0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...Opfordring til svømmeklubber og svømmehaller – skab positiv opmærksomhed omkring
jer selv og deltag samtidig i en konkurrence med fine pengepræmier


Af: Anna Jørgensen, udviklingskonsulent

Den Store Svømmedag (tidligere Danmark Svøm Langt) har fået en ansigtsløftning og lanceres nu i en mere professionel udgave. Pengepræmierne er stadig attraktive og I, som klub eller svømmehal, kan samtidig være med til at bakke op om en rigtig god sag.


Søndag, den. 5. oktober afholdes Den Store Svømmedag over hele landet. Som tidligere år finder begivenheden sted i tidsrummet 10.00-16.00. Her åbner forhåbentlig rigtig mange svømmehaller dørene til den landsdækkende begivenhed og inviterer alle svømmeglade borgere på en frisk dukkert i bassinet.


Konceptet er uforandret i forhold til tidligere år, hvilket betyder, at de personer, der møder op og tager del i Den Store Svømmedag, de hjælper derved svømmeklubben/svømmehallen i kampen om de dejlige pengepræmier. Som tidligere er præmierne fordelt indenfor følgende kategorier:

·         Hvem svømmer længst?

·         Hvem får flest personer i vandet?

·         Hvem får flest personer i vandet pr. indbygger?

 

Førstepræmien udgøres af 5.000 kroner, andenpræmien udgøres af 3.000 kroner og endelig er der 2.000 kroner i tredjepræmie til de vindende arrangementssteder.


I år vil der som noget nyt også være fokus på, hvilken region, der samlet svømmer flest meter samt hvilken region, der har flest deltagere i vandet. Der er ikke præmier på spil her, men som klub eller svømmehal i den vindende region, har man æren at leve højt på indtil næste års begivenhed samt, eventuelt, en lille håneret overfor de øvrige regioner.


Gratis materiale fremsendes til alle tilmeldte klubber og haller

Som arrangementssted vil man modtage gratis markedsføringsmateriale samt tælleblokke og diplomer til selve dagen. Det eneste, som klubben/hallen skal selv sørge for, det er, at hallen er åben på dagen og at der er frivillige nok til at hjælpe til med at tælle baner og organisere dagen.

 

Børnehjertefonden og sponsorer

Dansk Svømmeunion samarbejder i år og tre år frem med Børnehjertefonden, for at øge fokus omkring det gode arbejde, som Børnehjertefonden gør for hjertesyge børn og deres familier. Dansk Svømmeunion vil gerne opfordre arrangementsstederne til at støtte op om dette arbejde i forbindelse med Den Store Svømmedag. Den mest enkle måde at gøre det på, er ved at opfordre alle deltagere til at sms’e ”hjerte” til 1999 og dermed give en 20’er til Børnehjertefonden. På Dansk Svømmeunions hjemmeside er der flere ideer til, hvordan man som klub kan være med til at yde støtte til Børnehjertefonden.

 

Den Store Svømmedag er en god mulighed for at skabe opmærksomhed omkring klubben samt være med til at skaffe penge til både klubben og Børnehjertefonden – og det på en sjov og anderledes måde.

Da dagen også står i indsamlingens tegn til Børnehjertefonden, vil nogle sponsorer måske finde det interessant også at støtte op herom. Dansk Svømmmeunion opfordrer alle arrangementssteder til at prøve at finde lokale sponsorer, der vil støtte op om arrangementet, og tilføre midler primært til klubben/hallen men måske også et mindre beløb til Børnehjertefonden. Det er helt op til de enkelte arrangementssteder at afgøre, hvordan eventuelle sponsormidler skal fordeles.

Grundlæggende skal opfordringen herfra være, at alle deltagende klubber og haller, støtter op om Børnehjertefondens arbejde og gerne bruger kræfter på at orientere om fonden og foreslår, at der sendes sms’er til ”hjerte” til 1999, hvorved der gives en 20’er til Børnehjertefondens vigtige arbejde.

