0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Status på Svømmeplan 2016

Af: Jes Gydesen, bestyrelsesmedlem

Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem, Jes Gydesen, gør her status på det første halve år med Svømmeplan 2016.


Vi har i oktober måned opnået endnu en vigtig milepæl i realiseringen af Svømmeplanen 2016. Vi har afholdt styregruppemøde med Team Danmark og alt tyder på, at vi bliver indplaceret som verdensklasseforbund. Vi har fremlagt vores fire-årige rammebudget for Team Danmark. Dansk Svømmeunions bestyrelse har besluttet, at give grønt lys til, at sportschef Mikkel von Seelen nu kan starte processen med at finde og ansætte den rigtige landstræner. Bestyrelsen mener, at have finansieringen på plads for 2013, uden at skulle opkræve ekstra hos klubberne. Således to positive nyheder.  

Team Danmarks endelige og formelle godkendelse af budgettet forventes i december.

 

De sidste par måneder har krævet meget i forhold til etableringen af Sportsafdelingen:  opstarten efter OL, afsked med elitechef Lars Sørensen, indkøring af sportschef Mikkel von Seelen og senest processen med at blive godkendt af Team Danmark som et verdensklasseforbund. Sideløbende er vi i gang med at fusionere Svømmesektionen og Eliteafdelingen, og vi har sammen med Svømmesektionen udarbejdet en samlet opgaveliste over sektionens opgaver. Den skal så danne grundlag for en ny forretningsorden for Sportsafdelingen. Samtidig vil Mikkel over de næste måneder have samtaler med de mange frivillige personer i Svømmesektionen og hertil hørende udvalg, med henblik på at sikre deres fremadrettede tilsagn efter næste generalforsamling - en vigtig milepæl i Svømmeplanen. Den 1. januar 2013 bliver Svømmesektionen og Eliteafdelingen fusioneret til en Sportsafdeling.

 

En vigtig del af Svømmeplan 2016 er implementeringen af den røde tråd i udviklingsarbejdet fra de yngste årgangssvømmere og frem til de kommende OL-finalister. Her har Mesterskabsudvalget under Svømmesektionen nu søsat den nye kravtidsmodel, og de vil de kommende måneder opsamle erfaringer om kravtidsmodellen. Et vigtigt udviklingsværktøj som et led i den røde tråd.

 

I tillæg til disse nyheder har Dansk Svømmeunion været med i en udbudsrunde om at få EM på kortbane til Danmark, og som bekendt lykkedes det at få dette mesterskab til Herning efter en hård kamp med Israel.

 

Som ovennævnte antyder, har det været et par spændende og krævende måneder i Dansk Svømmeunions sportslige ledelse. På enkelte områder har det også været lidt udfordrende og her tænker jeg specielt på opsigelsen fra Paulus Wildeboer, cheftræner på det Nationale Træningscenter (NTC). Paulus Wildeboer har takket ja til et tilbud fra Australien, hvor han fra foråret 2013 vil varetage trænergerningen i Swimming Queensland og Australian Swimming frem til ultimo 2016. Dermed står Dansk Svømmeunions sportslige ledelse i en ny situation, hvor der samtidig med søgning efter en ny landstræner skal søges efter en cheftræner til NTC på Bellahøj.

 

Med denne update håber jeg, at vi er klar til at tage hul på den næste store udfordring og milepæl i Svømmeplan 2016 – nemlig, hvorledes vi i fællesskab kan udvikle konkurrence- svømmeklubberne organisatorisk og sportsligt med svømmerne i centrum og samtidig fortsat have det højeste elitære niveau i miljøet på NTC til gavn for både nuværende og fremtidige verdensklassesvømmere.

Jes Gydesen

Medlem af Dansk Svømmeunions bestyrelse  Har du også læst?
Varsling af generalforsamling 2013

To udviklingskonsulenter ansat i vikarstillinger i Dansk Svømmeunion

Dansk Svømmeunion har ansat kursusadministrator

Dansk Svømmeunion støtter børn på Julemærkehjem

Idrættens Kollektive Forsikringer dækker også Dansk Svømmeunions medlemmer

Indsendelse af udgiftsbilag vedrørende aktiviteter og udgifter i 2012

Indstilling af kandidater til Dansk Svømmeunions årspriser 2013

Kurser i Dansk Svømmeunion

Bliv uddannet førstehjælpsinstruktør

Ny virtuel værktøjskasse til de frivillige

Nye satser kan give et løft til idrættens frivillige

”Vollsmose Svømmer” – en succeshistorie fra SvømmeDanmark

Samarbejdsaftale med Dansk Handicap Idræts-Forbund

Forberedelser godt i gang til EM i svømning 2013

Status på Svømmeplan 2016

Nyt fra Svømmesektionen / Sportsafdelingen

NYT fra FINA og LEN

Dansk Svømmeunion ønsker alle en glædelig jul og godt nytår

Glædelig jul fra TrygFonden Kystlivredning


 


Cookieindstillinger