0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Forrygende fest for dansk svømmesport

Af: Nora Thomsen, kommunikationsansvarlig

De frivillige, ildsjælene og klubberne blev fejret side om side med Danmarks største svømmestjerner ved Dansk Svømme Award 2016.


Over 600 glade gæster var tirsdag den 19. april med til at gøre det første awardshow for dansk svømmesport til en bragende succes.

 

Inden showet var den røde løber rullet ud, og mange af aftenens gæster deltog i en flot gallamiddag i den spektakulære festsal.

 

Ni priser og et nyt æresmedlem

Der skulle uddeles hele ni priser i løbet af aftenen i Cirkusbygningen, hvor både OL-svømmere, trænere, frivillige og alle de bærende kræfter i klubberne var samlet for at fejre hinanden og sporten.

 

Aftenens første pris, Årets Ildsjæl, gik under stort bifald til Them Svømmeklubs Diana Nonbo. Da Diana trådte op på scenen for at modtage prisen, kunne aftenens vært, Michael Stærke, til manges overraskelse fortælle en anekdote om sin tidligste trænergerning – netop i Them Svømmeklub. Dengang gik Diana Nonbo også forrest i klubben, og Michael Stærke var fuld af beundring over det vedholdende engagement.

 

Diana Nonbo er Årets Ildsjæl 2016. Bliver her interviewet af Michael Stærke på scenen i Cirkusbygningen. Foto: Stanko Lugonja.

 

Samfundsansvar i Hobro

Aftenens største jubelscene stod Hobro Svømmeklub uden tvivl for, da de vandt prisen som som Årets Klub.

Hobro Svømmeklub tager prisen for klubbens store integrationsindsats i kommunen, hvor de ihærdigt har arbejdet for, at flygtninge får mulighed for at lære at svømme samt får kendskab til foreningslivet i Danmark. På den måde løfter klubben et stort samfundsmæssigt ansvar, og engagementet blandt de frivillige i klubben er enestående.

 

Klubchef i Hobro Svømmeklub, Christian Johnson, modtog på vegne af Hobro Svømmeklub 
Dansk Svømme Awards pris Årets Klub. Her omgivet af en masse 
svømmere fra klubben. Foto: Stanko Lugonja.

 

Tre priser til Aalborg Svømmeklub
En række af aftenens øvrige prismodtagere var blandt andet Allan Thorup Svenningsen, der modtog Officialprisen for sit store bidrag til sporten som overdommer gennem mange år.
Desuden var Aalborg Svømmeklub aftenens helt store vinder, idet både Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer, begge tilknyttet den nordjyske klub, løb med priserne som Årets Dame- og Herresvømmer. Cheftræner i Aalborg, Eyleifur Jóhannesson, modtog herudover prisen som Årets Træner.

Den Gyldne Badehætte, Upcoming Træner og Talentprisen
Endnu en succesfuld atlet, der tog turen op på Cirkusbygningens scene tirsdag aften, var konkurrencelivredder Katrine Zinck Leth-Espensen, der modtog prisen Den Gyldne Badehætte. Prisen går også under navnet ”publikumprisen” – publikum og fans har både indstillet og stemt på kandidaterne.

Aftenens anden trænerpris, Upcoming Træner, gik til Odder Svømmeklubs Mads Hjorth for sit ihærdige arbejde i Odder Svømmeklub, der nu kan skilte sig af at have nået sit hidtil bedste konkurrence-niveau.

Endelig måtte også svømmeren Tobias B. Bjerg fra AGF Svømning på scenen, da Talentprisen skulle overrækkes. Det gælder for denne pris, at et fagligt udvalg kårer en vinder udelukkende på baggrund af indkomne indstillinger. Tobias B. Bjerg har i det forgangne år udvist et ekstraordinært stort talent i sin svømning og opnåede i årets løb sit sportslige gennembrud såvel nationalt som internationalt.

Nyt medlem i Svømmesportens Hall of Fame
Som kronen på værket ved den store svømmefest i Cirkusbygningen tirsdag den 19. april blev det 13. medlem af Svømmesportens Hall of Fame afsløret.

Det nye medlem i den prestigefyldte klub blev den succesfulde udspringer Stefanie Fryland Clausen (1900-1981).
Med optagelsen slutter den nu afdøde Stefanie Fryland Clausen sig dermed til det fornemme selskab af de 12 største stjerner i dansk svømmesport, som tilbage ved EM Kortbane 2013 i Herning udgjorde udstillingen ”Det Stærke Dusin”.

Stefanie Fryland Clausen vandt guld i udspring ved De Olympiske Lege i Antwerpen i 1920. Hun blev dermed den første danske kvinde til at vinde olympisk guld. Faktisk var hun den første dansker, der vandt en individuel guldmedalje, idet de tidligere danske guldmedaljer alle blev vundet af hold.

En banebrydende faktor for kvindeidræt
Præstationen vakte opsigt, fordi kvindelige idrætsudøvere var fåtallige og gav anledning til megen debat. I denne sammenhæng betragtes Stefanie Fryland Clausen med sin OL-sejr som en banebrydende faktor for kvindeidrættens anseelse og accept.

Det var Stefanie Fryland Clausens søn, Sonnich Fryland, der på vegne af OL-guldvinderen accepterede indlemmelsen i Svømmesportens Hall of Fame. Under et stående bifald fra salen udtalte Soonich Fryland:

- Jeg er utroligt rørt, og det er synd, at min mor ikke kan være her. På familiens vegne, fra børn, børnebørn, oldebørn og svigerbørn skal der lyde en stor tak til Dansk Svømmeunion for den hæder og ære, der er blevet givet til min mor, Stefanie Fryland Clausen. Tak.

Udnævnelsen af Stefanie Fryland Clausen til nyt medlem af Svømmesportens Hall of Fame er sket ud fra en vurdering foretaget af en faglig komité, hvis medlemmer alle var på scenen for at præsentere det nye medlem.

Svømmesportens Hall of Fame var sidste indslag på en farverig aften for dansk svømning i Cirkusbygningen. En aften, hvor publikum blev ført gennem det festlige program og underholdt af aftenens vært, Michael Stærke. Det høje humør fortsatte efterfølgende i Cirkusbygningens bar, hvor prismodtagere og gæster fik mulighed for at hilse på hinanden.

Se alle billederne fra den store aften på Dansk Svømme Awards Facebook-side.

Første awardshow for dansk svømmesport
Dansk Svømme Award er det første af sin slags for dansk svømmesport. Det er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Dansk Svømmetræner Sammenslutning og Copenhagen Event Company.Har du også læst?
Forrygende fest for dansk svømmesport

Det er en ære at støtte dansk svømning

Hvordan skal vores EM 2017-maskot se ud?

Følg EM 2017 på Facebook

Mesterskaber 2017 – lokalarrangører søges

Danmark bliver atter værtsnation for Europa Cup i åbent vand-svømning

Vær’ en del af Den Store Svømmedag 2016

Fiskesvøm – udendørs svømmeundervisning for voksne

Learn to Swim konferencen 2016

Endnu en sommer med mange AquaCamps

Dansk Svømmeunion atter certificeret som Grønt Forbund 2016-17


 


Cookieindstillinger