0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


”Vollsmose Svømmer” – en succeshistorie fra SvømmeDanmark

Af: Anna Jørgensen, udviklingskonsulent

I august 2011 startede 13 forventningsfulde frivillige fra tre svømmeklubber og en fritidsklub i Vollsmose et forløb med blandt andet svømmeundervisning, Svømningens Grunduddannelse og bassinlivredderprøven. Målet med projektet var, at de frivillige skulle få en uddannelse indenfor svømning, som de fremover kunne bruge i deres frivillige arbejde i egne foreninger. Nu er projektet netop afsluttet. Læs her hvordan det gik.


Baggrunden for projektet Vollsmose Svømmer

Svømning er meget populært i Vollsmose. De tre foreninger Arabisk kultur- og kendskabsforening, Bøgeparkens IF og Familiens kultur og Idrætsforening har tilsammen 324 medlemmer, hvoraf de 229 er under 18 år. De fleste af medlemmerne er af anden etnisk oprindelse end dansk.

 

I Odense Kommune ved man, at svømning er populært. Kommunen vil gerne fastholde svømmetilbuddene, men ved samtidig, at foreningerne ikke har ressourcer til at uddanne egne instruktører. Derfor startede kommunen, i samarbejde med Fritidsbutikken, som er et informations- og koordineringscenter for fritidstilbud i Vollsmose og omegn, sammen med Dansk Svømmeunion et projekt op, der havde til hensigt at uddanne instruktører fra de tre foreninger. I projektet har en medarbejder fra en fritidsklub i Vollsmose, som ofte benytter svømmehallen med klubbens unge, desuden deltaget.
 

Projektet er nu nået til vejs ende

Deltagerne i ”Vollsmose Svømmer” har været igennem forskellige forløb. Første forløb var et 30 timers svømmekursus, hvor deltagerne skulle lære svømmeteknik og få en god fornemmelse for vand. I dette forløb blev deltagerne undervist af to instruktører fra Svømmeklubben Frem i Odense.

Forløbet blev afsluttet i december 2011 med en test, hvor alle skulle svømme 1000 meter på 30 minutter som et krav for at komme videre i forløbet. Her bestod 10 ud af de 13 deltagere.

 

Svømningens Grunduddannelse var det andet forløb af projektet. Denne del fandt sted i perioden januar - april 2012. Forløbet blev afsluttet med et praktikforløb hos Svømmeklubben Frem.

 

I skrivende stund har deltagerne netop afsluttet det sidste forløb af projektet, hvor ni ud af de ti deltagere bestod bassinlivredderprøven. De kan således nu fungere som livreddere i deres egne foreninger.

 

Afslutning på projektet

Som afslutning på projektet blev der afholdt en festlig afslutningsceremoni mandag, den 10. december, hvor deltagerne samt bestyrelserne fra foreningerne var inviteret med. Her blev der holdt tale ved Odense Kommunes fritidschef, Nikolaj Jørgensen, og overrakt diplomer.

 

Projektet har været en succes

At ti ud af de tretten deltagere er kommet igennem hele forløbet er en stor succes for projektet. Deltagerne har været engagerede, og det er tydeligt at mærke, at de er utrolig glade for de redskaber og kompetencer, de har opnået gennem forløbet. Deltagerne føler et ansvar overfor deres foreninger, og kan nu fungere som ambassadører for de børn og unge, som de møder i deres hverdag i Vollsmose.
 

For at sikre, at deltagerne bruger de færdigheder, de har opnået gennem projektet, vil der være en løbende evaluering af deres arbejde i foreningerne. Dette vil ske i samarbejde med personalet i svømmehallerne.

Allerede nu er der en gruppe af personer, der gerne vil deltage i et tilsvarende projekt ”Vollsmose Svømmer”.

Hvorvidt der kan bevilliges penge til endnu et forløb er op til Odense Kommune, der afventer evalueringen fra personalet i svømmehallerne, for at se, om der er grundlag for endnu et forløb.

 

Fyens Stiftstidende dækkede afslutningsceremonien. Det er der kommet to artikler ud af.
Artikel 1
Artikel 2.


 Har du også læst?
Varsling af generalforsamling 2013

To udviklingskonsulenter ansat i vikarstillinger i Dansk Svømmeunion

Dansk Svømmeunion har ansat kursusadministrator

Dansk Svømmeunion støtter børn på Julemærkehjem

Idrættens Kollektive Forsikringer dækker også Dansk Svømmeunions medlemmer

Indsendelse af udgiftsbilag vedrørende aktiviteter og udgifter i 2012

Indstilling af kandidater til Dansk Svømmeunions årspriser 2013

Kurser i Dansk Svømmeunion

Bliv uddannet førstehjælpsinstruktør

Ny virtuel værktøjskasse til de frivillige

Nye satser kan give et løft til idrættens frivillige

”Vollsmose Svømmer” – en succeshistorie fra SvømmeDanmark

Samarbejdsaftale med Dansk Handicap Idræts-Forbund

Forberedelser godt i gang til EM i svømning 2013

Status på Svømmeplan 2016

Nyt fra Svømmesektionen / Sportsafdelingen

NYT fra FINA og LEN

Dansk Svømmeunion ønsker alle en glædelig jul og godt nytår

Glædelig jul fra TrygFonden Kystlivredning


 


Cookieindstillinger