0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Learn to Swim konferencen 2016

Af: Caroline Kleemann Falster, udviklingskonsulent

Dansk Svømmeunion var i samarbejde med Nordisk Svømmeforbund vært ved Learn to Swim konferencen 2016, som fandt sted i weekenden den 1.-3. april i Legoland Hotel og konferencecenter i Billund.


Ved konferencens afholdelse deltog i alt 148 deltagere fra 13 forskellige lande og der var 19 forskellige oplægsholdere. Learn to Swim konferencen er en fast tilbagevendende konference, som afholdes hvert andet år på skift mellem de nordiske og baltiske lande. Konferencen afholdes primært for svømmeinstruktører på organisations- og klubplan, bestyrelsesmedlemmer i svømmeklubber, forbundsansatte, private svømmelærere og andre med interesse for svømning.

 

Fællessang blandt konferencens deltagere satte rammerne for en god weekend og et

godt arrangement.

 

Et spændende og omfattende konferenceprogram

Konferenceprogrammet var udarbejdet i samarbejde med instruktørerne på Dansk Svømmeunions grunduddannelse og bød på en blanding af generelle oplæg og svømmespecifikke oplæg. Som eksempel kan nævnes en af hovedtalerne, Henrik Mathiasen, som i sit oplæg fortalte om, hvordan man kan bruge optimisme i sin undervisning og til generelt at have en positiv tilgang til sit arbejde, mens Nikolaj Nordsborg (Institut for Idræt) og Lars Bo Larsen (Dansk Svømmeunion) holdte oplæg om brystsvømningens hvor, hvornår og hvordan.


Dette års Learn to Swim konference var som noget nyt delt ind i fire forskellige spor med tre forskellige workshops i hvert spor. Deltagerne havde forud for konferencen mulighed for at vælge sig ind på et af de fire spor og dermed mulighed for selv at tilrette konferencen til netop deres interesseområder indenfor emnerne ”Alle skal lære at svømme”, ”Undervisning af voksne”, ”Learn to Swim programmer” og ”Synlig læring”. Udover teoretiske oplæg havde deltagerne også mulighed for at deltage i praktiske workshops i svømmehallen, hvor blandt andet Thomas Christiansen fra Fornemmelse for Vand underviste deltagerne i, hvordan man kan fokusere sin undervisning ud fra specifikke målsætninger.

 

Thomas Christiansen fra Fornemmelse for Vand her i aktion med praktisk undervisning i

svømmehallen.

 

Imellem oplæggene havde deltagerne mulighed for at besøge diverse stande eller kvit og frit gå en tur i Legoland samt netværke og sparre med hinanden.
Lørdag aften bød konferencen på gallamiddag og fællessang ved pianist og entertainer Nikolaj Holmboe, og søndag var det farvel og tak efter fællesoplæg fra fridykkeren Stig Åvall Severinsen.

 

Learn to Swim konference i Finland 2018

Den efterfølgende evaluering af konferencen er yderst positiv med plads til konstruktive input til hvordan konferencen kan gøres endnu bedre. Disse input er givet videre til næste værtsland, Finland, som skal organisere næste Learn to Swim konference i 2018.Har du også læst?
Forrygende fest for dansk svømmesport

Det er en ære at støtte dansk svømning

Hvordan skal vores EM 2017-maskot se ud?

Følg EM 2017 på Facebook

Mesterskaber 2017 – lokalarrangører søges

Danmark bliver atter værtsnation for Europa Cup i åbent vand-svømning

Vær’ en del af Den Store Svømmedag 2016

Fiskesvøm – udendørs svømmeundervisning for voksne

Learn to Swim konferencen 2016

Endnu en sommer med mange AquaCamps

Dansk Svømmeunion atter certificeret som Grønt Forbund 2016-17


 


Cookieindstillinger