0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Fra vision til målsætning

Af: Lene Madegaard, udviklingskonsulent

En historie om hvad det betyder for en klub, når bestyrelsen igangsætter en proces om fremtiden i klubben. Læs om Svømmeklubben MK31, som henover et år har arbejdet med revision af deres vision og målsætninger for klubben.


Bestyrelsen i MK31 har arbejdet med deres eksisterende vision og målsætninger og har igennem en proces, som primært foregik på aftenmøder, revideret deres vision og målsætninger for klubben.

 

 

På spørgsmålet om, hvorfor det var vigtigt for MK31´s bestyrelse at kigge på den eksisterende vision og de eksisterende målsætninger, udtaler Tommy Jensen, formand for MK31 og Dorte Bæk Olsen, bestyrelsesmedlem i MK31:

 

- Vi har af flere grunde set at tiden var inde til at revidere mål og strategi. Dels er det blevet efterspurgt af os i bestyrelsen, dels af svømmeskoleleder og af trænere. Det var oplagt at få arbejdet med ”den røde tråd” i forløbet fra en svømmer starter i klubben og måske går videre på konkurrenceniveau eller svømmer videre på et teen-hold. Et arbejde med at præcisere struktur og indhold i talentudvikling og overgange mellem holdene har været et stort ønske. En anden grund til at vi gik i gang med arbejdet var, at vi over de seneste år har set en stor tilstrømning af nye medlemmer i klubben, og her har  vi som bestyrelse har et stort ønske om at videreudvikle en professionel drift og organisering af svømmeskolen og konkurrenceafdelingen.

 

Hvad betyder det for klubben at involvere bestyrelse, trænere, udvalg og samarbejdspartnere i udarbejdelsen af en ny vision og nye målsætninger?

 

- Det har været vigtigt for os, at bestyrelsen var den styrende del af denne proces, men også at konkurrenceudvalget, cheftræner og svømmeskole-lederne har været involveret i processen.

 

MK31 er en del af startfællesskabet VAT-Copenhagen og derfor var det af stor betydning for bestyrelsen, at målsætningen for talentudviklingen og konkurrenceafdelingen i MK31 havde en rød tråd til målsætningen for VAT-CPH eliteafdeling. I forbindelse med udarbejdelse af konkurrenceafdelingens målsætning, blev der arbejdet tæt sammen med Per Holmquist, cheftræner for VAT-CPH, hvorved den røde tråd til VAT-CPH blev sikret.

 

Hvilken betydning har det haft for bestyrelsens samarbejde, at I har valgt at igangsætte denne proces?

 

- Det har haft en positiv og konstruktiv indflydelse på vores samarbejde, hvor vi undervejs har drøftet værdier og holdninger til bestyrelsesarbejdet og særligt hvordan får vi formuleret en fælles vision og strategi. Processen har været meget positiv og vi har lært hinandens styrker at kende. En øvelse med at få afklaret, hvilke kompetencer bestyrelsen har, og har brug for, var god at gennemføre. Vi fik øjnene op for hvilke kompetencer vi allerede besad, og hvilke kompetencer vi fremadrettet skal søge for at styrke, ikke kun i bestyrelsen, men i hele klubben, forklarer Tommy Jensen og Dorte Bæk Olsen.

 

Efter at I nu har udarbejdet en vision og målsætninger for klubben, hvad er så jeres perspektiver for de kommende måneder og år? Tommy Jensen, formand for MK31 og Dorte Bæk Olsen, bestyrelsesmedlem MK31 fortæller:

 

- Vi havde i forvejen arbejdet med en del strategier og målsætning, men under denne fokuserede proces, har vi blandt andet udarbejdet funktionsbeskrivelse for trænere på forskellige niveauer, udarbejdet årshjul for klubbens aktiviteter, masterplan for afvikling af stævner og klubfest samt udarbejdet en strategi for talentudvikling, bare for at nævne nogle eksempler.

 

- Med finpudsningen og videreudviklingen af vore visioner og målsætninger har vi blandt andet synliggjort vores mål og strategi på vores hjemmesiden. På de næste sæsonopstartsmøder, vil vi præsentere vores arbejde, således at både mål og strategi er et aktivt omdrejningspunkt for aktiviteterne i klubben. Vi har oplistet de opgaver, som vi til hvert bestyrelsesmøde kan/skal drøfte, og endeligt vil vi evaluere vores proces og arbejde med mål og strategi løbende. Det har været rigtig godt at få sat skub i denne proces, med dygtig coaching af Lene Madegaard fra Dansk Svømmeunion. En proces der aldrig stopper, men som vil udvikle og forbedre vores svømmeklub, fortæller Tommy Jensen og Dorte Bæk Olsen afslutningsvis. 

 Har du også læst?
Dansk Svømme Award 2016

Hvordan bliver EM 2017 hele SvømmeDanmarks EM?

Klubformand: Klubberne går glip af muligheden for at præge dansk svømnings fremtid og de mister retten til at brokke sig!

Vi søger svømmere, der stiller krav til deres bank

Ta’ Springet 2016/17 – start udspring op i din klub

Ændring i Dansk Svømmeunions årspriser

Fra vision til målsætning

Fælles national definition af drukning

Svømmesportens strategiske pejlemærker

Det er sundt at være frivillig


 


Cookieindstillinger