0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...Dansk Svømmeunion atter certificeret som Grønt Forbund 2016-17

Af: Caroline Kleemann Falster, udviklingskonsulent

Igen i år har Dansk Svømmeunion ansøgt Danmarks idrætsforbund om at blive et Grønt Forbund, og vi har netop modtaget certificeringen.


Dansk Svømmeunion erkender, at vi som en organisation med over 180.000 medlemmer bør arbejde for at fremme medlemmernes hensyntagen til miljøet og naturen i de aktiviteter, der i større eller mindre grad involverer SVØM. Dette kan også gælde selvorganiserede svømmere, som for eksempel åbent vand-svømmere.
Derfor har Dansk Svømmeunion igen i år ansøgt Danmarks idrætsforbund om at blive Grønt Forbund, og vi har netop modtaget certificeringen.


Certificeringen som Grønt Forbund er opnået på baggrund af følgende indsatser:

  • Dansk Svømmeunion arbejder for at alle brugere af åbent vand skal agere miljømæssigt forsvarligt i naturen. Dansk Svømmeunion arbejder derfor løbende med at vejlede nuværende og kommende brugere om, hvordan de bedst muligt passer på naturen og miljøet – dette gælder især ved brug af havbaner og andre oplagte havsvømnings områder.
  • Som led i Dansk Svømmeunions åbent vand-arrangementer, arbejder Dansk Svømmeunion løbende på at forbedre hensynet til miljøet ved at finde miljøvenlige løsninger på drikkevand, mindske brugen af sikkerhedsbåde (motordrevne både) og i stedet bruge rescue boards eller stand-up paddle boards. Derudover sorteres skrald og affald efter eventafholdelse.
  • Dansk Svømmeunion arbejder desuden på at mindske brugen af kemikalier i de danske svømmehaller ved at opfordre alle til at tage et bad, inden de går i bassinet.
  • Svømmere og andre brugere af de danske svømmehaller opfordres desuden til at spare på vandet både med hensyn til bad og drikke.
  • I forbindelse med kørsel til og fra stævner, kurser og andre arrangementer under Dansk Svømmeunion opfordres deltagere til samkørsel. Dette gælder både ansatte og frivillige.

 

Vi ser frem mod de næste to år som et Grønt Forbund og håber at alle svømmeklubber vil være med til at bakke op om at skåne miljøet så meget som muligt.

 

For yderligere information kontakt da:

Caroline Kleemann Falster, udviklingskonsulent, e-mail: ck@svoem.dk, mobil: 61 12 81 87.Har du også læst?
Forrygende fest for dansk svømmesport

Det er en ære at støtte dansk svømning

Hvordan skal vores EM 2017-maskot se ud?

Følg EM 2017 på Facebook

Mesterskaber 2017 – lokalarrangører søges

Danmark bliver atter værtsnation for Europa Cup i åbent vand-svømning

Vær’ en del af Den Store Svømmedag 2016

Fiskesvøm – udendørs svømmeundervisning for voksne

Learn to Swim konferencen 2016

Endnu en sommer med mange AquaCamps

Dansk Svømmeunion atter certificeret som Grønt Forbund 2016-17


 


Cookieindstillinger