger til at gøre de pågældende strande mere sikre. I næste sæson vil udelukkende tårnstrandene blive risikovurderet, da det er besluttet at undersøge, hvilken effekt risikovurderingerne generelt har haft på strandenes sikkerhedsmæssige niveau.
Fra chefen for viden og dokumentation
Chef for viden og dokumentation, Erik Bech, afholdt den 12.-14. august, sammen med Norges Livredningsforbund og det hollandske livredningsforbund, et fælleseuropæisk ILSE Risk Assessment v. 9 kursus i Oslo. I Oslo er der de seneste år åbnet flere nye havnebade, og åbent vand-svømning, efter dansk forbillede i det centrale Oslo, er ligeledes i stærk stigning.
Den 25. og 26. august besøgte Erik Bech sammen med konsulenten fra Blå Flag Danmark fire såkaldte kørestrande i Nordirland. Formålet var at mødes med de lokale beach managers og identificere best practices for bilkørsel på store offentlige og private strande. Bilkørsel på de danske Blå Flag strande har været kritiseret af den internationale Blå Flag organisation igennem flere år.
Erik Bech deltog desuden den 28.- 31. august i Drowning Prevention Conference 2016 i Irland, hvor hypotermi, svømmeduelighed og definition af vandkompetencer, der komplementerer svømmeduelighed, var på dagsordenen. På konferencen præsenterede Syddansk Universitet også de foreløbige resultater i det danske forskningsprojekt ”Alle skal lære at svømme”, der ledes af Dansk Svømmeunion og finansieres af TrygFonden.
Den 28. august gik hjemmesiden www.kysterne.dk live. Siden er udviklet sammen med konsulenter fra COWI og viser luftfotos af de danske badesteder både langs kysten og ved søer. Indtil videre er det kun fotos fra sommeren 2015, der er tilgængelige.
I selskab med Dansk Svømmeunions direktør Pia Holmen deltog Erik Bech ligeledes i ILS generalforsamling, bestyrelsesmøde og VM i livredning den 3.- 6. september i Eindhoven, Holland. Her blev Erik Bech genvalgt som bestyrelsesmedlem i ILS og i Rescue Commission.
Kommende begivenheder
Næste års Surf Camp for livreddere og instruktører løber af stablen på Fuerteventura i uge 5. I løbet af blot 2 timer og 41 minutter var de 34 pladser besat, og flere blev skrevet på venteliste.
For yderligere information, kontakt da:
Anne Kørbits, e-mail: ako@svoem.dk, telefon: 44 39 44 65.