 

Særligt svømmehold etableret med hjertesyge børn

Som led i samarbejdet mellem Dansk Svømmeunion og Børnehjertefonden er der etableret et svømmehold med hjertesyge børn, der mødes til træning fire weekender henover året. Lige nu er der ni børn på holdet i alderen 10 – 16 år.

Børnene har nu været samlet tre weekender og det forlyder, at der er sket en stor udvikling i deres svømmefærdigheder, idet de også træner i deres fritid efter et program, som trænerne giver dem med hjem.


Børnehjertefondens svømmehold - øverst til højre ses Sarah Mariner, som er ambassadør for holdet.
Om Sarah Mariner, læs nedenfor. Foto: Dansk Svømmeunion.


Svømmeholdet skal deltage i Den Store Svømmedag og har i den forbindelse sat sig nogle personlige målsætninger for, hvor langt, de skal svømme. Det har givet dem selvtillid at være med på oldet og målene for Den Store Svømmedag strækker sig fra en kilometer til fire kilometer. Så der er ikke nogen af dem, der kommer sovende til deres præstation på Den Store Svømmedag. Dansk Svømmeunion krydser fingre for dem og at de når deres individuelle mål alle ni.

 

Elitesvømmer Mie Ø. Nielsen er ambassadører for Den Store Svømmedag

Mie Ø. Nielsen har sagt ja til at være ambassadør for Den Store Svømmedag og vil i den forbindelse blive et af ansigterne udadtil, der skal promovere Den Store Svømmedag. Mie Ø. Nielsen har selv en hjertesygdom, og er derfor et stort forbillede for mange hjertesyge børn i Danmark.


Mie Ø. Nielsen - et kendt ansigt indenfor elitesvømning, er ambassadør for Den Store Svømmedag.
Foto: Lars Møller.

 

En anden ambassadør for Den Store Svømmedag og Børnehjertefonden er Sarah Mariner, der er født med en hjertefejl, som hun blev opereret for, da hun var tre måneder gammel. Sarah har svømmet siden hun var fem år og er nu konkurrencesvømmer i VAT Elite. Sarah deltager i træningerne på Børnehjertefondens svømmehold. Se foto ovenfor.
 

Vær’ en del af en unik landsdækkende svømmedag

Hvis ikke din svømmeklub eller svømmehal allerede har tilmeldt sig Den Store Svømmedag, kan I sagtens nå det endnu. I kan læse meget mere samt tilmelde jer på Dansk Svømmeunions hjemmeside – www.svoem.org – gå direkte til siden her.
Her kan I også se en vejledende køreplan for Den Store Svømmedag.

 

Dansk Svømmeunion håber, at cirka 50 arrangementssteder vil være med i år. Sidste år deltog 35. I skrivende stund er 33 arrangementssteder tilmeldt, så her skal lyde en stor opfordring til alle klubber og haller, som endnu ikke har tilmeldt sig: Vær nu med, og lad os vise omverdenen, at et besøg i den lokale svømmehal er en fantastisk oplevelse. Det er en landsdækkende aktivitet og jo flere vi er med, jo sjovere bliver det at være en del af.

 

Kontaktperson:
Anna Jørgensen, udviklingskonsulent, e-mail: aj@svoem.dk / telefon: 29 16 09 04.Har du også læst?
Projekt ”Fremtidig Organisering”

Opfordring til svømmeklubber og svømmehaller – skab positiv opmærksomhed omkring
jer selv og deltag samtidig i en konkurrence med fine pengepræmier


Skal du også have guld?

HUSK Hjertestarterdagen torsdag, den 16. oktober

Hjælpetræner-uddannelsen har ændret struktur

Ny forsikringsaftale inkluderer netbank

Nyt fra Sportsafdelingen

DM i konkurrencelivredning 2014 - en succes med rekordmange deltagere

Følg med i nedtællingen til OL i Rio på www.ol.dk

Bliv frivillig til OL i Rio


 


Cookieindstillinger