0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Danmark bliver atter værtsnation for Europa Cup i åbent vand-svømning

Af: Caroline Kleemann Falster, udviklingskonsulent

Igen i år vil de københavnske kanaler danne rammerne for afholdelsen af Europa Cup i åbent vand-svømning.


Dansk Svømmeunion afholder for andet år i træk Europa Cup i åbent vand-svømning. Ligesom sidste år finder eventen sted i forbindelse med TrygFonden Christiansborg Rundt, som i år afholdes lørdag den 27. august. Europa Cup’en i København er den femte afdeling i en række af seks, hvor op mod 40 svømmere fra hele Europa forventes at deltage på en seks kilometer lang distance i de københavnske kanaler. Europa Cup svømmerne skal således tilbagelægge tre omgange af de to kilometer rundt om Christiansborg.

 

Sidste års Europa Cup bød på 10 kilometer svømning i åbent vand og her blev hurtigste dansker Laust Moesgaard, som opnåede en flot 10. plads i et stærkt felt. Også i år forventes flere danske svømmere at stille klar til start.

 

Projektleder i Dansk Svømmeunion, Caroline Kleemann Falster ser frem til eventen som udgør et af de mest prestigefyldte åbent vand-stævner i Europa og udtaler:

- Vi er glade for atter at få lov til at invitere Europas stærkeste åbent vand-svømmere til Europa Cup i Danmark. Med rammerne for eventen rundt om Christiansborg, kan vi tilbyde deltagerne en enestående kulisse, hvor publikum samtidig har mulighed for at følge med på hele ruten. Sammen med Københavns Kommune og SportEvent Denmark, som begge støtter eventen igen i år, får Danmarks stærkeste åbent vand-svømmere atter mulighed for at træne sig op til et internationalt stævne på hjemmebane. Der bliver uden tvivl hård kamp om placeringerne, når det går løs i de københavnske kanaler.

 

En unik event
De københavnske kanaler er med til at danne en fantastisk ramme for Europa Cup’en med den unikke mulighed for at svømme rundt om den danske regeringsbygning i centrum af København. Det er de færreste europæiske storbyer, der kan bryste sig af så rent vand i havnen, at det er muligt at afvikle svømmeevents.

 

Når svømmere sendes afsted i de københavnske kanaler, bliver de fulgt på vej af publikum ved den Sorte Diamant. 

 

Når Europa Cup’en holdes i sammenhæng med motionseventen TrygFonden Christiansborg Rundt, er det fordi koblingen af en eliteevent og en motionsevent skaber en fantastisk synergieffekt. TrygFonden Christiansborg Rundt forventes at kunne tiltrække omkring 3500 deltagere og dermed også en stor gruppe af tilskuere til Europa Cup’en. Samtidig er Europa Cup’en med til at sætte TrygFonden Christiansborg Rundt på det internationale landkort som en motionsevent, der også er for udenlandske deltagere.

 

 

Åbne træningstilbud i danske åbent vand-fællesskaber omkring København
Som et særligt tilbud til udenlandske deltagere tilbyder flere danske åbent vand-svømmefællesskaber, at man ugen op til TrygFonden Christiansborg Rundt frit kan komme og træne med. Det er en unik mulighed for at opleve forskellige træningssites i dansk vand - i form af hav, sø og fjord - i og omkring København. Læs mere om de forskellige åbent vand-fællesskaber og deres træningssites på www.copenhagenswim.com under ”Eventen”.

 

Om TrygFonden Christiansborg Rundt
TrygFonden Christiansborg Rundt afholdes i år for 10. gang. Her tilbagelægger deltagerne to kilometer svømning i de københavnske kanaler rundt om Christiansborg. Vil man hellere tilbagelægge de to kilometer svømning sammen med et hold, er det også muligt at deltage i Krüger Stafetten, hvor man i hold af fire personer tilbagelægger 500 meter hver. 

 

TrygFonden Christiansborg Rundt finder i år sted samme weekend som ”Kulturhavn” i håbet om, at de to københavner events kan skabe synergi omkring aktiviteter ved og i havnen.

 

For at deltage i TrygFonden Christiansborg Rundt skal man være fyldt 15 år, men i 2016 tilbyder Dansk Svømmeunion også gratis aktiviteter på land og i vand for større og mindre børn.

 

Program for dagen
08.30:          Europa Cup 6 kilometer.
10.00:          TrygFonden Christiansborg Rundt 2 kilometer.
13.20:          Krüger stafetten.
14.10:          TrygFonden Christiansborg Rundt genoptages med heat nummer 36.

16.00:          Sidste heat i TrygFonden Christiansborg Rundt.

17.00:          TrygFonden Christiansborg Rundt afsluttes.

 

Tilmelding
Tilmelding til TrygFonden Christiansborg Rundt sker via www.copenhagenswim.com
Prisen for deltagelse er i perioden 1. maj – 31. juli 445 kroner (inklusive en t-shirt). Den sidste måned op til afvikling er prisen for at deltage 495 kroner (ekslusive en t-shirt).


For yderligere information kontakt da:

Caroline Kleemann Falster, udviklingskonsulent, e-mail: ck@svoem.dk, mobil: 61 12 81 87.
Følg desuden TrygFonden Christiansborg Rundt på Facebook.Har du også læst?
Forrygende fest for dansk svømmesport

Det er en ære at støtte dansk svømning

Hvordan skal vores EM 2017-maskot se ud?

Følg EM 2017 på Facebook

Mesterskaber 2017 – lokalarrangører søges

Danmark bliver atter værtsnation for Europa Cup i åbent vand-svømning

Vær’ en del af Den Store Svømmedag 2016

Fiskesvøm – udendørs svømmeundervisning for voksne

Learn to Swim konferencen 2016

Endnu en sommer med mange AquaCamps

Dansk Svømmeunion atter certificeret som Grønt Forbund 2016-17


 


Cookieindstillinger